Kantoor

Combinatie van thuiskantoor en loungeplek


Een aparte werkplek in huis is altijd fijn. Een plek in huis, waar je ongestoord en kunt werken, zonder dat je afgeleid wordt door verschillende factoren. Een thuiskantoor zou ideaal zijn, maar soms kan het ook weer zonde zijn om een volledige kamer op te offeren voor het kantoor. Bij een werkplek heb je immers niet altijd heel veel ruimte nodig. Dit is de reden waarom veel mensen hun thuiskantoor combineren met iets anders. Dit kan verschillende dingen zijn. Zo lieten we laatst bijvoorbeeld zien dat het tuinhuisje overdag gebruikt wordt als kantoor, en de bewoonster het in de avond als yogastudio gebruikt. Vandaag laten we een mooie en praktische thuiskantoor zien, dat ook als een soort loungekamer wordt gebruikt. Nice!

Combinatie van thuiskantoor en loungeplek

Thuiskantoor

Dit thuiskantoor is onderdeel van een heel mooi project, die vorig jaar gerealiseerd is door architectenbureau Ambidestro. De Braziliaanse interieurarchitecten hebben in Porto Alegre het interieurontwerp gemaakt voor een heel luxe penthouse appartement. Naast een ruime woonkamer met een mega hoog plafond, woonkeuken met eethoek, en verschillende ruime slaapkamers met inloopkasten, behoorde een aparte thuiskantoor ook tot één van de woonwensen. De bewoner wilde een plek hebben in huis, waar er ongestoord gewerkt kan worden.

Combinatie van thuiskantoor en loungeplek

Vouwdeuren

Vanuit de hal heb je toegang tot deze mooie ruimte. Wat het zo bijzonder maakt, is dat er prachtige houten vouwdeuren zijn gebruikt om het thuiskantoor af te sluiten. Dus indien gewenst, zou je juist ook meer een open kantoor kunnen creëren. Daarnaast was de kamer zó ruim, dat ze naast de werkplek, ook een loungehoek hebben gecreëerd.

Combinatie van thuiskantoor en loungeplek

Maatwerk kasten en bureau

Door maatwerk oplossingen, hebben ze de ruimte optimaal benut. Alle wanden zijn ingericht met op maat gemaakte elementen. Zowel de grote linkermuur als de grote rechtermuur, zijn strakke inbouwkasten gerealiseerd. De kast aan de linkermuur is een eikenhouten TV wandmeubel geworden, met veel open boekenplanken, lage ladekasten, en een grote nis, waar de TV strak in verwerkt is. Tegen de muur aan de rechterkant is een comfortabele bank geplaatst. Rondom de bank zijn dichte maatkasten gerealiseerd, die veel kastruimte bieden. En tussen deze twee kasten, onder het raam, vind je het bureau. Een dik wit bureaublad, met een zwevend karakter, die over de gehele breedte van het raam loopt.

Zo is het mogelijk om rustig te werken in dit thuiskantoor, maar kan je er ook ontspannen en TV kijken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam