Tuininspiratie

10x Tuin met zwembad


Een zwembad in de tuin klinkt als een droom, maar tóch is het niet heel gebruikelijk om er één te nemen. In een waar het vaak warm is, zoals Spanje of Italië, is het vrij normaal, maar in Nederland is een zwembad in de tuin zelfs een beetje raar. Althans, dat was tot nu toe altijd zo geweest. Maar het lijkt erop dat het weer aan het veranderen is in Nederland. We krijgen steeds meer te maken met lange zomers met tropische temperaturen tot wel 40 graden. Hoe lekker is het dan om tijdens deze hete zomers een zwembad in je eigen tuin te hebben? Misschien heb je er nooit over nagedacht, maar het is niet meer zo’n gek idee. We laten je zien hoe heerlijk het kan zijn om een tuin met een zwembad te hebben, aan de hand van de mooiste en leukste inspiratie voorbeelden!

1. Onderhoudsvriendelijke tuin met zwembad

Deze moderne onderhoudsvriendelijke tuin van een woning uit Frankrijk is ontworpen door ontwerpbureau Slowgarden. Het bewijs dat je geen mega grote tuin hoeft te hebben voor een zwembad. Middels een moderne schuifpui kom je op het grote zonnige terras. En daar kan je doorlopen naar het kleine zwembad aan de rechterkant of het open gedeelte met kunstgras.

Onderhoudsvriendelijke tuin met zwembad

2. Zwembad met glazen balustrade

Een zwembad in de tuin is leuk, vooral ook als je kleine kinderen hebt. Tegelijkertijd is het ook een risico. Daarom moet je goed nadenken over veiligheid. In deze mooie tuin hebben ze een groot zwembad gerealiseerd. Om ervoor te zorgen dat het veilig is voor de kinderen, is de zwembad omringd met een glazen balustrade. Op die manier kunnen kleine kinderen niet zelf bij het zwembad komen.

Zwembad met glazen balustrade

3. Tuin met vakantiehuis en zwembad

Deze heerlijke tuin lijkt een beetje op bovenstaande tuinen. Deze tuin is wel een stuk groter. Ook hier kom je terecht op een groot terras van houten vlonders, met een loungebank, een tuintafel en ligbedden om te zonnen. Aan de linkerkant vind je het grote zwembad, en rechts een kunstgrasveld. Voor de veiligheid van de kinderen is hier ook een glazen balustrade geplaatst. Er is hier ook nog een tuinhuis gerealiseerd, dat door het gezin als een soort vakantiewoning wordt gebruik.

tuin vakantiehuis zwembad

4. Exotische tuin met zwembad

Als je deze tuin ziet, dan zou je zeggen dat het om de tuin gaat van een grote villa in Ibiza. Maar het is gewoon een tuin in Rotterdam, ontworpen door architectenbureau Global Architects. Ze hebben een geweldig tropisch ontwerp gemaakt met palmbomen, kunstgras, grote plantenbakken en een zwembad. Geweldig!

Exotische tuin met zwembad

5. Opzetzwembad in tuin met ombouw

Door de hete zomers zijn opzetzwembaden super populair. Tijdens de zomer gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Een opzetzwembad is een stuk goedkoper dan een ‘echt’ zwembad. Dit heeft niet alleen met de aanschaf te maken, het is ook veel  eenvoudiger en sneller te realiseren in de tuin. En dat scheelt natuurlijk in arbeidskosten. Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wat je ook kiest, het is wel aan te raden om een zwembad met pomp te nemen, zodat alle vuil gefilterd wordt. In onderstaande tuin hebben ze een ombouw gerealiseerd rondom het opzetzwembad, zodat het lijkt op een echt zwembad. Geweldig, toch?

tuin opzetzwembad ombouw

6. Tuin met overdekt gedeelte en open zwembad

Deze tuin hebben we gevonden bij Knight Building Group, die in 2015 een luxe woning heeft ontworpen in Australië. De tuin is een belangrijk onderdeel van het project. Ondanks dat het niet super groot is, wilden de bewoners een zwembad hebben. Het eerste gedeelte van de tuin is overdekt, waar je ook een luxe buitenkeuken vindt. Het zwembad bevindt zich in het open gedeelte, dat gekaderd is met een glazen balustrade.

Tuin met overdekt gedeelte en open zwembad

7. Tuin met luxe opzetzwembad

Hoewel deze tuin vrij klein is, vinden wij dit ontwerp het meest bijzonder. Het is de tuin van Tom en Belinda en hun twee kinderen. In plaats van een zwembad in de grond, hebben ze gekozen voor een groot zwembad op de grond. Een soort opzetzwembad, maar dan een stuk groter en luxer. De tuin is ook voorzien van een mooi terras, kunstgras en een buitendouche.

Tuin met luxe opzetzwembad

8. Tuin met rond zwembad

Zwembaden zijn vaak rechthoekig, maar dat hoeft zeker niet altijd. Dit is de tuin van Zweedse blogger Anna, die samen met haar man en twee kinderen in Helsingborg wonen. Een prachtige landelijke woning met een heerlijke tuin. Het is een grote tuin met een groot terras, heel veel groen en een groot rond zwembad.

Tuin met rond zwembad

9. Houten vlonders en zwembad

Deze droomtuin is gerealiseerd door de architecten en ontwerpers van Groupo Dunaplana. Een heerlijke grote tuin van een Portugese villa gelegen in het Faro gebied. Het grootste gedeelte van de tuin is bekleed met houten vlonders, alleen in het laatste gedeelte vind je gras. Dit hebben ze mooi gecombineerd met hoge hagen als tuinafscheiding. Het terras is half overdekt met een betonnen pergola, en in het open gedeelte is een groot zwembad gerealiseerd. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

houten vlonders en zwembad

10. Resort tuin met zwembad

Deze tuin lijkt wel op een luxe resort. Het is ontworpen door 3r Ernesto Pereira, als onderdeel van een totaal project in de stad Mindelo in Portugal. Houten vlonders zijn afgewisseld met kleine groene gazons. En ook het zwembad is opgedeeld in een groot gedeelte voor volwassenen en een klein kinderbadje. Luxe zitzakken en heerlijke hangmatten met deze resort tuin helemaal compleet!

Resort tuin met zwembad

Bekijk ook:
9x Waterval in de tuin
52 leuke tuin ideeën
15x Tuinafscheiding ideeën
35x Tuinhuis ideeën
Zo creëer je een Ibiza tuin!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam