Uncategorized

Hoe richt jij je woning zo geluidloos mogelijk in?


Geluidsoverlast in de eigen woning is een van de grootste ergernissen binnen onze maatschappij. Dit komt omdat je last ervaart aan een van je zintuigen terwijl je gewoon thuis bent. Het is dan ook zaak om geluidsoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Hier heb je zelf een aandeel in, maar heeft ook zeker de veroorzaker van de geluidsoverlast een aandeel in. Benieuwd wat jullie in deze situatie kunnen doen aan de geluidsoverlast? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over het geluidloos inrichten van de woning.

geluidsisolatie appartement

Wat kun je zelf doen?

Als je veel last hebt van geluidsoverlast buren appartement, dan zijn er tal van oplossingen die je zelf kunt doorvoeren om de overlast te verkleinen. In onze ogen zit de beste oplossing hem in het beter isoleren van de eigen woning. Dit klinkt misschien als een hele investering om overlast van iemand anders te verminderen, maar de isolatie doet gelukkig veel meer dan dat. De isolatie zorgt er namelijk ook nog eens voor dat jouw woning beter warmte vasthoudt. Dit zorgt er direct voor dat jij minder energie verbruikt in je woning en zo bespaar je dus al snel geld. Een echte win-winsituatie dus!

Wat kan de veroorzaker doen

Waar de persoon die de overlast ervaart slechts een paar dingen kan doen om de overlast te beperken, is dit in het geval van de veroorzaker zeker niet het geval. Er zijn namelijk tal van manieren om je eigen geluidsoverlast te beperken. Zo kun je een betere en geluiddichte vloer in de woning leggen. Daarnaast kun je het volume van je muziek wat naar beneden draaien maar deze oplossing ligt natuurlijk vrij voor de hand. Een andere creatieve oplossing om jouw eigen geluid te reduceren is door middel van de plaatsing van planten. Een paar grote planten in jouw woonkamer kunnen ontzettend veel van het geproduceerde geluid. Let er hierbij wel op dat je planten koopt met zo groot mogelijke bladeren. Hoe groter de oppervlakte van de plant, hoe meer geluid de plant ook zal opvangen.

Bekijk ook:
Zelf thuis muziek produceren? Zo richt je een eigen muziekstudio in!
Duurzaam wonen? 10x Tips!
12x Leuke hangplanten
Een plantenwand!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam