Slaapkamer inspiratie

Complete luxe slaapkamer suite op zolder


Weet je niet hoe je jouw zolder moet inrichten? Kom een kijkje nemen in deze complete luxe zolder slaapkamer en laat je inspireren door het mooie ontwerp en de leuke ideeën!

Complete luxe slaapkamer suite op zolder

De zolder is de bovenste verdieping in een woning, die eigenlijk veel te vaak onbenut blijft. Veel mensen gebruiken het als een ruimte om er van alles en nog wat op te bergen – spullen die niet of nauwelijks worden gebruikt. Ook dat is erg zonde. Je kan de zolder namelijk op heel veel verschillende leuke manier inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke speelkamer voor de kinderen, een fijn thuiskantoor of bijvoorbeeld een luxe complete slaapkamer. Vandaag gaan we een kijkje in zo’n luxe zolder slaapkamer, die ontworpen en ingericht is door de Suite – de specialist in het inrichten van een complete slaapkamer met prachtige bedden en kasten. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ruime lichte slaapkamer

De Suite heeft de complete zolder ontworpen en ingericht voor hun klant. Naast de slaapkamer, vind je er ook een ruime inloopkast en thuiskantoor. De inloopkast wordt als een soort roomdivider gebruikt tussen de slaapkamer en het thuiskantoor. Maar zowel de slaapkamer als het thuiskantoor kan ook middels een grote op maat gemaakte schuifdeur volledig afgesloten worden.

Complete luxe slaapkamer suite op zolder

De basis bestaat uit strakke lichtgrijze muren, gecombineerd met een mooie warme houten vloer, die naadloos door de hele zolderverdieping is gelegd. Sommige muren, zoals de muur in de inloopkast en de muur in het kantoor, zijn bekleed met modern zwart hexagon behang, die de luxe uitstraling van de slaapkamer benadrukken.

Wat erg fijn is, is dat alleen het slaapkamer gedeelte al erg ruim is. Dit is vooral ook te denk aan door een grote dakkapel die over de hele breedte van de ruimte loopt. Deze zorgt er niet alleen voor dat je meer loopoppervlakte hebt, maar ook een heerlijke natuurlijke lichtinval.

Luxe boxspring op maat

Hoewel alles in deze slaapkamer erg mooi is, wordt de blikvanger gevormd door het prachtige bed. Een design boxspring die ontworpen en volledig op maat is gemaakt door de Suite. Aan de muur is een soort lambrisering gecreëerd, die helemaal doorloopt tot de inloopkast, en tegelijkertijd ook onderdeel is van het bedontwerp. De boxspring is daar tegenaan geplaatst, met de twee grote en brede kussens als hoofdbord en de luxe lage houten nachtkastjes.

design boxspring grote kussens

Aan de andere kant van de kamer is een soort open inloopkast gecreëerd. De muur is volledig ingericht met op maat gemaakte kasten van intense black eiken hout, en is onder andere voorzien van schuine vouwdeuren.

Daarnaast is er ook grote kast gemaakt in dezelfde stijl, tussen het bed en de maatkast. Dit is niet zomaar een kast met kastruimte – Het is ook voorzien van een TV-lift, waardoor de bewoners lekker vanuit bed TV kunnen kijken.

luxe op maat gemaakte kasten schuine wand maatkast zolder slaapkamer open inloopkast slaapkamer slaapkamer kast met tv-lift

Inloopkast

De maatkast is niet de enige kast waar kleding kan worden opgeborgen. Tussen de slaapkamer en het thuiskantoor is namelijk een échte inloopkast gebouwd. Het is een groot houten blok, die volledig bekleed is met hetzelfde mooie hout als de nachtkastjes. Binnenin is de inloopkast aan twee kanten ingericht met op maat gemaakte witte kledingkasten. Open kasten met kledingroedes, open planken en ladekasten. Kortom, genoeg ruimte voor het opbergen van een grote kledingcollectie en meer!

luxe inloopkast zolder slaapkamer

luxe inloopkast witte maatkasten

houten blok slaapkamer inloopkast

inloopkast slaapkamer houten wandbekleding

Thuiskantoor

In deze vreemde periode waar heel veel mensen genoodzaakt thuis moeten werken, is een aparte thuiskantoor geen overbodige luxe. Daarom zijn we ook zo enthousiast over deze zolder slaapkamer suite, waar een super ruime, praktische en mooie werkplek is ingericht.

bureau kast op maat zolder

Wat bijzonder is, is hier elementen zijn gebruikt, die ook in de slaapkamer zijn gebruikt. De lambrisering bijvoorbeeld loopt hier over de hele breedte van de kamer, helemaal tot de buitenmuur. En met hetzelfde intense black hout, is het op maat gemaakte bureau en kast gemaakt.

Het bureau is bij het raam ingericht, waardoor er genoeg lichtinval is, en het is breed genoeg om er met z’n tweeën aan te werken.

thuiskantoor zolder slaapkamer

Loungehoek

Deze ruimte wordt niet alleen gewerkt – Er is ook namelijk ook een soort loungehoek gecreëerd. Gekaderd door een mooi groot vloerkleed, vind je er een luxe fauteuil, een platenkast met een moderne platenspeler en een decoratie bankje waar de platencollectie, boeken en andere mooie spullen op geplaatst zijn. De lambrisering kan ook worden gebruikt om er spullen op te plaatsen, zoals lijsten en mooie platen.

loungehoek slaapkamer suite

werkplek met loungehoek

Bekijk ook:
Zolder slaapkamer inrichten
Van donkere zolder naar lichte luxe slaapkamer suite
Luxe zolderslaapkamer met vrijstaand rond bad

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam