Interieur ideeën, Vintage interieur, Woonaccessoires

10x Leren handgrepen


Leren handgrepen

Leren handgrepen zijn dé woontrend van de afgelopen jaren op het gebied van handgrepen en deurgrepen. Steeds meer mensen kiezen voor deze woontrend, en wij begrijpen wel waarom. Leren handgrepen zien er natuurlijk super mooi en stijlvol uit, maar ze bieden ook een aantal grote voordelen. Het is dé manier om nieuw leven te blazen in een oude meubel. Dit kan een TV meubel zijn, een ladekast, een kledingkast, een boekenkast, noem maar op. Dit kan van alles zijn. Het is bijvoorbeeld ook een heel leuk idee om de keukenkasten te pimpen met mooie leren handgrepen. Ze zijn relatief goedkoop én ze zijn super makkelijk te monteren. Wat wil je nog meer? Oja, leren handgrepen zijn ook verkrijgbaar in heel veel verschillende maten en kleuren, van cognac leer, tot roze groen en zwart. Om je te inspireren met wat je er allemaal mee kunt doen, hebben wij de leukste en mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet!

Een paar jaar geleden werden leren handgrepen alleen nog door kleine creatieve ondernemers gemaakt. Ze waren dus alleen verkrijgbaar bij Etsy en relatief kleine webshops. Door de populariteit van de leren handgrepen, zijn er steeds meer merken en bedrijven die het ook in hun assortiment hebben opgenomen. Tegenwoordig kan je dus voor leren handgrepen ook terecht bij de bekende bouwmarkten zoals Karwei, Gamma en Praxis, maar ook grote winkelketens zoals Kwantum en IKEA. Wij hebben ze even op een rijtje gezet.

1. Karwei

Bij Karwei worden de leren handgrepen Noah genoemd. Ze hebben twee formaten. De kleine noah meubelgreep heeft het formaat 8(h) x 2(l) x 2.9(b) cm en de grote variant heeft het formaat 20(h) x 1.3(l) x 2.9(b) cm. Beide formaten zijn in de kleuren bruin en zwart verkrijgbaar voor €5,99 en €6,99. Het bijgeleverde matzwarte bevestigingsmateriaal staat er super stoer bij. Klik hier om ze te kopen.

Leren handgrepen karwei

2. IKEA

De leren handgrepen van IKEA zijn vrij nieuw. Het past natuurlijk heel erg bij het Zweedse woonwarenhuis, die bekend staat om dit soort leuke kleine accessoires. IKEA heeft de naam ÖSTERNÄS gegeven en zijn ontworpen door de ontwerpers H Preutz en A Fredriksson. De leren handgrepen van IKEA zijn gemaakt van gelooid leer en zijn gecombineerd met ronde roestvrijstalen knoppen. Vooralsnog zijn de ÖSTERNÄS handgrepen verkrijgbaar in één kleur, namelijk lichtbruin. Je kunt wel kiezen uit twee formaten, de kleine van 65mm en de grote van 153mm, respectievelijk voor €9,99 en €12,95 per paar.

leren handgrepen ikea

leren handgrepen ikea var kast

leren handgrepen ikea ladekast

3. Design Studio Nu

Leren handgrepen waar we eerder over hebben geschreven, en nog steeds erg enthousiast over zijn, zijn die van Design Studio Nu. Design Studio Nu is een interieurontwerp bureau uit Delft, die ook een kleine online shop heeft, met onder andere zelf ontworpen leren handgrepen. Ze hebben verschillende modellen, kleuren en formaten waar je uit kunt kiezen. Je bent gegarandeerd van kwaliteit, dankzij het 3 mm dikke Italiaanse leer, die zij voor alle varianten gebruiken. Voor kleinste formaat betaal je €4,25 per stuk en het grootste formaat is €8,25. Klik hier om alle leren handgrepen van Design Studio Nu te bekijken.

Leren handgrepen Design Studio Nu

Leren handgrepen Design Studio Nu

Leren handgrepen Design Studio Nu

4. IKEA HEMNES

IKEA HEMNES is een hele populaire en uitgebreide slaapkamerserie, bestaande uit bedden, spiegels en kasten. De ladekasten zijn erg gewild en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Als dressoir in de woonkamer, als kledingkast in de slaapkamer of als commode in de kinderkamer. Standaard worden de IKEA HEMNES geleverd met leuke ronde deurknoppen, maar er zijn heel veel mensen die deze hebben vervangen door stijlvolle leren handgrepen. Hieronder kan je zien waarom!

leren handgrepen ikea hemnes

leren handgrepen ikea hemnes

leren handgrepen ikea hemnes

5. IKEA keukentje

Van de week hebben we de super leuke IKEA hack laten zien van het populaire DUKTIG keukentje. Naast een andere kleur, zijn de deurgrepen de meest toegepaste verandering aan het keukentje. En heel veel mensen hebben ervoor gekozen om de standaard grijze deurgrepen van plastic te vervangen door stoere leren deurgrepen. En geef ze eens ongelijk! Hieronder vind je nog een aantal super leuke inspiratie voorbeelden van het IKEA DUKTIG keukentje die gepimpt zijn met leren deurgrepen.

leren deurgrepen ikea keukentje

leren deurgrepen ikea keukentje

leren deurgrepen ikea keukentje

6. Keuken

Over keukens gesproken, leren deurgrepen kunnen natuurlijk ook gemonteerd worden aan een echte keuken. Sterker zelfs, er zijn al heel veel mensen die ervoor gekozen hebben om hun keuken te pimpen met leuke leren deurgrepen. Het is een hele eenvoudige en budgetvriendelijke manier om een oude keuken iets leuker te maken. Standaard frontjes kunnen er saai en kaal uitzien, maar dat kan je dus heel eenvoudig veranderen door de deurgrepen te vervangen. Niet overtuigd? Bekijk dan onderstaande mooie inspiratie voorbeelden!

leren deurgrepen keuken

leren deurgrepen keuken

leren deurgrepen keuken

leren deurgrepen keuken

7. Kledingkast

Wat voor de keuken geldt, geldt ook voor de kledingkast. Dit kunnen IKEA kledingkasten zijn, zoals de PAX kast of de Besta kast, maar dit kunnen ook op maat gemaakte kledingkasten zijn. Met leren deurgrepen zien ze er tóch net iets chiquer en stoerder uit.

leren deurgrepen kledingkast

leren deurgrepen kledingkast

leren deurgrepen kledingkast

leren deurgrepen kledingkast

8. TV meubel

Leren deurgrepen kunnen ook gemonteerd worden op de TV meubel. Niet alle TV meubels hebben deurtjes, maar als je er wel eentje hebt, dan kan dat een heel leuk idee zijn. Hieronder zie je twee voorbeelden, één van een lage TV meubel en één van een grote TV wandkast.

leren handgrepen tv meubel

leren handgrepen tv meubel

9. Badkamermeubel

Wil je jouw badkamer een kleine makeover geven, zonder dat je er heel veel geld voor moet uitgeven? Dan zijn leren deurgrepen de gouden tip, die je heel eenvoudig aan de badkamermeubel kunt monteren! Onderstaande voorbeelden laten zien hoe leuk ze kunnen staan!

leren handgrepen badkamermeubel

leren handgrepen badkamermeubel

leren handgrepen badkamermeubel

10. Overige meubels

Naast de keuken, de badkamermeubel, de TV meubel en de kledingkast, kunnen de leren handgrepen natuurlijk op alle andere meubels gemonteerd worden, zolang het deuren heeft. Dit kunnen dressoirs zijn, een kantoorkast, en hieronder hebben we zelfs een heel mooi voorbeeld van houten raamluiken met leren deurgrepen. Nice!

leren handgrepen kast kantoor

leren handgrepen kinderkamer raamluiken

leren handgrepen zwevende dressoir

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam