Huis inrichting

Verticale radiator


Overweeg jij om een verticale radiator te kopen voor in huis, maar weet je niet helemaal zeker of dat een betere keus is dan een horizontale radiator? Op deze pagina lees je alles over de verticale radiator, inclusief de voordelen en nadelen. Omdat het ontwerp één van de belangrijkste voordelen zijn van verticale radiatoren, laten we ook hele mooie inspiratie voorbeelden zien. Kijk snel verder!

verticale radiator

Radiatoren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt dus genoeg keuzemogelijkheden als het gaat om de zoektocht naar jouw ideale radiator voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer of elke andere ruimte in huis. Één van die keuzemogelijkheden is of je kiest tussen verticale of horizontale radiatoren. Horizontale radiatoren bestaan het langst, en zijn nog steeds de meest gekozen variant. Sterker zelfs, de horizontale radiator is de variant. Bij nieuwbouwwoningen worden standaard horizontale radiatoren geleverd, tenzij er anders is gekozen. Dit komt omdat ze goedkoper zijn, maar zijn vaak ook praktischer, omdat ze bijvoorbeeld perfect onder ramen geplaatst kunnen worden. Daarnaast is het aanbod van horizontale radiatoren ook enorm – er zijn zóveel verschillende soorten horizontale radiatoren verkrijgbaar, van kolomradiatoren tot designradiatoren en paneelradiatoren. Kortom, horizontale radiatoren bieden veel voordelen.

Tóch kan het soms een beter idee zijn om te kiezen voor een verticale radiator. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een bepaalde muur in een bepaalde kamer. Of je vindt een verticale radiator gewoon mooi. Hieronder lees je alles over de verticale radiator, inclusief de nadelen, maar vooral ook wat de voordelen zijn.

In deze moderne woonkamer is er gekozen voor de mooie verticale radiator van Zehnder, perfect om deze lege hoek mee op te vullen! Deze Zehnder Nova radiator is hier verkrijgbaar.

verticale radiator hoek

De voordelen van verticale radiatoren

Laten we beginnen met de voordelen van het kiezen van hoge verticale radiatoren voor in huis. Ze zijn super veelzijdig en kunnen je ruimte besparen terwijl ze ook een uitzonderlijk verwarmingsvermogen leveren – wat is er niet om van te houden? Laten we eens kijken waarom verticale radiatoren een goede keuze zijn voor je huis:

  • Ruimtebesparend;
  • Verticale radiatoren zijn net zo efficiënt als andere ontwerpen;
  • Verticale radiatoren zijn veelzijdig;
  • Groot aanbod.

Ruimtebesparend

Een heel belangrijk voordeel van verticale radiatoren is dat ze erg ruimtebesparend kunnen zijn. In veel gevallen kan het weliswaar praktischer zijn om voor horizontale radiatoren te kiezen, bijvoorbeeld als je ze langs de muur onder een raam of meerdere ramen wilt monteren. Maar er zijn ook situaties waarbij het juist een beter idee is om te kiezen voor een verticale radiator. Bijvoorbeeld als je een radiator wilt monteren aan een smalle muur in een kleine badkamer of een smalle muur in een smalle hal. In plaats van een grotere muur te moeten opofferen, kan je die ongebruikte smalle muur gebruiken, door er een verticale radiator aan te hangen.

In deze ruimte is de verticale radiator de perfecte oplossing.

In deze ruimte is de verticale radiator de perfecte oplossing.

Verticale radiatoren zijn net zo efficiënt als andere ontwerpen

Het idee dat verticale ontwerpen efficiëntie opofferen voor esthetiek is gebruikelijk, maar volledig verkeerd. Rendement wordt gemeten in BTU’s en kan worden berekend met behulp van onze BTU-calculator, dus ongeacht de vorm van de radiator, dit is verreweg de grootste indicator van efficiëntie.

Dit is hetzelfde voor horizontale en verticale designradiatoren, dus wat je ook kiest, zolang de BTU voldoende is voor je kamer, zal een verticale radiator net zo goed presteren als een horizontale.

Verticale RVS radiator in de woonkamer

Verticale radiatoren zijn veelzijdig

Hoewel horizontale en verticale modellen even efficiënt zijn in het verwarmen van een kamer, is er tussen verticale radiatoren nog een andere factor die opvalt: veelzijdigheid.

Slanke verticale radiatoren bieden een breed scala aan mogelijkheden als het gaat om waar ze kunnen worden geplaatst. Bij het zoeken naar ruimte voor een traditionele, horizontale optie, zijn er vaak maar één of twee ruimtes in een kamer waar het kan worden ondergebracht. Niet zozeer voor een verticale radiator die gemakkelijk achter een deur kan worden weggestopt of tussen meubels kan worden geslopen.

Bovendien kunnen verticale radiatoren ook verschillende verwarmingsfuncties accommoderen. Dus of je nu op zoek bent naar verticale elektrische radiatoren of cv-radiatoren, je zal een een radiator vinden, ongeacht je type verwarmingssysteem.

moderne verticale radiator

Moderne zwarte verticale radiator aan een mooie roze muur

Groot aanbod

Terwijl verticale radiatoren worden geassocieerd met modernere interieurstijlen, betekent de verscheidenheid die beschikbaar is op het gebied van ontwerp en afwerking dat nog meer vintage stijlen een thuis kunnen vinden voor een verticale radiator. Er zijn bijvoorbeeld meer traditionele verticale kolomradiatoren die passen bij een stijl uit die tijd.

Als je een modernere stijl in je huis hebt, dan zal het aanbod verticale designradiatoren de perfecte afwerking bieden om je interieur aan te vullen. Voor degenen met een meer subtiele, minimalistische stijl, zijn slanke radiatoren in witte of zwarte kleur geweldige keuzes die meestal als meer minimalistisch worden gezien. Kortom, het aanbod van horizontale radiatoren is groot, maar ook als je voor een verticale radiator kiest, heb je genoeg keuze.

In een chique interieur hoort natuurlijk ook een bijpassende chique radiator. Deze witte verticale radiator is de perfecte keus!

In een chique interieur hoort natuurlijk ook een bijpassende chique radiator. Deze witte verticale radiator is de perfecte keus!

De nadelen van verticale radiatoren

Omdat hoge verticale radiatoren een meer recente ontwikkeling zijn, is het belangrijkste nadeel van verticale radiatoren dat als je een bestaande radiator in je huis direct en snel wilt vervangen, de kans groot is dat je al een horizontaal ontwerp in huis hebt. Dit kan het vervangingsproces iets langer en complexer maken dan het simpelweg verwisselen van je oude radiator voor een nieuwe horizontale.

Voor een ervaren loodgieter zal dit echter vaak meevallen. Als je dus de genoemde voordelen belangrijk vindt, en je vindt een verticale radiator gewoon mooi, ga er dan ook voor!

Bekijk ook:
Radiatoren saai? Niet met deze tips!
Radiator schilderen
Radiatorbekleding ideeën
10x Badkamer met een designradiator

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam