DIY, Interieur ideeën

10x Wasmachine kast


Wasmachine kast

De meeste mensen hebben hun wasmachine en droger gewoon op de vloer staan in de berging, badkamer, keuken of washok. Op zich niets mis mee, maar als je een zwakke rug hebt of als je merkt dat je bij het bukken las hebt van je rug, dan kan een wasmachine kast een goed idee zijn. Met een wasmachine kast kan je namelijk de wasmachine en droger op stahoogte plaatsen, waardoor je niet meer hoeft te bukken. Naast het opbergen van de wasmachine en droger, heeft een wasmachine kast vaak ook kastruimte voor andere spullen. Ideaal voor het opbergen van grote flessen wasmiddel, wasknijpers, kledinghangers, noem maar op. Daarnaast ziet het geheel er een stuk mooier en netter uit.

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij een aantal hele mooie en praktische wasmachine kasten voor je op een rijtje gezet. Sommigen kan je als een bouwpakket kopen, en er zitten ook een aantal hele stoere DIY projecten bij. Welke zou jij graag in huis willen hebben?

1. IKEA ALGOT

IKEA heeft de LILLÅNGEN kast een echte wasmachine kast in huis, maar stiekem vinden we het ALGOT systeem veel leuker. Het ALGOT systeem is een handige en flexibele opbergserie, bestaande uit rekken, planken en manden, waarmee je jouw perfecte opbergkast kan samenstellen. Dit systeem kan heel goed als een soort wasmachine kast gebruikt worden. Je kunt er zelfs een droogrek aan monteren. Je hebt met dit systeem echter niet het voordeel dat je de wasmachine op staoogte hebt, omdat je de wasmachine gewoon op de vloer moet plaatsen.

Wasmachine kast ikea algot

2. Three of a kind

Three of a kind is een grote wasmachine kast die plaats biedt voor de wasmachine én droger naast elkaar. Het grote voordeel is dat het de perfecte hoogte heeft, waardoor je niet hoeft te bukken. Naast de twee open kasten voor de wasmachine en droger, is de kast ook voorzien van twee uittrek plateaus voor het plaatsen van de wasmanden en twee volledig uittrekbare box lades met soft close. De totale afmeting is 1572x1911x670 centimeter. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, deurgrepen. Klik hier voor meer informatie.

Wasmachine kast Three of a kind

3. DIY multipex wasmachine kast

Dit is één van onze favoriete wasmachine kast, die we hebben gevonden bij vtwonen. Het ontwerp is gemaakt door stylist Kim van Rossenberg en het is in elkaar gezet door haar partner en timmerman Richard van Meerveld. De kast bestaat uit een grote kast aan de linkerkant, waar onder ander twee open vakken zijn gecreëerd boven elkaar, voor de wasmachine en droger, en twee kleine lage kasten aan de rechterkant. Daar kunnen wasmanden op een hele leuke manier in geplaatst worden. Loving it! Klik hier om de volledige handleiding te zien.

diy multiplex wasmachine kast

4. Op maat gemaakte wasmachine kast in de hal

De meeste mensen hebben hun wasmachine en droger in de berging, in een aparte washok of in de badkamer. Maar als je een hele grote hal hebt, dan zou dat natuurlijk ook nog een optie zijn. In de portfolio van Italiaans interieur- en ontwerpbureau 23bassi hebben we onderstaande op maat gemaakte wasmachine kast gevonden. Zij hebben een grote kast ontworpen en gemaakt in de hal van een modern appartement. Aan de rechterkant vind je de meterkast, en de linkerkant van de kast wordt gebruikt als wasmachine kast inclusief wasmanden. Klik hier om heel het project te zien.

Op maat gemaakte wasmachine kast in de hal

5. Modulaire wastoren

Hieronder zie je de modulaire wastoren, een wasmachine kast die je helemaal zelf kunt samenstellen. Ze hebben hier gekozen voor een grote kast met twee open vakken voor de wasmachine en droger, en maar liefst zeven dichte kasten. De witte kasten zijn bovendien mooi afgewerkt met stijlvolle leren deurgrepen. Nice! Klik hier voor om meer mooie inspiratie voorbeelden te bekijken.

Modulaire wastoren

6. Eikenhouten wasmachine kast

Ook deze super mooie wasmachine kast vinden we helemaal geweldig. We vonden het bij interieur- en ontwerpbureau Annabode. Voor haar mega ruime washok heeft ze een grote op maat gemaakte eikenhouten wasmachine kast ontworpen en gemaakt. Aan de rechterkant zijn de wasmachine en droger op elkaar gestapeld met daaromheen een mooie ombouw. Aan de linkerkant vind je niet alleen lage opbergkasten, maar ook een wastafel. Altijd handig! Klik hier om het hele project te bekijken.

Eikenhouten wasmachine kast

7. Washok met behang

Bij Sustainable Nine Design + Build vonden we deze geweldige washok. In deze washok vind je een mooie wasmachine kast met twee open vakken naast elkaar voor het opbergen van de wasmachine en droger. Niet alleen de kast is mooi, heel de ruimte is super leuk ingericht. Het behang steelt de show, maar ook de pennytiles tegels zijn erg leuk. Bekijk hier meer foto’s.

Washok met behang

8. Wasmachine kast in keuken

Vanwege hygiene is de keuken niet de ideale plek voor de wasmachine en droger, maar soms is het de enige oplossing in huis. Maar als je het op de juiste manier inricht, dan kan het ook wel heel mooi en praktisch zijn. In deze moderne keuken hebben ze een wasmachine kast ontworpen, die exact dezelfde stijl is als de mooie moderne keuken. De kast kan afgesloten worden met strakke schuifdeuren.

Wasmachine kast in keuken

9. Maatwerk wasmachine kast

Deze bijzondere op maat gemaakte wasmachine kast is ontworpen door de in New York gevestigde architect Solveig Fernlund. De grote kast aan de rechterkant biedt plaats voor de wasmachine en droger die op elkaar geplaatst kunnen worden. En aan de linkerkant vind je ladekasten aan de onderkant en legplanken aan de bovenkant. Wat ook een super leuk idee is, is de leuke olijfolie container, die gebruikt wordt voor wasmiddel. Geweldig! Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Maatwerk wasmachine kast

10. DIY underlayment wasmachine kast

Bij Karwei vonden we deze stoere DIY wasmachine kast, gemaakt van underlayment planken. Het is een hele grote kast met heel veel opbergruimte. De wasmachine en droger kunnen op de vloer naast elkaar geplaatst worden. Links vind je een hoge open kast waar een strijkplank in past, en aan de rechterkant vind je de stoere wasmanden. De witte symbolen op de kastdeuren zijn ook een leuk idee. Wil je deze DIY underlayment wasmachine kast maken? Klik hier voor de handleiding!

DIY underlayment wasmachine kast

Bekijk ook:
Combinatie van de washok en de inloopkast
Washok ideeën
Washok verbouwing van Mandi
Mooie wasrekken
Leuke wasmanden

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam