Tuininspiratie

Zo wordt ook je tuin een plek om van te genieten


Je gaat binnenkort verhuizen naar een andere woning, met tuin. Natuurlijk wil je de woning zelf zo leuk en gezellig mogelijk inrichten maar ook de tuin kan wel wat aandacht gebruiken. Zeker als je verhuist naar een nieuwbouwwoning is de tuin natuurlijk nog helemaal kaal en kan deze wel wat gezelligheid, groen en meer gebruiken. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je de tuin gaat inrichten? We geven je een paar belangrijke tips.

genieten van tuin

Maak een goede afzetting om de tuin

Het is om te beginnen belangrijk dat je voldoende privacy hebt in je tuin. Bij een nieuwe woning staat er nog niets in de tuin dus ook geen schutting of een andere manier waarop de tuin is afgeschermd van de rest. Zomaar iedereen in je tuin is natuurlijk ook niet alles dus bekijk eerst hoe je de tuin wilt afbakenen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een schutting, struiken, een heg of zelfs een muur. Niet alles is altijd toegestaan (het mag niet altijd heel hoog worden) dus bekijk even goed wat kan en mag. Een goede schutting plaatsen is zeker de moeite waard maar houd er wel rekening mee dat deze niet voordelig is. Als je de schutting goed onderhoudt, kan deze wel lang meegaan.

Richt de tuin in zoals jij mooi vindt

Is de tuin netjes afgeschermd? Dan kun je verder gaan met de inrichting van je buitengedeelte. Veel mensen kiezen voor een verhard deel zoals een terras waar je lekker op kunt zitten. Kies hiervoor tegels uit die je mooi vindt, die betaalbaar zijn en waar je lang plezier van kunt hebben. Alles hard maken is een optie maar dit oogt niet altijd even gezellig. Het is dan bijvoorbeeld ook belangrijk dat je de tuin verder aankleedt met tuinbeelden en andere leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan leuke bloempotten, een border maar ook het nodige groen. Vergeet zeker niet voor tuinmeubels of een mooie loungeset te kijken zodat je met prachtig weer optimaal van de tuin kunt genieten en buiten gaat zitten.

tuinbeelden

Maak een deel van de tuin groen

Een groene tuin oogt mooi, is goed voor het milieu (de vogels en insecten zullen je zeker dankbaar zijn) maar je kunt er ook zelf ten volle van genieten. Heb je een flinke tuin die je grotendeels groen wilt maken? Dan kun je dit natuurlijk zelf doen, zeker als je groene vingers hebt. Ben je er zelf niet zo handig in? Schakel dan een groenbedrijf in dat de tuin voor je ontwerpt en deze ook komt aanleggen. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Je hebt natuurlijk zelf ook inspraak in hoe de tuin eruit komt te zien, maar de hovenier kan je goede tips geven en ervoor zorgen dat je het hele jaar door een prachtig bloeiende tuin hebt. Planten, struiken, boompjes: het is allemaal te koop en je kunt de tuin na een poosje natuurlijk ook nog verder aanplanten als je dat leuk vindt.

moderne tuin met  veel groen

Bekijk ook:
Tuintrends 2023
52 leuke tuin ideeën
Zo creëer je een Ibiza tuin!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam