Interieur ideeën

10x Art deco interieur


Wil jij een luxe en glamoureus art deco interieur inrichten in je eigen huis, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken? Om je hierbij de goede richting op te duwen, hebben wij de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van art deco interieurontwerpen. Let vooral op het gebruik van de kleuren en materialen, maar ook op de bijzondere meubels en art deco decoratie accessoires. Succes!

art deco interieur

1. Art deco interieur gecombineerd met moderne accenten

Een gekleurd glas-in-loodraam en decoratieve oranje tegels behoorden tot een heel bijzonder art deco project, gerealiseerd door PK Arquitectos, gecombineerd met moderne accenten. Het architectenbureau heeft het art-deco huis in San Fernando, Buenos Aires, uitgebreid tot een huis van 200 vierkante meter, waarbij veel originele details in tact zijn gehouden. Het hele project was gericht op het uitgangspunt om de art deco stijl van het bestaande huis te respecteren en een lichte structuur over het nieuwe gebouw te gebruiken.

art deco interieur combinatie moderne accenten

De indeling van het huis was zo georganiseerd dat het uitzicht en de toegang tot de tuin maximaal waren. De keuken is op de begane grond naast de tuin geplaatst, terwijl op de bovenste verdieping de hoofdslaapkamer een raam van volledige hoogte heeft dat uitkijkt over de tuin.

De verschillende ruimtes zijn ontworpen in twee verdiepingen, gebaseerd op de mogelijkheden en kansen die het oude gebouw bood en altijd de beste oriëntatie vastleggen, niet alleen horizontaal maar ook boven het hoofd. Grote ramen stromen het licht binnen in de gerenoveerde ruimtes die historische en moderne details combineren.

art deco interieur combinatie moderne accenten

In de hal werden een bestaand glas-in-loodraam en sierlijk betegelde oranje vloeren gerestaureerd om de geschiedenis van het huis te laten zien, perfect passend bij een art deco interieur. Bestaande gipswanden werden verwijderd om baksteen te onthullen, die het team in de keuken en andere woonruimtes bloot liet. Evenzo op het plafond werd het structurele gewelf onaangeroerd gelaten, waardoor de ruimte een eigentijdse uitstraling kreeg. Hardhouten pinotea-vloer loopt door een groot deel van de binnenruimtes. Sommige van de vloerbalken werden gebruikt om het aanrecht in de keuken te bouwen.

art deco interieur combinatie moderne accenten

2. Art deco interieur met bogen en terrazzo

Sans-Arc Studio heeft een speelse keukenuitbreiding toegevoegd aan een huisje in Torrensville, Australië, dat wordt gekenmerkt door wit gestuukte muren, bogen en terrazzo.

Het huis, dat het Plaster Fun House wordt genoemd, is bedoeld als een leuke, lichte en compacte ruimte die contrasteert met de alledaagse huizen van bruine baksteen in de stad. De Australische praktijk Sans-Arc Studio heeft dit bereikt door gebruik te maken van de liefde van de klant voor zowel een art deco interieur als P&O-architectuur – een stijl die voortkwam uit de populariteit van cruiseschepen in de jaren dertig.

art deco interieur boog ramen deuren

De verbouwing heeft het huisje opgewaardeerd tot een ruim en functioneel huis, met een geweldige woonkeuken met zachte roze en lichtblauwe tinten. Het is een speelse en lichte ruimte voor de klanten om te koken, te entertainen en te ontspannen. Het project verzet zich opzettelijk tegen de omringende bouwstijlen en vormt zijn eigen identiteit door het gebruik van gips en bogen. De ruimte voelt als een oase – een helder art deco moment.

art deco interieur boog ramen deuren

3. Art deco interieur van co-working kantoor in Londen

AvroKO heeft een art deco gebouw in Londen omgevormd tot een werk- en vrijetijdsbestemming voor alleen leden, met als doel de voordelen van een privéclub te combineren met die van een co-working kantoor. Met een focus op welzijn en fitness, herbergt de bovenste verdieping een yoga- en pilatesstudio en een meditatieruimte, terwijl een fitnessruimte in de kelder is gehuisvest.

co-working kantoor londen art deco interieur

Het gebouw, dat sinds de jaren ’70 als kantoor in gebruik was, moest voor aanvang van de werkzaamheden volledig worden gestript. Er werd een nieuwe liftkern geplaatst en er werden twee nieuwe balkons toegevoegd aan de bovenste twee verdiepingen. De architecten ontdekten originele houten vloeren in de bar- en loungeruimtes en een originele terrazzovloer in het centrale trappenhuis waar ook de originele leuning werd hersteld. In de entreehal is een ingewikkeld mozaïek hersteld en hersteld.

co-working kantoor londen art deco interieur

Het interieur is geïnspireerd op het art deco erfgoed van het gebouw en is voorzien van originele houten vloeren, marmeren toonbanken, eikenhouten panelen, zichtbare terracotta plafonds, koperen verlichtingsarmaturen en rieten deuren. Muren zijn geschilderd in stoffige roze, groene en blauwe tinten die passen bij de kleuren van die tijd.

co-working kantoor londen art deco interieur

4. Art deco interieur vs wabi sabi

Het ontwerpbureau Studio Tack uit Brooklyn heeft een art deco monument nieuw leven ingeblazen in de opkomende wijk Tenderloin in San Francisco en heeft het art-forward Tilden Hotel gecreëerd. Studio Tack keek naar minimalisme en een modernistisch palet tijdens de kamerbrede opknapbeurt van het historische gebouw.

art deco interieur wabi sabi

Oorspronkelijk gebouwd in 1928 als het Linden Hotel, werd het pand later tijdens de Grote Depressie omgedoopt tot Hotel Mark Twain. Het gebouw werd berucht als de locatie van de arrestatie van de legendarische blueszanger Billie Holiday wegens opiumbezit. In 2017 beleefde het gebouw een derde incarnatie tot het huidige Tilden Hotel, genoemd naar de beeldhouwer Douglas Tilden, die vooral bekend is door het maken van de Ball Player in Golden State Park. Het hotel met 118 kamers heeft nu strakke lijnen vermengd met organische texturen, een combinatie die doet denken aan de Japanse wabi-sabi-filosofie van het vieren van imperfectie.

Diep geworteld in Japan, straalt wabi sabi design een bepaald gevoel, uiterlijk of perspectief uit. Het richt zich op het minimale, viert bescheiden materialen en is een natuurlijke kruising van het essentiële, ouder worden en mooi.

art deco interieur wabi sabi

5. Art deco interieur van New Yorkse wolkenkrabber

Een groot aantal door art deco beïnvloede details zijn terug te vinden in het ontwerp van dit condominiumgebouw in aanbouw in Carnegie Hill in New York, waaronder grijs metselwerk met patronen, gewelfde balkons en koperen kozijnen.

art deco interieur new yorkse wolkenkrabber

De wolkenkrabber zal in totaal 48 woningen omvatten, variërend van lofts tot vijf slaapkamers en volledige verdiepingen, naast de duplexen en het penthouse. Een belangrijk kenmerk van de woningen zijn de hoge plafonds die in de meeste woningen oplopen tot 4,2 meter en in de duplexwoningen tot 8,5 meter.

Het art deco interieur is bedoeld om de vooroorlogse esthetiek voort te zetten, met details zoals op maat gemaakte lambrisering, een houten lambrisering en badkamers bekleed met zilver travertijn en messing. De lobby zal worden bekroond met gewelfde plafonds en vloeren die travertijn en Oostenrijks eiken in verschillende patronen combineren.

art deco interieur new yorkse wolkenkrabber

6. Luxe en extravagant art deco interieur

Dit art deco appartement is de belichaming van de extravagantie en luxe die de Russische hoofdstad van kunst en cultuur zo goed kent. Ontworpen door NG-studio Sanremo, geeft de ruimte ons een glimp van een leven in overvloed, gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een onmiskenbare ornamentele stijl. De ontwerpers van dit art deco interieur hebben gekozen voor een eerder beperkt kleurenpalet waarbij koningsblauw, goud en sneeuwwit de overheersende kleuren zijn.

luxe extravagant art deco interieur

Het verfijnde palet en de natuurlijke materialen mengen zich subtiel, waardoor de ruimte een chique uitstraling en een eerder warme sfeer krijgt. Het art-deco-appartement is ontworpen met het primaire doel om een ​​klant tevreden te stellen met een uitgesproken smaak voor grandioos en extravagantie.

De indeling van het appartement is eenvoudig. De ruimte is in tweeën gedeeld: de woonkamer met keuken en eethoek en twee slaapkamers met ingebouwde kasten in de muur. De decoratie is rijk en elk object is met zorg gekozen, zoals de decoratieve bedlampjes in de woonkamer, versierd met gouden banden.

luxe extravagant art deco interieur

7. Elegant modern art deco interieur

Dit appartement, een privéwoning in Oekraïne, is ingericht door ontwerpers van Dream Design Studio die erin zijn geslaagd om elegantie en een overdaad aan art deco esthetiek te combineren met het werk van moderne meesters als Le Corbustier en Eames.

elegant modern art deco interieur

Het interieur is voorzien van speciaal gekozen meubels en architectonische en sculpturale elementen die het ontwerp aanvullen. Het huis heeft vier verdiepingen – met een woon- en eetkamer op de begane grond en de slaapkamers met kantoren op de bovenverdieping. Dit huis is een waar bewijs van de elegantie en glamour van een decor in art-decostijl.

elegant modern art deco interieur

8. Industrieel art deco interieur

Industrieel en art deco zijn twee stijlen die loodrecht tegenover elkaar staan. Maar interieurontwerpbureau le U-Style bewijst dat je deze twee stijlen juist ook heel mooi en bijzonder met elkaar kunt combineren. Het appartement heeft een oppervlakte van 159 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Elke kamer is ingericht met bijzondere aandacht voor detail.

industrieel art deco interieur

Betonnen vloeren, plafonds en bakstenen muren zijn gecombineerd met chique art deco details. Denk bijvoorbeeld aan de sierlijke wandtegels in de woonkamer, de zwevende TV meubel die daaraan gemonteerd is, de blauwe art deco kachel en de prachtige hanglampen, die alle aandacht weet te trekken. Loving it!

industrieel art deco interieur

9. Chic modern art deco interieur

Dit chique appartement gelegen in Tel Aviv is ontworpen door Kushmirski Interior Design. Het moderne interieur met art deco invloeden is een weerspiegeling van de jonge en moderne geest van de stad. Vanaf de ingang realiseer je je het artistieke karakter van het appartement, hoewel het uitgangspunt altijd modern is geweest. De moderne smaak of het modernisme waartoe de twee ontwerpers behoren, is overal aanwezig.

chic modern art deco interieur

In de woonkamer staan ​​de meubels rondom een ​​groot vloerkleed. Een flatscreen-tv hangt aan een zeer mooie en originele muurnis met metalen afwerking. De wandnis is omgeven door een wand met patroon. Dezelfde patronen zijn overal in het appartement terug te vinden en met name op de kledingkast in de slaapkamer of in de keuken.

De keuken grenst aan de woonkamer, gedecoreerd in zwart en wit, evenals een dosis metallic. Kasten zijn zwart en mat, die worden gecombineerd met een gouden metalen keuken achterwand. Een enorm eiland zit majestueus in de keuken, waarvan het marmeren aanrecht zich om de zijkanten wikkelt om de vloer te bereiken.

chic modern art deco interieur

10. Warm en knus modern interieur met art deco accenten

Dit huis heeft de afgelopen eeuw een reeks renovaties ondergaan; het oorspronkelijke Edwardiaanse huis werd in de jaren dertig omgebouwd tot appartementen en vervolgens in de jaren tachtig tot een groot familiehuis. De opdracht was om de Art Deco-gevel te herstellen, de bestaande plattegrond te behouden en een derde niveau toe te voegen.

knus warm art deco interieur

Materialen zijn geselecteerd om ingetogen tonen te bieden binnen een neutraal palet. Het neutrale kleurenpalet ondersteunt het spel van licht op verschillende tijdstippen van de dag. Het algehele gevoel is extreem zacht en men voelt zich te allen tijde visueel en emotioneel verbonden met het weidse uitzicht op zee, de lucht en de tuin. Tegelijkertijd heeft het huis een gevoel van intimiteit en warmte, perfect voor gezinsleven.

In alle projecten is het de visie van de ontwerpers van KPDO + CJA om zoveel mogelijk van de gebouwde omgeving te beschermen. Transacties die 100 jaar geleden bestonden, bestaan ​​niet meer of worden als te duur beschouwd. Ze kozen er daarom voor om het bestaande gebouw te restaureren en het vakmanschap van de Art Deco periode te beschermen.

knus warm art deco interieur

Art deco accenten, zoals sommige prachtige kozijnen, zijn gecombineerd met een elegant modern interieur. Houten vloeren zijn afgewisseld met strak gestuukte witte muren, terwijl de indrukwekkende trap me tapijt is bekleed. Voor het creëren van meer sfeer en warmte, hebben de ontwerpers veel textuur toegevoegd in de vorm van vloerkleden, kussens, kleden, mooie gordijnen, stoffen banken, noem maar op.

Bekijk ook:
Appartement van 59m2 met leuke decoratieve eyecatchers
Interieurstijlen
20 ideeën voor de inrichting van een industrieel interieur
Eric Kuster stijl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam