Woonaccessoires, Woonkamer inspiratie

10x Muurdecoratie woonkamer


Muurdecoratie is een absolute musthave in de woonkamer! Heb jij geen idee hoe je jouw kale muren in de woonkamer meer sfeer kunt geven? Laat je inspireren door de leukste muurdecoratie ideeën voor de woonkamer. Bekijk de handige tips, doe de leukste ideeën en ga direct aan de slag!

muurdecoratie woonkamer

Kunst aan de muur, oftewel muurdecoratie, is niet alleen leuk om ernaar te kijken – het is ook een manier om je interieur af te maken. Het is dat kleine beetje extra dat je ruimte de sfeer en warmte kan creëren wat nou nét ontbreekt in huis. Dit hoeven natuurlijk niet alle muren te zijn – ook minimalistische kale muren horen er natuurlijk ook bij, maar muurdecoratie hier en daar kan wonderen verrichten. Of dat nou voor de slaapkamer, badkamer, hal, kinderkamer, keuken, toilet of woonkamer is. Omdat je in de woonkamer vaak te maken hebt met meer grote muren, heb je daar wel iets meer mogelijkheden. Om je te helpen om meer leven te blazen in jouw woonkamer, hebben wij de leukste muurdecoratie ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Wandplanken

Wandplanken zijn altijd een goed idee! Niet alleen omdat je daarmee opbergruimte kan creëren zonder dat het ten koste gaat van de loopoppervlakte, maar wandplanken zijn ook een vorm van muurdecoratie. Voor als je kiest voor mooie wandplanken, zoals houten of betonnen wandplanken, in combinatie met leuke plankdragers. En natuurlijk maakt het ook heel veel uit wat je op de wandplanken plaatst. In onderstaande super leuke woonkamer zijn er naast de wandplanken boven de bank, de grote muur volledig ingericht met meerdere grote houten wandplanken in combinatie met stoere industriële zwarte plankdragers. Klik hier voor meer foto’s.

muurdecoratie woonkamer wandplanken

2. Wandkleed

Als je het hebt over een kleed, dan denk je misschien aan een vloerkleed of een tafelkleed, wat natuurlijk ook een vorm is van decoratie in huis. Maar naast dat je tafel of de vloer kunt bekleden met een kleed, kan je het ook aan de muur hangen. In onderstaande moderne woonkamer is een super leuk zwart wandkleed boven de bank aan de strakke witte muur opgehangen. Een voordeel van een wandkleed, ten op zichte van bijvoorbeeld een schilderij of een poster, is dat je meer textuur kunt creëren in een ruimte. Wil je bijvoorbeeld meer warmte, dan zou je ook kunnen kiezen voor een wollen wandkleed of een macrame wandkleed. Klik hier voor meer foto’s van onderstaande woonkamer.

muurdecoratie woonkamer wandkleed

3. Posters

Posters zijn niet meer weg te denken uit de wereld van interieur & design. Nee, we hebben het niet over filmposters of posters van je idool. Tegenwoordig worden super mooie en leuke posters gemaakt door gerenoveerde kunstenaars en illustratoren. Hoewel het geen one of a kind kunstwerk is, zijn kunstwerken op deze manier véél meer betaalbaarder geworden. Er zijn tegenwoordig bovendien heel veel leuke webshops waar super leuke posters verkrijgbaar zijn – of je nou van abstracte kunst, fotografie kunst, of lijntekeningen houdt. In onderstaande woonkamer, die ingericht is met een botanisch tintje, is een grote botanische poster opgehangen in combinatie met een moderne zwarte lijst. Klik hier voor meer foto’s van deze mooie woonkamer.

muurdecoratie woonkamer posters

4. Camera’s

Ben jij een professionele fotograaf? Of vind je het gewoon leuk om in je vrije tijd foto’s te maken? Zou het niet super leuk zijn om mooie camera’s als muurdecoratie op te hangen in de woonkamer? Nee, geen camera’s die je nog gebruikt, maar bijvoorbeeld mooie vintage camera’s uit je collectie. In onderstaande kleine moderne appartement uit Italië zijn een viertal vintage camera’s aan de strakke muur opgehangen. Daaromheen zijn kleine lijsten gecreëerd, waardoor ze op 3d schilderijen lijken. Meer zien van deze woonkamer? Klik hier.

muurdecoratie woonkamer camera

5. Planten

Wij zijn grote fan van planten in huis. Vooral omdat ze zo mooi en kleurrijk kunnen zijn, maar ook natuurlijk omdat ze voor een gezonde luchtcirculatie zorgen wat ten goede komt voor de gezondheid voor iedereen in huis. Naast planten op de vloer en op de kasten of tafels, kan je planten ook als wanddecoratie ophangen aan de muur in de woonkamer. In de FLOW Hostel in Boedepast is de grote strakke witte muur volledig gedecoreerd met verschillende plantenbakken. Je kunt ook kiezen voor leuke hangplanten of een verticale tuin.

muurdecoratie woonkamer planten

6. Spiegel

Hoewel je spiegels vooral in de badkamer, hal, slaapkamer of inloopkast vindt, is het ook een leuk idee om een spiegel in de woonkamer op te hangen. Je zult aangenaam verrast worden – niet alleen omdat het heel handig kan zijn, maar ook omdat het een hele leuk vorm van muurdecoratie is. Hang de spiegel bijvoorbeeld boven de bank op naast een mooie lijst met poster of schilderij. In onderstaande Scandinavaisch witte woonkamer is een super leuke ronde spiegel opgehangen aan een smalle muur, boven een stoel. Klik hier voor meer foto’s van de woonkamer.

muurdecoratie woonkamer spiegel

7. Wijnrek

Ben jij een wijnliefhebber? Dan heb je vast regelmatig standaard een aantal flessen wijn in huis. Heb je dat gewoon in de voorraadkast liggen? Saai! Wat veel leuker is, is om de flessen wijn als wanddecoratie in de woonkamer of keuken te gebruiken. Koop of maak een mooie wijnrek, zodat jij jouw collectie wijn aan de muur kunt opbergen. Het ziet er dus ook nog eens super leuk uit. In onderstaande stoere industriële woonkamer is een geweldige wijnmuur gecreëerd! Klik hier voor meer foto’s.

muurdecoratie woonkamer wijnrek

8. Neonverlichting

Neonverlichting kwam je vooral op straat tegen in grote steden, maar steeds vaker zien we dat het ook als wanddecoratie in huis wordt opgehangen. Doordat neonverlichting licht geeft creëer je daarmee ook een bepaalde sfeer in huis. In onderstaande stoere woonkamer met betonstuc muren is OK neonverlichting in het geel opgehangen. Super stoer, toch?! Klik hier om meer foto’s te zien van de woonkamer.

muurdecoratie woonkamer neonverlichting

9. Wandcollage

Vind je meerdere soorten muurdecoratie leuk? Dan kan het een heel leuk idee zijn om een grote wandcollage te creëren in de woonkamer, bestaande uit meerdere en verschillende soorten kunstwerken. In onderstaande Scandinavische woonkamer is een kleine wandcollage gecreëerd boven de bank, met een kleine ronde spiegel, een schilderij en ingelijste prints. Meer zien van deze woonkamer? Klik hier.

muurdecoratie woonkamer collage

10. Tak

Muurdecoratie hoeft niet duur te zijn. Sterker zelfs, sommige vormen van muurdecoratie zijn volledig gratis! In onderstaande super mooie en stoere woonkamer, ontworpen door de architecten van Emerick Architects, is een grote tak met bladeren aan de betonstuc muur boven de TV opgehangen. De tak past perfect bij de houten haardblokken en de open haard. Super nice! Klik hier om meer foto’s van deze woonkamer te zien.

muurdecoratie woonkamer tak

Bekijk ook:
Boekenpagina’s als muurdecoratie
Woonkamer decoratie
55x Woonkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam