Industrieel interieur, Interieur ideeën

15x Zwarte kozijnen


Zwarte kozijnen zijn helemaal hot! Dat geldt voor buitenkozijnen, maar vooral ook voor binnenkozijnen. Dan moet je denken aan glazen wanden, die ondersteund worden door zwarte kozijnen. Deze worden bijvoorbeeld geplaatst tussen de hal en keuken, tussen de hal en de woonkamer, of bijvoorbeeld tussen de slaapkamer en badkamer. Het glas zorgt ervoor dat het licht en ruimtelijk blijft, terwijl zwarte kozijnen elke ruimte een stoer en industrieel tintje geven. Zwarte kozijnen zijn daarom een goed idee in een industrieel interieur, maar ook in een modern, klassiek of landelijk interieur zijn zwarte kozijnen een goed idee. Wil jij dit ook in jouw huis? We bespreken de verschillende mogelijkheden, en we laten de mooiste inspiratie voorbeelden zijn!

Hout, aluminium of staal

Kozijnen zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende materialen. Als het gaat om zwarte kozijnen, dan kan je denken aan houten kozijnen, aluminium kozijnen of stalen kozijnen. Houten kozijnen spreken voor zich. Als je houten kozijnen hebt, dan kan je ze gewoon zwart verven. Het voordeel is dat het eenvoudig en goedkoop is. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een industriële deur van hout. Met stalen kozijnen creëer je echte stoere industriële uitstraling. Daartegenover zijn stalen kozijnen relatief duur. Dan heb je ook nog aluminium kozijnen. Tegenwoordig heb je hele stoere zwart gecoate aluminium kozijnen, die heel erg op stalen kozijnen lijken. Het grote verschil zit in het gewicht en de prijs.

Hieronder vind je een aantal hele mooie voorbeelden van interieurs, waar gekozen is voor stoere zwarte kozijnen.

1. Zwarte kozijnen met dubbele deuren

De vaste wand van deze slaapkamer is vervangen door een grote glazen wand met dubbele deuren. Hierdoor is zowel de slaapkamer als de woonkamer lekker licht en ruimtelijk. De zwarte kozijnen geven het interieur bovendien een stoere industriële look!

zwarte kozijnen met glas dubbele deuren slaapkamer

2. Glazen scheidingswand met zwarte kozijnen

In dit kleine appartement is de slaapkamer middels een glazen scheidingswand tot aan het plafond van de woonkamer gescheiden. Het onderste gedeelte is een vaste muur, terwijl het bovenste gedeelte een grote glazen wand is.

Glazen scheidingswand met zwarte kozijnen

3. Doorkijk tussen hal en keuken

In de muur tussen de hal en de keuken is een doorkijk gecreëerd. Het glas zorgt ervoor dat de hal mee kan profiteren van de natuurlijke lichtinval in de woonkamer. Het creëert bovendien meer ruimtelijkheid in de smalle hal. Ook hier is er gekozen voor stoere zwarte kozijnen.

Zwarte kozijnen Doorkijk tussen hal en keuken

4. Glazen wand met zwarte aluminium kozijnen

Hier is er gekozen voor zwarte aluminium kozijnen voor de wand tussen de slaapkamer en woonkamer. Zoals je kan zien ziet het er een stuk strakker uit dan bijvoorbeeld stalen kozijnen. Dankzij deze glazen wand is de stoere bakstenen muur in de slaapkamer ook in de woonkamer zichtbaar.

Glazen wand met zwarte aluminium kozijnen

5. Transparante keuken

Wil je de voordelen van een open keuken, maar in de woonkamer geen last hebben van kookluchtjes? Creëer een transparante keuken met grote glazen wanden. Dit idee heeft Brengues le Pavec Architectes toegepast in een super mooi appartement in Frankrijk. Grote glazen wanden met zwarte kozijnen en mooie schuifdeuren.

Zwarte kozijnen - Transparante keuken

6. DIY Zwarte industriële scheidingswand van hout

Ook Juliana de Giacomi is grote fan van zwarte kozijnen. In haar appartement heeft ze een hele stoere scheidingswand gemaakt. In eerste instantie lijkt het op stalen kozijnen, maar Juliana heeft houten balken gebruikt en zwart geverfd. Super stoer!

DIY Zwarte industriële scheidingswand van hout

7. Kleine slaapkamer

Om meer licht en ruimtelijkheid te creëren in een klein appartement van slechts 37m2, zijn glazen ramen en deuren gecreëerd in deze slaapkamer. Naast een grote glazen wand met dubbele deuren, is er ook een grote doorkijk gecreëerd tussen de slaapkamer en de keuken. De zwarte kozijnen vormen een heel mooi licht en donker contrast met de strakke witte muren en de lichte houten vloer.

zwarte kozijnen ramen en deuren

8. Glazen wand tussen slaapkamer en badkamer

Łucja Szwedo, een advocaat uit Polen, heeft een hele mooie slaapkamer suite ingericht met een kleine badkamer. In plaats van een vaste wand, koos ze voor een grote glazen wand met zwarte kozijnen tussen de slaapkamer en badkamer. Een uitstekende keuze wat ons betreft!

Glazen wand tussen slaapkamer en badkamer

9. Zwarte kozijnen en harmonica deuren

Architecten Maya en Ankory wonen samen met hun kinderen in een super mooi verbouwde Victoriaanse woning in Londen. Aan de achterkant hebben ze een uitbouw gerealiseerd naar de tuin, waar een enorme woonkeuken is ingericht. In plaats van ‘normale’ schuifdeuren of een glazen schuifpui, kozen ze voor stoere harmonica deuren met bijpassende zwarte kozijnen. Super stoer!

Zwarte kozijnen en harmonica deuren

10. Glazen douchewand met stalen kozijnen

Chien-Hao Tseng en Tzu-Yu Liu van Partidesign & CHT Architect hebben deze stoere badkamer ontworpen. De badkamer is ingericht met moderne gemakken, waarbij de ruime inloopdouche een grote blikvanger is. De inloopdouche is voorzien van op maat gemaakte glazen douchewanden met zwarte kozijnen, waardoor er nooit met water geknoeid kan worden tijdens het douchen.

Glazen douchewand met stalen kozijnen

11. Groot raam met zwarte kozijnen tussen slaapkamer en badkamer

Interieur & architectenbureau W&Li Design koos voor een groot raam, die verwerkt is in de grote muur tussen de slaapkamer en badkamer van een mooi modern appartement. In de badkamer zijn stoere zwarte jaloezieen opgehangen, zodat je volledige privacy kunt creëren in de badkamer.

Groot raam met zwarte kozijnen tussen slaapkamer en badkamer

12. Industrieel interieur

Deze stoere woonkamer, ontworpen door de interieurontwerpers van architectenbureau FFWD Arquitectes, heeft een super stoer industrieel interieur gekregen. Bakstenen muren, betonnen vloeren balken, en ook zwarte kozijnen hebben allemaal een plekje gekregen in deze stoere woning.

Industrieel interieur

13. Glazen achtergevel met zwarte kozijnen in uitbouw

Als je een uitbouw realiseert, dan is dat natuurlijk dé kans om ook iets aan je achtergevel te doen. In deze woonkamer hebben ze gekozen voor een complete glazen achtergevel met zwarte kozijnen. Het resultaat is geweldig!

Glazen achtergevel met zwarte kozijnen in uitbouw

14. Witte muren en zwarte kozijnen

Heb je strakke witte muren, dan kan je met zwarte kozijnen een heel stoer licht donker contrast creëren in huis. Dit interieur is daar een heel mooi voorbeeld van van een stoere loft woning uit Italië. Italiaanse interieurontwerper en architect Salvatore Pellitteri heeft gekozen voor strakke witte muren, gecombineerd met stoere zwarte kozijnen.

Witte muren en zwarte kozijnen

15. Industrieel kantoor

Ook in kantoren is de trend van zwarte kozijnen helemaal hot. Dit is het geweldige kantoor van interieurontwerp bureau Arkee, waar gekozen is voor alleen maar stoere zwarte kozijnen voor binnen en buiten. Het past perfect bij het industriële karakter van het kantoorpand!

Industrieel kantoor zwarte kozijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam