Interieur ideeën, Kinderkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie


Kinderen horen te spelen. Het leukste is natuurlijk om elke dag buiten te spelen. Het is niet alleen leuk voor de kinderen, het is ook goed voor hun ontwikkeling én gezondheid. Maar heel de dag buiten spelen is uiteraard ook geen optie. Daarom is het ook fijn om binnen in huis te kunnen spelen. Sommige kinderen spelen op hun kamer, anderen spelen liever in de woonkamer. Het meest ideale is natuurlijk een kamer, die speciaal voor de kinderen ingericht is, waar ze kunnen spelen. Een speelkamer!

Speelkamer inspiratie

Het voordeel van een speelkamer

Het is best wel een ding voor de ouders. Hoe kan je ervoor zorgen dat de kinderen in huis kunnen spelen. Je hebt namelijk met verschillende factoren te maken, zoals veiligheid, opslag, ruimte en esthetiek. Niet iedereen vindt het even mooi en leuk om een speelhoek in de woonkamer in te richten. Dit betekent namelijk vaak dat je woonkamer vol zult staan met rondslingerende speelgoed. En je woonkamer moet daar bovendien wel geschikt voor zijn. Daarom is een speelkamer zo fijn. Een ruimte waar de kinderen helemaal los kunnen gaan met spelen. Natuurlijk is het daar ook belangrijk om het netjes en georganiseerd te houden, maar een beetje rommel is in een speelkamer veel minder storend dan in de woonkamer, toch?

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer op zolder of in souterrain

De belangrijke voorwaarde voor een speelkamer is natuurlijk dat je een kamer over hebt. Dit kan een normale slaapkamer zijn, maar het kan ook een ruimte zijn, waarvan je misschien toch al twijfelt wat je ermee moet. De zolder is een heel mooi voorbeeld, waar je super mooie speelkamers kunt creëren. Zolderruimtes zijn namelijk vaak grote onbenutte ruimtes. De houten balken aan het dak, die daar vaak aanwezig zijn, kan je bovendien heel goed gebruiken om er speelelementen aan te hangen, zoals een schommel of turnringen. Een andere ruimte, die ook vaak onbenut zijn, zijn souterrains en kelders. Super zonde, want je kunt daar ook super leuke speelkamers inrichten. De lage plafonds zullen voor een speelkamer totaal geen issue zijn.

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Leuke ideeën voor de speelkamer

De speelkamer moet natuurlijk leuk zijn voor de kinderen. Dat moet het uitgangspunt zijn. Er zijn genoeg leuke elementen waar je aan kunt denken. We hebben de schommel en turnringen al genoemd, maar je kunt ook denken de super populaire kinderkeukentjes, schoolborden, huisjes en tenten, loungehoeken en leeshoeken, glijbanen, klimmuren, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarnaast is opslag ook erg belangrijk. Het is weliswaar een speelkamer, je moet er wel gewoon normaal doorheen kunnen lopen, en niet bij elke stap struikelen over een stuk speelgoed. Zorg daarom voor goede opbergmogelijkheden in de vorm van boekenkasten en ladekasten of opbergboxen voor speelgoed.

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Speelkamer inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam