Industrieel interieur, Woonkamer inspiratie

Stoere woonkamer met een verzonken lounge


Als je fan bent van stoere industriële materialen, dan zal je deze woonkamer helemaal te gek vinden. Het is ontworpen en ingericht door de interieurontwerpers van architectenbureau FFWD Arquitectes, die in 2016 een super mooie karakteristieke woning in Barcelona hebben ontworpen. De woning heeft in totaal een woonoppervlak van 122m2, en kenmerkt zich met een speelse indeling. En dat is vooral in de woonkamer heel goed te zien.

Stoere woonkamer met een verzonken lounge

Stoere details

De woonkamer is ingericht op de begane grond, samen met de open keuken. Het is heerlijk ruim en ook super ruimtelijk. Dit is te danken aan het hoge plafond en ook de vele raampartijen. In deze ruimte tref je een aantal hele stoere originele details tegen. Details die deze woonkamer uniek maken, zoals de combinatie van bakstenen muren en natuurstenen muren, het karakteristieke stenen plafond en de stalen balken aan het plafond. Dit hebben ze gecombineerd met een stoere betonvloer, die over de gehele verdieping is gegoten.

Stoere woonkamer met een verzonken lounge

Verzonken lounge

Wat deze woonkamer erg bijzonder maakt, is dat er een niveauverschil aanwezig is ten op zichte van de open keuken. Vanuit de keuken kan je middels een kleine trap de lager liggende woonkamer betreden. En omdat de woonkamer aan de zijkanten volledig is ingericht met een vaste bank, lijkt het op een super leuke verzonken lounge. De vaste betonnen u-vormige bank is afgewerkt met super vrolijke en kleurrijke kussens. En aan de onderkant van de bank zijn handige houten ladekasten verwerkt.

Stoere woonkamer met een verzonken lounge

Harmonica deuren naar de tuin

Achter de bank vind je twee grote raampartijen in de natuurstenen muur, terwijl aan de voorkant de grote glazen wand aanwezig is. Daar hebben ze gekozen voor stoere harmonica deuren, die toegang bieden tot de tuin. Als de harmonica deuren open zijn gevouwen, heb je een maximale looppad, en worden binnen en buiten met elkaar geïntegreerd. Voor een warme stad als Barcelona is dat natuurlijk ideaal!

Stoere woonkamer met een verzonken lounge

Stoere woonkamer met een verzonken lounge

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam