Woonaccessoires

Wijnrekken voor in huis


De zomer komt eraan! Met een wijntje genieten op het terras in je tuin, wij kunnen ons ergere dingen voorstellen. Zie hier inspirerende wijnrekken waarin je je wijnflessen op een stijlvolle manier kunt opslaan.

wijnrijk-inspiratie

wijnrijk-inspiratie

Hoe krijg je de lekkerste wijn?

Om te voorkomen dat je wijn in azijn verandert is het belangrijk om na te denken over het bewaren van de wijnflessen. Niet elke plek is geschikt, houd er rekening mee dat de ruimte niet te warm is en tocht- en trillingsvrij. Een vaste temperatuur in de ruimte is het beste voor het rijpproces van de wijn. In een ruimte boven de 25 graden celcius neemt de houdbaarheidsdatum van de wijn aanzienlijk af, een temperatuur tussen de 10 en 15 graden celcius is het meest geschikt.

b0d9639073811422186bd6f30573ff0d

d5bb45b7f3c4915873e9474d21e29d98

Roomed-compacte-studio-03

Bewaar ik mijn wijn liggend of staand?

Een belangrijke vraag waar je misschien niet meteen bij stilstaat: Moet ik mijn wijnflessen liggend of staand bewaren? Het antwoord van deze vraag hangt af van de sluiting van de wijnfles. Wijnflessen met een kurk kunnen het beste liggend bewaard worden. Wanneer deze flessen staand bewaard worden krimpt de kurk door uitdroging met als gevolg dat er lucht in de fles komt. Dit is funest voor de wijn! Flessen met een plastic kurk of schroefdop hebben geen last van uitdroging en kunnen zowel liggend als staand bewaard worden.

wijnrijk-inspiratie

wijnrijk-inspiratie

Ontdek jouw ideale wijnrek

Om te ontdekken op welke manier jij je wijn het beste kunt bewaren hebben wij hieronder enkele inspirerende voorbeelden.

Optimaal genieten

Het is de zomer nog meer genieten van je wijntje op je terras als je bent voorzien van goede zonwering. Dit komt niet alleen ten goede aan de temperatuur voor de wijn maar ook voor jezelf is het prettig dat je niet aan het eind van de dag met een verbrand gezicht naar bed gaat. Een populaire zonwering voor boven je terras is een knikarmscherm. Wil je het uiterlijk van je huis een landelijke en authentieke uitstraling geven? Dan is de keuze voor markiezen de beste optie.

wijnrijk-inspiratie

wijnrijk-inspiratie

Bron: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam