Keuken inspiratie, Vintage interieur

Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!


Een nieuwe keuken is voor velen een grote woonwens, maar helaas niet voor iedereen realiseerbaar. Het is immers niet goedkoop om de keuken te verbouwen. Althans, dat is wat heel veel mensen denken. Voor deze mensen hebben we goed nieuws, een keuken verbouwen hoeft namelijk geen fortuin te kosten. Natuurlijk heb je wel enig budget nodig, maar de wil en een dosis creativiteit is veel belangrijker. En het helpt natuurlijk ook als je geïnspireerd wordt. Daar gaan we je bij helpen. We gaan namelijk laten zien hoe DIY enthousiasteling en Instagrammer Courtney haar keuken heeft verbouwd met een super laag budget!

Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!

Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!

Budget van nog geen 600 euro

De oude keuken van Courtney was op zich niet heel lelijk, maar er waren wel een paar dingen die ze vanaf de allereerste dag een ramp vond. De donkere houten kasten en de karnemelk-gele muren zijn daar hele goede voorbeelden van. Tóch heeft het aardig lang geduurd, voordat ze besloot er iets aan te doen. Het idee om dit ‘enorme’ project aan te pakken was ontmoedigend, dus bleef ze het zo lang mogelijk uitstellen. Pas na drie jaar, toen ze wat meer tijd had, ging ze er werk van maken. En Courtney zou Courtney niet zijn, als ze het zou doen zonder enige uitdaging. De grootste uitdaging was het budget. Ze moest haar keuken namelijk verbouwen met een budget van ongeveer 600 Amerikaanse dollar. Omgerekend is dat ongeveer 555 euro. Niet mogelijk? Lees hieronder hoe ze dat heeft gerealiseerd.

Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!

Er waren een paar dingen die op haar wensenlijst stonden. Ze wilde nieuwe kastdeurtjes, een nieuwe keuken achterwand, een andere muurkleur, een nieuwe kraan, een nieuwe lamp en nieuwe gordijnen.

Nieuwe kastdeurtjes

De keukendeurtjes waren het allerbelangrijkst bij deze keukenverbouwing. Daar begon Courtney dus mee. De oude keuken had van die ouderwetse donkere houten kastdeurtjes met ronde houten deurknoppen. Dat kan dus echt niet meer.

Alle kastdeurtjes zijn vervangen, zowel van de wandkasten als de kasten aan de onderkant. Voor de wandkasten koos ze voor nieuwe witte kastdeurtjes, terwijl de kasten aan de onderkant groene kastdeurtjes hebben gekregen. Geen grasgroen, maar een mooie mosgroene kleurtint. Het zijn bovendien hele leuke paneeldeurtjes, die afgewerkt zijn met nieuwe stoere zwarte deurgrepen.

Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!

Het verschil met de oude situatie is enorm. De keuken ziet er met de nieuwe kastdeurtjes veel moderner uit, terwijl het nog steeds past bij haar vintage interieurstijl in de rest van haar huis.

Nieuwe keuken achterwand

Daarna was de keuken achterwand aan de beurt. De oude keuken achterwand was betegeld met eenvoudige vierkante witte tegels die gelegd zijn met een recht patroon. Die wilde Courtney vervangen met leuke witte metrotegels, passend bij de nieuwe keukendeurtjes. Om geld te besparen, heeft ze gekozen voor plaktegels van Amazon. Plaktegels zijn niet alleen goedkoper in aanschaf, maar zijn ook eenvoudiger aan te brengen. Ze zien er bovendien super goed uit, en zijn bijna niet te onderscheiden van echte witte metrotegels.

Nieuwe muurkleur

De muurkleur in de keuken behoorde ook tot één van de grote ergernissen van Courtney. Het was een lelijke karnemelk-gele muur, die er ook nog eens erg verouderd uit zag. Die muren zijn daarom overgeschilderd met wit. Het schilderen was een eenvoudige klus, maar wel één met heel veel impact op de sfeer en uitstraling in de keuken.

Nieuwe kraan

De dubbele wastafels naast elkaar zijn super fijn, die zijn dus gewoon behouden. Het probleem was de oude kraan, die klein en lelijk was. Een nieuwe kraan was dus een musthave. Courtney heeft gekozen voor een grote zwarte spoelkraan, die perfect past bij de nieuwe zwarte deurgrepen van de kastjes. Zo’n grote kraan is niet heel goedkoop, maar je kan dat eenvoudig compenseren door het zelf te monteren. Op internet zijn er heel veel duidelijke handleidingen te vinden, die je stap voor stap uitleggen hoe je een nieuwe keukenkraan kan installeren. Klik hier voor de handleiding van Grohe.

Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!

Nieuwe lamp

Ook de lamp moest vervangen worden in de keuken. De lamp was op zich goed, maar Courtney vond het gewoon niet meer mooi. Daarom wilde ze een soortgelijke lamp met spotjes, maar dan in een mooiere variant. De oude roestvrijstalen lamp is nu dus vervangen door een zwarte variant, passend bij alle andere nieuwe zwarte accenten.

Nieuwe gordijnen

Iets wat ook echt niet meer kan zijn de gordijnen bij het raam boven de wastafels. Ze had van die ouderwetse lelijke witte gordijntjes, die alleen de onderkant van de ramen bedekt. De nieuwe gordijnen zien er een heel stuk beter uit. Er hangen nu stoere bamboe rolgordijnen voor het raam, die een hele mooie combinatie vormen met de zwarte kozijnen en de olijfgroene keukenkasten. Bij de Xenos zijn deze al verkrijgbaar voor €22,99 per stuk.

Bekijk ook:
25x Groene keukens
Keuken verbouwing in Amsterdam
Nieuwe woonkeuken in uitbouw en een nieuwe tuin!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam