Huis inrichting

Marmoleum vloeren


Op zoek naar een mooie vloer voor in huis die zacht en comfortabel onder je blote voeten aanvoelt? Dan is een marmoleum vloer absoluut het overwegen waard. Marmoleum vloeren zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, eenvoudig zelf te installeren, en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Op deze pagina lees je over de voordelen en nadelen, en we laten ook mooie inspiratie voorbeelden zien van marmoleum vloeren. Kijk snel verder!

Marmoleum vloeren zijn een heel goed alternatief voor betonvloeren en gietvloeren, zoals mooi te zien in deze moderne woonkamer.

Marmoleum vloeren zijn een heel goed alternatief voor betonvloeren en gietvloeren, zoals mooi te zien in deze moderne woonkamer.

Uit ervaring weten we dat het best een uitdaging kan zijn om die perfecte vloer uit te kiezen. Naast dat het mooi eruit moet zien, moet je namelijk ook rekening houden met andere factoren. Kosten spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol, maar je moet ook denken aan onderhoud, of je het zelf moet installeren of door een professional moet laten doen, of het duurzaam is, noem maar op. Vandaag willen we je kennis laten maken met een hele populaire vloeroptie. Lees hier alles over marmoleum vloeren en bekijk mooie inspiratie foto’s.

Waar zijn marmoleum vloeren van gemaakt?

Marmoleum vloeren zijn gemaakt van een mix van hernieuwbare natuurlijke materialen. Hoewel de feitelijke samenstelling van een linoleum vloer per fabrikant zal verschillen, bevat deze voornamelijk een mengsel van lijnolie, jute, kurkpoeder, boomhars en houtmeel. In tegenstelling tot vinylvloeren, waar het vaak mee verward wordt, heeft linoleum het ontwerp ingebed in het materiaal in plaats van meerdere lagen.

Marmoleum vloeren zijn verkrijgbaar in banen, tegels of als click-variant, die elk hun eigen voor- en nadelen bieden.

Marmoleum vloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en motieven.

Marmoleum vloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en motieven.

Wat is het verschil tussen Marmoleum en Linoleum vloeren

Een veelgestelde vraag is wat het verschil is tussen Marmoleum en Linoleum vloeren. Marmoleum is eigenlijk een merknaam van Linoleum vloeren van het bekende Forbo. Zo is het Marmoleum van ThuisIn ook van Forbo. Marmoleum is dus Linoleum, maar door de enorme populariteit van het merk, denken heel veel mensen dat Marmoleum een vloertype is. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met Luxaflex wat een bekende merknaam is van jaloezieën.

Wat is het verschil tussen Marmoleum, vinyl en PVC?

Ook vinyl en PVC worden vaak vergeleken en zelfs verward van Marmoleum vloeren, hoewel er degelijk belangrijke verschillen zijn tussen deze vloeren.

Laten we eerst ingaan op de verschillen tussen vinyl en PVC. Beiden vloeren zijn gemaakt van kunststof, genaamd Polyvinylchloride (PVC). Om het materiaal flexibel te krijgen en te kleuren, worden hier verschillende stoffen aan toegevoegd. Een groot verschil zit in de basislaag van de vloeren. De basis laag van vinyl is zacht en verend, waardoor het lekker zacht aanvoelt. Een PVC heeft een hardere basislaag.

In tegenstelling tot vinyl en PVC worden Marmoleum vloeren voor het grootste gedeelte gemaakt van natuurlijke grondstoffen, wat als een groot voordeel wordt gezien van Marmoleum. Net als vinyl voelen Marmoleum vloeren ook lekker zacht en warm aan onder blote voeten.

Het geheim van de uni marmoleum collectie ligt in de kleurnuances en subtiliteit.

Het geheim van de uni marmoleum collectie ligt in de kleurnuances en subtiliteit.

Wat zijn de voordelen van Marmoleum vloeren?

Marmoleum vloeren kunnen er super mooi en strak uitzien, maar bieden daarnaast ook een aantal praktische voordelen:

 • Marmoleum vloeren zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het is voornamelijk gemaakt van onder andere lijnolie, kurk, natuurlijke harsen, houtmeel en ecologische pigmenten. Dit maakt het honderd procent biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.
 • Marmoleum vloeren zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en motieven.
 • Veerkrachtig en comfortabel onder de voeten: Marmoleum staat bekend als een veerkrachtige vloer met een dempend effect.
 • Warmte-isolerend: Marmoleum vloeren hebben een goede warmte isolerende werking en kunnen dus warmte vasthouden.
 • Marmoleum vloeren zijn hypoallergeen en antistatisch, dus ze veroorzaken geen allergieën bij mensen die gevoelig zijn voor bepaalde chemische componenten. Bovendien is het antistatisch, zodat stof en vuil dat erop valt niet aan het oppervlak hecht. Deze zelfde eigenschap zorgt er ook voor dat het mijten afstoot. Hierdoor is Marmoleum een geweldig materiaal om te gebruiken in kinderkamers, bejaardentehuizen of huizen voor kwetsbare mensen met ziektes.
 • Duurzaam: met de juiste zorg en onderhoud kunnen Marmoleum vloeren tot wel 40 jaar meegaan.
 • Consistente kleur: Patronen en kleuren zijn overal in de tegel of plaat aanwezig, zodat het ontwerp zelfs op versleten plekken zichtbaar is. Hoewel dit sommige ontwerpopties kan beperken, hoef je je geen zorgen te maken over de kleurvervaging.
De Mormoleum vloer in deze mooie woonkamer kenmerkt zich met subtiele vlekken, die voor een stoere uitstraling zorgen in het interieur.

De Mormoleum vloer in deze mooie woonkamer kenmerkt zich met subtiele vlekken, die voor een stoere uitstraling zorgen in het interieur.

Wat zijn de nadelen van Marmoleum vloeren?

Tóch zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden als je voor een Marmoleum vloer wilt gaan:

 • Niet DIY-vriendelijk: het installeren van Marmoleum vloeren is lastiger dan veel mensen denken. Omdat het zo’n stijf materiaal is, is het installeren van Marmoleum lastiger dan bijvoorbeeld laminaat.
 • Niet geheel waterbestendig: Als je Marmoleum in een vochtgevoelige ruimte wilt installeren, zoals een badkamer of keuken, moet de vloer periodiek worden afgedicht. Overstromingen en zelfs overmatige vochtigheid kunnen voor beschadigingen zorgen in de vloer.
 • Duurzaamheid: Omdat Marmoleum vloeren zacht zijn, zijn ze ook gevoelig voor krassen en deuken. Voorkom dus zoveel mogelijk om met hoge hakken op de vloer te lopen, en wees voorzichtig met het verplaatsen van meubels en andere zwarte objecten over de vloer.
 • Onderhoud: Marmoleum vloeren moeten een of twee keer per jaar worden verzegeld.
 • Vergeling: Marmoleum vloeren kunnen geleidelijk vergelen naarmate het ouder wordt of als het niet met de juiste producten wordt schoongemaakt.
Betonlook Marmoleum vloeren zijn een heel goed alternatief voor betonvloeren en gietvloeren.

Betonlook Marmoleum vloeren zijn een heel goed alternatief voor betonvloeren en gietvloeren.

Wat kosten Marmoleum vloeren?

Een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe vloer is natuurlijk de prijs. Wat kosten Marmoleum vloeren? Over het algemeen moet je rekening houden met een prijs tussen 30-80 euro per vierkante meter. Zoals gezegd is Marmoleum verkrijgbaar in rollen planken die je net als laminaat in elkaar kunt klikken. Marmoleum vloeren zijn met een vanafprijs van 30 euro per vierkante meter iets goedkoper van click-Marmoleum, waar de prijzen vaak beginnen vanaf 50 euro per vierkante meter.

Naast deze vierkante meter prijs moet je ook rekening houden met arbeidskosten om een Marmoleum vloer te leggen. Houd voor de installatie van een Marmoleum vloer met een prijs tussen 15-20 euro per vierkante meter. Als je een beetje handig bent, dan zou je het ook zelf kunnen leggen waar je dus flink op kunt besparen. We raden echter aan om dit alleen te doen als je ervaring hebt met het leggen van vloeren.

Ook heb je een goede ondervloer nodig, voordat de daadwerkelijke Marmoleum vloer wordt geïnstalleerd, met een gemiddelde prijs tussen 10 – 20 euro per vierkante meter.

In deze moderne keuken is er gekozen voor visgraat Marmoleum vloer die eenvoudig in elkaar geklikt kan worden.

In deze moderne keuken is er gekozen voor visgraat Marmoleum vloer die eenvoudig in elkaar geklikt kan worden.

Bekijk ook:
Vinyl vloer lijm vs klik
PVC vloer vs vinyl vloer
8x Tips om de vloer te dweilen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam