Interieur ideeën

Trapkast ideeën


Een trap in huis heeft als belangrijkste functie om twee verdiepingen met elkaar te verbinden, zodat je van de ene verdieping naar de andere verdieping kunt lopen. Omdat je te maken hebt met traptreden omhoog en omlaag, heb je altijd een ruimte onder de trap die vaak goed als trapkast benut kan worden. Vandaag willen wij jullie inspireren met de leukste en meest praktische trapkast ideeën.

Trapkast ideeën

1. Berging

De meeste mensen die een trapkast hebben, richten deze in als berging. Een berging in huis is altijd handig, om allerlei losse spullen op te bergen, die je liever niet in het zicht wilt hebben. Denk aan de stofzuiger, dweil, emmers, noem maar op.

Berging trapkast

2. Voorraadkast

Een ander leuk idee voor de trapkast is om er een voorraadkast van te maken. Met wandsysteemrekken, stellingkasten of wandplanken kan je gemakkelijk opbergruimte creëren voor het opbergen van al je boodschappen. Dit is vooral een goed idee als je een kleine keuken hebt, waar je niet alle spullen in kwijt kunt.

Voorraadkast trapkast

3. Washok

De wasmachine en droger plaats je liever niet in de badkamer. Een aparte washok is daarom altijd gewenst. Maar mocht deze er niet zijn, dan is het ook een idee om de trapkast in te richten als washok.

Washok trapkast

4. Werkplek

Steeds meer mensen willen een werkplek in huis hebben waar rustig gewerkt kan worden met een laptop. Op de dag dat je voor je werk thuis kunt werken of om je administratie te doen. Soms wordt een bureau in de woonkamer of slaapkamer geplaatst, en als je voldoende kamers in huis hebt, is het zelfs mogelijk om een apart kantoortje in te richten. Een werkplek in de trapkast is dus ook een idee!

Trapkast werkplek

5. Garderobekast

Een garderobekast is altijd handig. En als je een trap hebt in de hal, dan is de trapkast de ideale oplossing om daar een garderobekast van te maken. Een trapkast is vaak groot genoeg om in ieder geval de jassen en schoenen op te bergen die je het vaakst draagt.

Garderobekast trapkast

6. Boekenkast

Tot slot zou je de trapkast ook kunnen inrichten als boekenkast. Dit kan een gesloten boekenkast zijn met deurtjes, maar een open boekenkast is eigenlijk een veel leuker idee. Maatwerk is vaak wel een vereiste, maar je krijgt er wel iets heel moois voor terug.

Boekenkast trapkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam