Meubels, Woonkamer inspiratie

10x Grote kasten voor de woonkamer


Grote kasten voor de woonkamer zijn altijd een goed idee – of dat nou een grote boekenkast, een grote stellingkast, een grote opbergkast of een grote TV meubel is. Niet alleen om spullen in op te bergen, maar een grote kast in de woonkamer is ook super fijn om mooie spullen een plekje te geven die gezien mogen worden. Denk aan mooie tafelboeken, vazen, lampen, planten, beeldjes, fotolijsten, noem maar op. Ben jij ook op zoek naar een grote kast voor jouw woonkamer? Wij hebben tien mooie grote kasten voor je op een rijtje gezet waar wij erg enthousiast over zijn. Scroll snel verder naar beneden om ze te bekijken!

grote kasten woonkamer

Kasten zijn onmisbaar in huis om spullen op een normale manier op te kunnen bergen zodat het opgeruimd en georganiseerd is. En kasten vind je vrijwel in alle kamers – van de hal tot de slaapkamer. De woonkamer is een ruimte waar alle soorten kasten in geplaatst kunnen worden. Sommige mensen hebben zelfs een kledingkast in de woonkamer staan. Niet alleen een enkele kast, maar een combinatie van verschillende kasten van verschillende formaten. Omdat het vaak de grootste ruimte in huis is, is de woonkamer ook dé plek in huis voor een mooie grote kast.

Grote kasten voor de woonkamer zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Dit kan een voordeel zijn, maar het nadeel is dat het door die enorme keuze ook een uitdaging kan zijn om die perfecte grote kast te vinden. Omdat we weten dat daarom top 10 lijsten heel fijn kunnen zijn, hebben we er één voor jou gemaakt. We zijn benieuwd welke grote kast jij graag in jouw woonkamer wilt hebben.

1. Grote String kast

De String kast is een echte designklassieker – een flexibel reksysteem dat de Zweedse architect Nils Strinning in 1949 ontwierp. De kenmerkende ladderachtige zijpanelen kunnen worden gecombineerd met planken, tijdschriftenplanken, werkbureaus, klaptafels, kisten en kasten om een systeem te vormen dat het beste bij jouw behoeften past. Dankzij het modulaire karakter kan je er verschillende soorten kasten mee creëren – van een klein nachtkastje tot een mega grote kast voor de woonkamer. Hier verkrijgbaar in verschillende kleuren.

grote string kast woonkamer

2. Grote HAY Woody High Kast

Op zoek naar een mooie grote open boekenkast of stijlvolle stellingkast? De Woody kast van het Deense Hay is een moderne interpretatie van traditionele ladderplanken. Woody is gemaakt in de geest van het modernisme: niets in de constructie is verborgen en alle verbindingen en schroeven zijn duidelijk zichtbaar. Het simplistische ontwerp geeft Woody zijn karakteristieke, verfijnde uitstraling die ruimte laat voor de items die op de planken worden geplaatst.

De combinatie van een houten frame en gebogen stalen planken maakt Woody visueel licht en toch structureel sterk en stabiel. De planken liggen vrij op het houten frame en kunnen indien nodig eenvoudig worden verwijderd. Zonder duidelijke voor- en achterkant, werkt Woody even goed als een vrijstaande scheidingswand of als grote kast tegen de muur. Hier verkrijgbaar.

grote kast woonkamer hay woody

3. Grote Vitra Eames Storage Unit boekenkast

De grote Vitra Eames Storage Uni (ESU) boekenkast van 120 (b) x 145 (h) cm springt in het oog met zijn geperforeerde, kleurrijke panelen en slanke, metalen kruisstructuren. De vier niveaus van planken, laden en schuifdeuren bieden veel opbergruimte voor boeken, kantoorbenodigdheden en andere belangrijke items. De metalen poten kunnen individueel worden aangepast aan oneffen vloeren.

Charles en Ray Eames ontwierpen de Eames Storage Unit (ESU) en Eames Desk Unit (EDU) in 1949. De innovatieve, lichtgewicht structuur van de meubels was gebaseerd op de principes van industriële productie, net als het iconische Eames House. Het eigentijdse kleurenpalet van EDU en ESU, dat de geest van de jaren 40 en 50 eert, is ontwikkeld in samenwerking met Eames Office en de Nederlandse ontwerper Hella Jongerius. Hier verkrijgbaar.

grote vitra eames storage boekenkast

4. Grote woonkamer kast van Tylko

Het mooiste is natuurlijk een grote op maat gemaakte kast in de woonkamer. Een grote maatkast is echter vaak heel duur. Tylko maakt het gemakkelijk verschillende soorten kasten te maken die perfect in je woonkamer en smaak passen. Hun stevige en stijlvolle op maat gemaakte kasten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor een duurzaam ontwerp en een leven lang gebruik. Of het nou gaat om een grote boekenkast, grote dressoir of grote TV meubel. Jij bepaalt het formaat, en jij kan het super eenvoudig zelf monteren. Klik hier voor meer informatie.

grote kast woonkamer tylko

5. Grote Cappellini boekenkast

Deze Cappellini boekenkast is een ontwerp van Shiro Kuramata – het is een tweezijdige module gemaakt van wit mat gelakte panelen. De bijzonderheid van deze boekenplank is de variërende grootte van de compartimenten, die perfect past bij het idee van Kuramata dat het benodigde ruimtevolume voor elk object in verhouding moet staan tot de afmetingen ervan. In deze grote kast wordt de extreme visuele lichtheid gecombineerd met de netto stevigheid. Geschikt om alleen te gebruiken, waar het bijna sculpturaal wordt, maar Bookshelf kan ook een doorlopende boekenkast worden wanneer deze is samengesteld uit meerdere modules, of worden gebruikt omde woonkamer te verdelen en toch licht en lucht door te laten.

Grote Cappellini boekenkast

6. Grote Muuto Compile kast

De Muuto Compile kast, ontworpen door Cecilie Manz, is een minimalistisch en functioneel rekkensysteem dat bestaat uit eenvoudige lasergesneden stalen planken en tussenbuizen. Het visueel aantrekkelijke ontwerp heeft een matte, gepoedercoate afwerking en ronde hoeken die het een lichte en luchtige uitstraling geven. Sturdy Compile dient als roomdivider, individuele plankmodule en als groot opbergsysteem, zowel in huishoudelijke als openbare omgevingen. De Muuto Compile kast is ook verkrijgbaar in een kleiner formaat, maat met dit formaat van b. 244.5 x h. 183 x d. 42 cm heb je absoluut een grote kast die perfect past bij alle soorten woonkamers. Hier verkrijgbaar.

grote kast woonkamer muuto compile

6. Grote IKEA EKET kast

Natuurlijk kan je terecht bij IKEA voor verschillende soorten grote kasten voor de woonkamer. Je kunt denken aan de meest bekende boekenkast ter wereld – de BILLY boekenkast, een grote BESTA kast, een grote HAUGA kast of een VIHALS kast, maar een vrij nieuwe IKEA kast waar we ook erg enthousiast over zijn is de EKET kast. EKET is een modulair kastsysteem van IKEA, waarmee je zelf kunt bepalen hoe jouw woonkamer kast eruit komt te zien. Stel je perfecte grote woonkamer kast samen met behulp van dichte kasten, laden, open planken, open vakken, noem maar op. Klik hier voor meer informatie.

grote kast woonkamer ikea eket

7. Grote TV meubel wandkast van Home24

Bij Home24 vind je een mega grote collectie kasten, van grote open boekenkasten tot grote TV wandmeubels. Heb jij een grote TV meubel nodig? Dan kan een grote TV wandkast goed van pas komen. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van een grote TV wandkast met een breedte van 277.5 cm, hoogte van 221.3 cm en diepte van 33.2 cm. Naast dichte kasten, ladekasten en open vakken, is de kast ook voorzien van één grote opening, waar de TV mooi in past. Hier verkrijgbaar.

grote kast woonkamer tv meubel home24

8. Grote maatkast van hal naar woonkamer

Studio Jasper heeft in samenwerking met de klant een super mooie maatkast gerealiseerd, de van de hal tot de woonkamer loopt. Deze kast, vervaardigd uit berken multiplex gecombineerd met witte hpl en accenten van eiken fineer, weerspiegelt een harmonieuze balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Het ontwerp begint met een diepte van 60 cm aan het begin van de entree, bedoeld voor het efficiënt opbergen van jassen en het integreren van een praktische werkplek. Gezien de beperkte breedte van de ruimte, is de kast ontworpen om na dit gedeelte met 10 cm terug te springen, waardoor extra ruimte en bewegingsvrijheid ontstaat.

De kast biedt een royale opbergruimte voor een veelheid aan doeleinden, variërend van dagelijkse benodigdheden tot minder frequent gebruikte items. Een bijzonder kenmerk van deze kast is de manier waarop de constructie doorloopt tot de voorzijde, wat resulteert in een speels lijnenspel van het multiplex. Dit ontwerpdetail voegt een dynamische en visuele interesse toe aan de ruimte, terwijl het tegelijkertijd een naadloze integratie met de omgeving waarborgt. Klik hier als je ook zo’n kast op maat wilt laten maken voor in jouw woonkamer.

Fotografie: Prachtt

Lees ook: 10x Inbouwkast maken

Maatkast van hal tot woonkamer met werkplek

9. Grote zwarte kast van Furnified

Furnified is een Belgische online meubelwinkel, met showrooms in Antwerpen en Amsterdam. Bij hen vind je betaalbaar design met meubels die ze zelf in-house ontwerpen en produceren in ambachtelijke ateliers. We vonden deze grote wandkast bij Furnified – perfect voor de woonkamer als je mooie spullen wilt laten zien. De kast kenmerkt zich met een vintage retro look, en met een formaat van H 230 x B 279 x D 37,5 kan je spreken van een hele grote kast. Hier verkrijgbaar.

grote kast woonkamer furnified

10. Grote landelijke industriële kast

Ben je op zoek naar een mooie grote kast voor je landelijke industriële woonkamer? Wij hebben de perfecte kast voor jou gevonden. Kast Pratola is een prachtige kast van 230 (H) x 270 (B) x 50 (D) cm, bestaande uit zowel dichte kasten aan de onderzijde, vitrinekasten aan de zijkanten en open planken in het midden van de kast. Genoeg opbergruimte dus voor van alles en nog wat. Hier verkrijgbaar.

grote landelijke industriele kast woonkamer

Bekijk ook:
Kleine woonkamer inrichten
Woonkamer decoratie
55x Woonkamer ideeën
10x Inbouwkast maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam