Interieur ideeën

Zo combineer je verschillende materialen en stijlen in huis 


Last Updated on december 19, 2022 by Redactie

Bij het inrichten van een woning zijn er tal van verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van een ruimte. Hoe voorkom je dat een ruimte veel kleiner oogt, dan dat deze in werkelijkheid is? Het kan het gevolg zijn van te grote meubels die te dicht op elkaar staan. Op welke manier richt je de slaapkamer in, zodanig dat er voldoende opbergruimte geboden wordt voor je kleding en deze niet te druk is? De slaapkamer is immers de ruimte waar je de dag in alle rust af wilt kunnen sluiten. In dit artikel lees je meer over het combineren van materialen en stijlen binnen je interieur. Welke design woonkamer vind jij mooi? Gebruikt men hier een of meerdere materialen? Wat zijn de kleuren die men er combineert? 

verschillende materialen combineren in huis

Durf lef te tonen bij het combineren van materialen 
Wanneer je verschillende materialen met elkaar combineert, kan het verleidelijk zijn al snel voor de veilige optie te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan twee soorten hout. Interessant wordt het, wanneer je kiest voor een combinatie van hout met bijvoorbeeld natuursteen of metaal. Dat laatste wordt tegenwoordig vaker gedaan, bijvoorbeeld in industrieel ingerichte woningen. Of denk aan een exclusieve eetkamer met een fraai eikenhouten tafelblad in combinatie met een metalen frame eronder. Schuif je hier eetkamerstoelen met een suède bekleding aan, dan verzeker je jezelf van een interieur waarmee je indruk maakt op je gasten. 

marmeren eettafel houten stoelen

Kies ook voor verschillende kleuren in huis 
Niet alleen is het gebruik van verschillende materialen aan te raden; kies ook voor verschillende kleuren. Combineer bijvoorbeeld een kleur als wit of zwart met een felle accentkleur in huis. Door accentkleuren te gebruiken geef je de ruimtes van je woning karakter. 

kleuren combineren in huis accentkleur

Doe online inspiratie op voor je interieur 
Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf wegwijs kunt maken in de combinaties van kleuren en materialen, die goed op elkaar aansluiten. Er zijn diverse blogs, waarop je foto’s vindt van de door andere huishoudens ingerichte ruimtes. Dit geeft je een beeld van de kenmerken van bijvoorbeeld een exclusieve eetkamer of een design woonkamer. Welke van de keuzes die anderen maakten neem jij over in jouw interieur? Ook een platform als Pinterest biedt je veel inspiratie, wanneer je momenteel overweegt ruimtes in huis van een nieuw interieur te voorzien. 

Tip: koop je nieuwe interieur deze maand nog, om te profiteren van hoge kortingen bij veel woonwinkels. 

Bekijk ook:
Interieurstijlen
Zo creëer je een mooie accentmuur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam