Interieur ideeën, Woonaccessoires

13x Lightbox


lightbox

Vandaag gaan we het hebben over de vintage lightbox, die je heel leuk als decoratie in je interieur kunt gebruiken. Vind jij lightboxen ook zo leuk? Het is nóg leuker als je weet waar ze vandaan komen. Vroeger werden de vintage lightboxen gebruikt in bioscopen. Ze werden gebruikt om aan mensen te laten zien wat voor films er op een dag draaien en hoe laat deze draaien. Tegenwoordig is alles natuurlijk digitaal, maar de super leuke vintage lightboxen kan je wel een plekje in je huis geven. Nee, natuurlijk niet met de titel van een film, maar met een leuke tekst. Dit kan de titel zijn van je favoriete film, maar het kan ook een leuke of grappige quote zijn. Dit maakt het ook leuk om een lightbox op kantoor of in een leuk restaurant of bar te gebruiken. Naast dat de tekst leuk is, is een vintage lightbox, zoals het woord zegt, uiteraard ook een vorm van verlichting.

Om jou een idee te geven hoe je het in je interieur kunt gebruiken, hebben wij de leukste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet!

1. Aan de muur

Het leukste is natuurlijk om de vintage lightbox aan de muur op te hangen. Niet alleen omdat het zo leuk eruit ziet, maar ook omdat het een knipoog is naar de ouderwetse bioscoop lightboxen. Aan de muur is de lightbox zowel een wandlamp als een kunstwerk. En je kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor letters, woorden en zin je gebruikt. Het leuke is dat het erg flexibel is, je kunt het elk moment dus weer veranderen.

vintage lightbox aan muur

2. Slaapkamer

In principe kan je de vintage lightbox natuurlijk overal in huis neerzetten of ophangen. Maar wij vinden de lightbox vooral leuk in de slaapkamer. Dit heeft te maken met de teksten die heel leuk of heel toepasselijk zijn voor de slaapkamer. In onderstaande slaapkamer hebben ze een vintage lightbox aan de muur boven het bed opgehangen, met de tekst ‘Today is a good day’. Daarmee word je wakker met een motiverende quote. Een goed begin van de dag!

lightbox slaapkamer

3. Op een muurtje

Het is leuk om de vintage lightbox aan de muur op te hangen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Net als lijsten, schilderijen of andere kunstwerken, kan je de lightbox ook op heel veel andere manieren een plekje geven in je interieur. In deze mooie lichte slaapkamer hebben ze de vintage lightbox op het vaste muurtje achter het bed geplaatst, samen met een ingelijste zwart wit poster en stapels boeken. De tekst ‘Stay home’ is niet echt een motiverende tekst, maar grappig is het in ieder geval wel!

lightbox op muurtje

4. Kinderkamer

Vintage lightboxen zijn ook een hele leuke vorm van muurdecoratie in de kinderkamer. Hieronder zie je een gedeelde kinderkamer, met de tekst ‘Normal is boring’ aan de muur, maar dit zou ook bijvoorbeeld een lieve tekst kunnen zijn als het gaat om een babykamer of een kinderkamer van jonge kinderen.

lightbox kinderkamer

5. Op de vloer

Lightboxen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Als het een kleine lightbox is, is het natuurlijk het leukst om het ergens op te plaatsen of aan de muur op te hangen. Als de lightbox groot genoeg is, is het ook super leuk om het gewoon op de vloer te plaatsen. De lightbox in deze stoere slaapkamer is groot genoeg om het gewoon op de vloer naast het bed te plaatsen. De tekst ‘Be naked when I come home’ is ook geweldig!

lightbox op vloer

6. Op een trolley

Bij een zomerse trolley met exotische drankjes, hoort natuurlijk een lightbox met een exotische tekst. Summer love it is!

lightbox trolley

7. Op de vensterbank

De vensterbank is natuurlijk een plek in huis die je niet ongedecoreerd kunt laten. Leuke plantjes, een mooie tafellamp, kandelaars met kaarsen of een stoere vintage lightbox! Op de vensterbank in deze super mooie Scandinavische woonkamer, vormt de grote vintage lightbox met de tekst ‘Dancing in the moonlight’ de blikvanger.

lightbox vensterbank

8. Verticaal

Vintage lightboxen zijn vaak rechthoekige bakken, die je liggend op de vloer plaatst of aan de muur hangt. Maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. In deze prachtige lichte slaapkamer is een hele leuke verticale vintage lightbox naast het bed geplaatst. Op de zwarte lightbox is de tekst ‘Bonjour’ afgebeeld.

lightbox verticaal

9. Boven de werkplek

Inspirerende quotes zijn sowieso erg leuk in huis, maar het is vooral een goed idee om die bij je werkplek te hebben. Boven dit bureau hebben ze gekozen voor een leuke Franse quote met ‘Bonjour mon amour’.

lightbox werkplek

10. Woonkamer

Op zoek naar een leuke vorm van decoratie in de zithoek van de woonkamer? In deze woonkamer is een stoere vintage lightbox geplaatst met de tekst ‘Vibes don’t lie’ op de mooie boomstam salontafel.

lightbox woonkamer

11. Dreams

In deze mooie Scandinavische slaapkamer met prachtige blauwe muren is een vintage lightbox aan de muur opgehangen met de tekst ‘Dreams’. Toepasselijker kan niet, toch?

lightbox dreaming

12. Movitatie

We hebben hierboven een werkplek gezien met een leuke quote, maar een motiverende quote is natuurlijk ook een heel goed idee. ‘Remember why you started’ is de tekst die voor deze vintage lightbox is gebruikt, die je elke keer herinnert waar je het allemaal voor doet. Love it!

lightbox eethoek

13. DIY lightbox maken

Vintage lightboxen zijn online verkrijgbaar, maar het is ook leuk om er zelf één te maken. Deze leuke DIY vintage lightbox hebben we gevonden bij Jenni van Ispydiy.com. Zij laat je zien hoe je heel eenvoudig jouw eigen lightbox kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is plexiglas of acrylplaten, verf, lijm richels, en natuurlijk de letters. Wil je ook je eigen vintage lightbox maken? Klik hier voor de hele handleiding van Jenni!

DIY lightbox maken

DIY lightbox maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam