Interieur ideeën

Zwarte muren


Van de week hebben we een kijkje genomen in het super leuke klassieke vintage appartement van 35m2. Ondanks dat het zo klein is, hebben ze ervoor gekozen om de muren zwart te verven. Dit is natuurlijk tegenstrijdig met wat er over het algemeen wordt geadviseerd voor kleine woningen. Zwarte muren maken je woning namelijk nóg kleiner, maar in dat appartement heeft bijzonder goed uitgepakt. Dit is te danken door mooie contrasten, maar ook door de inrichting zelf. Hier hebben we het al eens gehad over zwarte vloer, vandaag willen we het hebben over zwarte muren. Stoer!

Zwarte muren

Kwestie van combineren

Zwarte muren maken een ruimte kleiner. Dit is ook de reden waarom de meeste mensen voor lichte en witte muren kiezen. Deze zorgen er namelijk juist voor dat een ruimte groter lijkt. Maar zoals je in dat kleine appartement kon zien, kunnen zwarte muren in een klein appartement ook heel goed uitpakken. Het is een kwestie van het op een goede manier combineren met andere elementen in huis. Je hoeft immers niet alle muren zwart te verven. Je zou het heel goed kunnen afwisselen met andere kleuren om het meer in balans te brengen.

Zwarte muren

Zwarte muren

Nog méér zwart

Het grootste effect bereik je wel door alle muren zwart te verven. Sommigen kiezen er zelfs voor om ook het plafond mee te nemen. En hieronder hebben we een mooi voorbeeld, waarbij zelfs de lijsten, de plinten en de radiatoren zwart te schilderen. Toegegeven is dit erg gedurfd, maar tegelijkertijd ook super stoer.

Voordelen van zwarte muren

Er zijn daarnaast bovendien meerdere redenen waarom je zou moeten kiezen voor zwarte muren. Zwarte muren geven je interieur namelijk een extra dimensie. Het geeft je woning een mysterieuze en spannende uitstraling. En een ander groot voordeel is dat vuil en beschadigingen minder snel zichtbaar zullen zijn op een zwarte muur. Mensen met witte muren weten dat het heel gevoelig kan zijn voor vlekken en krasjes. Daar zul je dus minder last van hebben als je muren zwart zijn.

Zwart combineren

Wit is de meest neutrale kleur, en past bij alle soorten kleuren en materialen. Maar dat geldt eigenlijk ook voor zwart. Er zijn een aantal materiaal soorten en kleuren, waar het bijzonder goed bij staat. Denk aan cognac bruin leer, messing, of fluweel in alle kleuren van de regenboog. Gouden combinaties!

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam