Keuken inspiratie, Modern interieur

Deze lichte open woonkeuken is super mooi!


Een woonkeuken is een keuken, wat meer is dan alleen een plek om te koken. Zoals het woord al omschrijft, is het een keuken waarin je kunt ‘wonen’. Het is een plek in huis waar je bij elkaar komt met het gezin. Om te ontbijten, te lunchen of te dineren. Maar ook gewoon om er met z’n allen te zitten en gezellig te kletsen bijvoorbeeld. We hebben hier al heel veel mooie voorbeelden laten zien van fijne woonkeukens, zoals de woonkeuken die in de uitbouw is gerealiseerd, de Noorse keuken en de rustieke woonkeuken met vide. Hieronder kan je een kijkje nemen in een ander mooi voorbeeld van een super fijne woonkeuken. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Komt deze keuken dicht bij jouw droomkeuken? Let us know!

Deze lichte open woonkeuken is super mooi!

De woonkeuken hebben we gevonden bij Snezana Gikovski. De interieurontwerpster had in 2017 een prachtig appartement ingericht. Het is een super mooi karakteristiek appartement gelegen in het 8th district in Boedapest. In totaal heeft het een woonoppervlakte van maar liefst 163m2.

Deze lichte open woonkeuken is super mooi!

Deze lichte open woonkeuken is super mooi!

Open keuken

De woonkamer is gecombineerd met deze keuken. Aanvankelijk waren het gescheiden ruimtes, maar de ontwerpster heeft ervoor gekozen om de muur te doorbreken, zodat er een open keuken is ontstaan. De woonkamer is voorzien van twee grote mooie ramen, maar in de keuken heb je nog véél meer raampartijen. Door de woonkamer en keuken te integreren, is de doorstroom van het licht optimaal in deze ruimte.

Hoge kasten wand, keukenkasten en kookeiland

Dankzij de oppervlakte, het hoge plafond en de vele grote raampartijen, is het een hele ruime en ruimtelijke keuken geworden. Dé ideale ruimte om er een woonkeuken van te maken. De keuken is ingericht met drie onderdelen: een grote hoge kastenwand, de combinatie van de lage keukenkasten en de wandkasten, én een groot kookeiland. Waarom ook niet, je hebt er hier immers de ruimte voor.

Deze lichte open woonkeuken is super mooi!

Hout en wit

De sfeervolle houten vloer is gecombineerd met strak gestuukte witte muren. Deze combinatie van wit en hout vind je ook terug in de keuken zelf. Er is namelijk gekozen voor moderne strakke witte keukenkasten, die afgewerkt zijn met een mooie warme houten werkblad. Dat geldt voor het aanrecht, en ook het kookeiland is afgewerkt met hetzelfde houten blad. De keuken achterwand is betegeld met mooie witte metrotegels, net als de zijkant van het kookeiland. Boven het kookeiland is de afzuigkap gemonteerd. Een grote stoere witte afzuigkap, die één van de eyecatchers vormt in deze keuken.

Deze lichte open woonkeuken is super mooi!

Eethoek

In de hoek bij de drie ramen, is de eethoek ingericht. Daar vind je een stoere eettafel, bestaande uit een houten werkblad en een stalen witte onderstel. Daaromheen vind je leuke bijpassende eetkamerstoelen. Ook de twee grote hanglampen van kurk boven de eettafel passen er erg leuk bij. Er is ook een stijlvolle vintage dressoir kast geplaatst tegen de muur, waar zowel spullen op als in geplaatst kunnen worden. Altijd handig voor spullen zoals servies.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam