Interieur ideeën

10x Aquarium in huis


Goudvissen zijn ontzettend populair als huisdieren, misschien zelfs populairder dan honden en katten. De reden, wat ook de grootste misverstand is, is dat mensen denken dat goudvissen weinig onderhoud en verzorging nodig hebben. Dat is namelijk niet waar, ook goudvissen hebben de juiste verzorging en voorzieningen nodig. Hun huis is natuurlijk de grootste behoefte. Hoe groter deze is, hoe gelukkiger je goudvissen zullen zijn. Een kleine vissenkom kan dus eigenlijk niet. Neem in plaats daarvan een aquarium. Daar worden niet alleen je goudvissen gelukkiger van, het is ook een mooie toevoeging voor je interieur. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van een aquarium in huis!

1. Op de dressoir

We beginnen met een hele eenvoudige aquarium. Een relatief kleine aquarium die standaard verkrijgbaar zijn bij de meeste dierenwinkels. Dit soort aquaria kan je gewoon op een dressoir plaatsen in huis. Simpel, maar wel erg leuk en sfeervol, toch?

Aquarium in huis

2. Maatkast

Wil je iets heel bijzonders in huis? Dan kan je ook een aquarium op maat laten maken. Het voordeel is dat je helemaal zelf kunt beslissen hoe deze eruit komt te zien. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. Een op maat gemaakte zwevende wandkast met een super moderne aquarium. Het is een hele grote aquarium die zelfs de hoek omgaat en doorloopt in de andere kamer.

Aquarium in huis

3. Vissenkom aan de wand

Ok, een vissenkom kan eigenlijk niet, maar deze bijzondere vissenkom willen we tóch wel laten zien. Het is namelijk niet zomaar een vissenkom die je op een kast of op tafel plaatst. Deze kan je aan de muur monteren, waardoor het een soort wanddecoratie is. Voor echte goudvissen is de vissenkom wel echt te klein. Je zou daarom ook voor een neppe goudvis kunnen gaan.

Aquarium in huis

4. Inbouw aquarium

Dit is ook een heel leuk idee, een inbouw aquarium die in de muur is verwerkt. Het ziet er niet alleen super strak uit, het geeft je interieur ook een luxe uitstraling. Vergeet ook niet de aquarium led verlichting. Verlichting is niet alleen belangrijk voor het dag- en nachtritme van de vissen, maar ook de planten in de aquarium hebben verlichting nodig. Neem een kijkje Ledstripkoning voor de verschillende mogelijkheden.

Aquarium in huis

5. Trapkast

De ruimte onder de trap kan je op verschillende manieren gebruiken. Sommigen creëren er een trapkast en gebruiken het als voorraadkast of berging. Anderen gebruiken de ruimte voor het inrichten van een werkplek. Wat ook een heel leuk idee is, is een grote aquarium onder de trap. Ziet het er niet geweldig uit?

Aquarium in huis

6. In de badkamer

Negen van de tien mensen plaatsen de aquarium in de woonkamer, omdat het daar goed zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om een aquarium in een andere kamer in huis te plaatsen. Je zou een aquarium zelfs in de badkamer kunnen plaatsen. In onderstaande moderne luxe badkamer hebben ze een inbouw aquarium in de muur gebouwd naast de deur. Origineler kan niet!

Aquarium in huis

7. In de keuken

Oh, toch wel. Als je het hebt over een aquarium in de keuken, dan denk je misschien aan een aquarium die je op een kast plaatst. Maar het kan dus ook anders. In deze keuken hebben ze een normale keukenkast onder het keukenblad vervangen door een grote aquarium. Super nice!

Aquarium in huis

8. Scheidingswand

Op zoek naar een leuker manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden? Wat dacht je van een scheidingswand met een aquarium? Ziet deze scheidingswand-aquarium tussen de woonkamer en eetkamer er niet geweldig uit? Het grote voordeel is dat de vissen in de aquarium vanuit beide kanten te bewonderen zijn.

Aquarium in huis

9. Inbouwkast

Deze aquarium is dezelfde aquarium als in de badkamer. Hier kan je zien dat de aquarium geplaatst is in de ruimte ernaast, waar een grote inbouwkast is gerealiseerd. Ze hebben dus een gat in de muur van de badkamer gemaakt, zodat de aquarium ook in de badkamer te zien is.

Aquarium in huis

10. Boven de TV

Ook dit idee is super leuk! In deze moderne woonkamer hebben ze niet alleen de TV strak aan de muur gemonteerd, boven de TV is een grote inbouw aquarium gerealiseerd, die zelfs groter en breder dan de TV is.

Aquarium in huis

Bekijk ook:
9x Waterval in de tuin
10x Mooie kattenbakken die gezien mogen worden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam