Keuken inspiratie, Meubels

10x Kasten voor de bijkeuken


Kasten zijn het belangrijkste onderdeel van de bijkeuken, waarmee je extra opbergruimte creëert voor spullen die je liever niet in je hoofdkeuken wilt opbergen. Ben jij ook bezig met het inrichten van je nieuwe bijkeuken, en ben je op zoek naar een fijne kast? Wij hebben 10 bijkeuken kasten voor je gevonden die niet alleen praktisch zijn, maar ook stijlvol!

kasten bijkeuken

Een bijkeuken inrichten is heel anders dan het inrichten van een normale keuken. Het is niet alleen kleiner, je hebt ook met andere factoren te maken waar je rekening mee moet houden. Wat dat betreft zou je het een beetje kunnen vergelijken met een wasmachine kast of voorraadkast. Een belangrijk verschil is dat je minder te maken hebt met vaste keukenapparatuur zoals ovens en fornuizen. Wel is het een ruimte voor een extra koelkast of vriezer. Er is echter ook een belangrijkst overeenkomst, namelijk opbergruimte. Opbergruimte is voor een normale keuken erg belangrijk, maar ook in een bijkeuken is het belangrijk om goed na te denken over de kasten. Op maat gemaakte kasten zijn een musthave, maar soms is het ook fijn om een losse kast in de bijkeuken te plaatsen.

Ben jij dus ook op zoek naar een mooie en praktisch kast voor jouw bijkeuken? Wij hebben tien bijkeuken kasten voor je op een rijtje!

1. Ethnicraft Wave vitrinekast

Dit is de super mooie Wave vitrinekast van Ethnicraft. De subtiele contouren van de kastdeuren en de gedistingeerde vorm van de poten maken de Wave collectie zo bijzonder. Deze kast biedt uitstekende opbergruimte voor een bijkeuken – ideaal als servieskast. En door de slimme combinatie van deuren en lades is deze kast uiterst decoratief. Deuren en lades hebben geen handgrepen en zijn voorzien van een zacht sluitmechanisme. Het speelse aspect en de vintage feel van de Wave serie maken dit een opvallende collectie. De kast is gemaakt van alleen Europees eikenhout. Hier verkrijgbaar.

kasten bijkeuken ethnicraft wave vitrinekast

2. IKEA METOD kasten

Voor je normale keuken wil je wellicht voor de hoogste kwaliteit gaan, en mag het ook wat meer kosten. Voor de bijkeuken kunnen we ons goed voorstellen dat je een minder hoog budget beschikbaar stelt. Vandaar dat veel mensen naar IKEA gaan voor het shoppen voor de kasten of keukenblok in hun bijkeuken. Het IKEA METOD systeem is het systeem waarmee alle IKEA keukens op gebaseerd zijn – de binnenkant van de kasten. De IKEA METOD kasten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waarmee jij de de kasten voor jouw bijkeuken op maat kunt maken. En het grote voordeel is dat je het eenvoudig kunt combineren met de wastafels, kranen, werkbladen en zelfs keukenapparatuur van IKEA. Klik hier voor meer informatie.

kasten bijkeuken ikea metod

3. IKEA ENHET kasten

Naast de Metod kasten, heeft IKEA nog een tweede systeem die ze niet zo lang hebben geïntroduceerd, namelijk de Enhet kasten. ENHET is een modulair kastensysteem, waarmee jij een flexibele oplossing kunt creëren voor jouw badkamer, keuken of bijkeuken. Combineer dichte kasten met open kasten, en kies voor de afwerking en kleuren die jij het mooist vindt. En wat heel fijn is van de IKEA ENHET kasten, is dat je het heel eenvoudig zelf kunt monteren. Klik hier voor meer informatie.

kasten bijkeuken ikea enhet

4. Ethnicraft Ligna Black opbergkast

Vind je de Ethnicraft Wave vitrinekast mooi, maar wil je liever geen transparante kast? Dan kan je ook denken aan de Ethnicraft Ligna Black opbergkast. Een strakke en natuurlijke kast met zwart gepoedercoate metalen poten. De Ligna opbergkast biedt een perfecte opbergmogelijkheid voor de keuken, woonkamer of eetkamer. Deze kast is gemaakt van massief eikenhout en heeft vier deuren en twee lades. Hier verkrijgbaar.

kasten bijkeuken ethnicraft ligna

5. Ferm Living Haze vitrinekast

De Ferm Living Haze vitrinekast komt uit een collectie meubels en woonaccessoires met gepoedercoate metalen frames met inzetstukken van draadglas. Deze opbergkast wordt geleverd met twee interne metalen planken, magnetische deursluiters en past in elke keuken, bijkeuken, eetkamer, woonkamer of badkamer. Gebruikt als badkamerkast voor beauty essentials of voor het opbergen van borden, etenswaren in de bijkeuken – de mogelijkheden en aantrekkingskracht van dit tijdloze design zijn eindeloos. Hier verkrijgbaar.

kasten bijkeuken ferm living haze vitrinekast

6. IKEA IVAR kasten

Het METOD en ENHET systeem van IKEA zijn speciaal gemaakt voor het inrichten van keukens en bijkeukens. Maar het Zweedse woonwarenhuis heeft ook heel veel andere kasten en stellingkasten, die niet perse bedoeld zijn voor de keuken of bijkeuken, maar die je wel heel goed in de keuken of bijkeuken kunt gebruiken. De IKEA IVAR kasten zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Deze mooie modulaire kasten van grenenhout worden onbewerkt geleverd, maar je kunt ze zelf heel eenvoudig in een gewenste kleur verven. Je kunt kiezen voor een IVAR combinatie of je kunt zelf jouw bijkeukenkast samenstellen. Klik hier voor meer informatie.

kasten bijkeuken ikea ivar

7. IKEA PLATSA kasten

DE IKEA PLATSA kasten is ook een geweldig systeem, bestaande uit verschillende basiselementen waar je opbergcombinaties kunt maken in de bijkeuken, die bijna op maat zijn – of je nou een eenvoudige garderobekast voor de hal wilt creëren, kledingkast in de slaapkamer of inloopkast of op maat gemaakte kasten voor je bijkeuken. Kies uit laden, open vakken, dichte kasten, wandkasten, en werk het naar wens af met de gewenste kleur, poten en deurgrepen. Klik hier voor meer informatie.

kasten bijkeuken ikea platsa

8. Tylko kasten

Tylko is het populaire kastensysteem die vaak als boekenkast wordt gebruikt. Het is een modulair systeem, waarmee jij een kast op maat kunt laten maken over de hele breedte en/of hoogte van een ruimte. Geef de formaten op van de ruimte, en kies voor de gewenste onderdelen en afwerking. De spullen worden thuis geleverd, zodat jij het heel eenvoudig met een speciaal systeem in elkaar kunt zetten. Klik hier voor meer informatie.

kasten bijkeuken tylko

9. String kasten

Je hebt waarschijnlijk al eerder van String gehoord – een Zweeds designbedrijf dat een lichtgewicht, modulair rekkensysteem produceert, oorspronkelijk ontworpen door Nils en Kajsa Strinning in 1949. Direct herkenbaar en stevig op zijn plaats als een designicoon, waren de String planken revolutionair omdat ze betaalbaar, plat verpakt, gemakkelijk te vervoeren en snel te monteren waren. De blijvende populariteit en tijdloze aantrekkingskracht is waarschijnlijk te danken aan het feit dat het een systeem is dat kan meegroeien met de eigenaar. Tegenwoordig zijn er eindeloze configuraties en toevoegingen, van zijpanelen, kasten en kasten tot laden, schrijftafels, kapstokken en haken, in een scala aan kleuren. Het String-systeem zou echt in elke kamer in huis kunnen werken. En ook in de bijkeuken kan je een geweldige kast mee creëren met lekker veel open opbergruimte. Hier verkrijgbaar.

bijkeuken kasten string

10. Big Easy keuken

The Big Easy is een modulaire keukensysteem bestaande uit drie basismodulen. Hiermee kan je een volwaardige keuken inrichten, maar dit systeem is ook ideaal voor bijvoorbeeld de keuken van een studentenkamer of bijkeuken. En omdat het modulaire keukenkasten zijn, kan je ze ook eenvoudig meeverhuizen naar je nieuwe woning. Kies voor verschillende modules en maak het af met deuren, laden, planken of zelfs keukenapparatuur. Klik hier voor meer informatie.

kasten bijkeuken big easy

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam