Huis inrichting

Huis beveiligen tips


Wil je voorkomen dat jij en jouw gezin slachtoffers worden van inbraak in jullie huis? Lees dan onze praktische huis beveiligen tips die altijd een goed idee is. Kijk snel verder en ga direct aan de slag met het beveiligen van jouw huis!

huis beveiligen tips

Hoewel we een periode hebben gehad dat het aantal woninginbraken waren gedaald, is dit aantal in 2022 maar liefst met 20% gestegen ten op zichte van 2021. Het versoepelen van de coronamaatregelen heeft hier sterk mee te maken, wat ervoor heeft gezorgd dat we minder thuis zijn. Nederlanders zijn steeds bewuster van de riscio’s van woninginbraken, en weten ook wat ze kunnen doen om het te voorkomen. Hierbij kan je denken aan kleine maatregelen, zoals dat je altijd ramen en deuren op slot moet doen als je de deur uit gaat, het gebruik van goede buitenverlichting, waardevolle spullen uit het zicht opbergen, noem maar op.

Maar om het risico om een woninginbraak verder te verkleinen, is het ook verstandig om je huis te beveiligen. Wil jij ook jouw optimaal jouw huis beveiligen, zodat je niet elke keer bang hoeft te zijn dat er inbrekers langskomen als je niet thuis bent? Lees onderstaande praktische huis beveiligen tips.

Cilindersloten met SKG Keurmerk

Goede sloten zijn een absolute musthave als het gaat om het beveiligen van je huis tegen inbrekers. En moet goede sloten bedoelen we cilindersloten met een SKG Keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit en Gevelbouw, die sloten test door in de schoenen te staan van inbrekers. Je kunt kiezen tussen SKG*, SKG** en SKG***, waarvan SKG* het minst inbraakwerend is, en SKG*** het meest. Veel mensen beweren dat sloten tóch niet zullen helpen, maar feit is dat goede cilindersloten met SKG Keurmerk een inbraak zal vertragen, tot wel 5 minuten. Hoewel 5 minuten niet lang klinkt, is het voor een inbreker wel degelijk lang. Vandaar ook dat inbrekers liever op zoek gaan naar een huis zonder een cilindersloten met SKG Keurmerk.

huis beveiligen cilinderslot skg keurmerk

Raambeveiliging

Naast de beveilig van je voordeur en achterdeur, is raambeveiliging op z’n minst net zo belangrijk. Ramen zijn namelijk vaak de zwakste schakel van een huis. Voor verschillende soorten ramen, zijn er verschillende geschikte sloten verkrijgbaar. Draaikiepramen kan je bijvoorbeeld goed beveiligen met dievenklauwen, veiligheidsscharnieren en barrièrestangen. Voor klepramen kan je denken aan druksluitingen of combi-uitzetters.

Naast goede sloten, kan je ook aan glasbreukmelders als extra beveiliging. Glasbreukmelders reageert op de frequentie van het geluid van van brekend glas. Voordat de inbreker binnen is, zal het alarm afgaan. Door slimme technologie kan een glasbreukmelder ondrscheid maken tussen écht brekend glas en ander soort geluid, zoals onweer. Een glasbreukmelder reageert binnen een straal van negen meter.

huis beveiligen glasbreekmelder

Rolluiken

Als extra maatregel, waarmee je het risico verder vermindert dat inbrekers door de ramen of deuren van je huis inbreken, is het installeren van rolluiken. Daarnaast bieden rolluiken ook andere voordelen, zoals isolatie en geluids- en lichtreductie. Een elektrisch rolluik is super makkelijk te bedienen, soms vanuit je telefoon, en zien er tegenwoordig erg mooi, strak en modern uit.

huis beveiligen tips rolluik

Alarm

Woningen met een alarmsysteem hebben maar liefst 300% minder kans op inbraak dan woningen zonder alarmsysteem. Zelfs alleen door een bord op te hangen dat je huis is beveiligd met een camera, is al voldoende om veel inbrekers af te schrikken. Veel mensen gaan er vanuit dat een modern alarmsysteem erg duur is, zonder dat ze eerst onderzoek hebben gedaan, wat de verschillende opties zijn met de daarbij horende kosten. Natuurlijk kan je het zo duur maken als je zelf wilt, maar tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten beveiligingssystemen voor verschillende budgetten en beveiligingsniveau’s. veel betaalbare opties en smartphone technologie maken het bovendien makkelijker dan ooit gemaakt om je alarmsysteem gemakkelijk vanaf elke locatie te beheren.

Verlichting met bewegingssensor

We hadden het hierboven al even genoemd – goede buitenverlichting is altijd een goed idee, vooral bij de voordeur en achterdeur. En wat zelfs nog een beter idee is, is om verlichting met bewegingssensor te installeren. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat verlichting met een bewegingsensor inbrekers afschrikken, doordat ze onverwachts aangaan. Bovendien zal het ook véél meer opvallen voor je buren – vooral als ze weten dat je bijvoorbeeld op vakantie bent. Verlichting met bewegingssensor zijn goedkoop, en daarom absoluut de moeite waard om je huis te beveiligen.

huis beveiligen verlichting bewegingssensor

Slimme deurbel met camera

Wat tegenwoordig erg populair is, zijn slimme deurbellen met camera. Naast dat ze fungeren als een eenvoudige deurbel, bevatten ze ook andere functies die kunnen helpen om je huis te beveiligen. Je kunt altijd op afstand op je telefoon zien wie er aanbelt, ook als je niet thuis bent. En het is zelfs mogelijk om diegene te woord te staan, dankzij de tweerichting audio functie. De slimme deurbel van Ring is erg populair, maar er zijn tegenwoordig ook heel veel alternatieven, zoals de slimme deurbel van Eufy, Arlo en Google Nest. Klik hier voor om meer te lezen over de beste slimme deurbel.

huis beveiligen deurbel met camera

Beveiligingscamera’s

Over camera’s gesproken – als je jouw huis wilt beveiligen, dan zijn beveiligingscamera’s altijd een goed idee. Je kunt beveiligingscamera’s voor binnen en buiten kopen, en ze bevatten vaak HD-resolutie en andere functies zoals tweerichtingsgesprek, nachtzicht en bediening vanuit je telefoon. Beveiligingscamera’s helpen niet alleen om potentiële inbrekers af te schrikken – er zijn ook camera’s met bewegingssensoren, die je op afstand kunnen waarschuwen als er beweging in je huis wordt gedetecteerd, zonder dat jijzelf thuis bent, zodat je actie kan ondernemen. Opgeslagen camerabeelden kunnen ook nuttig zijn in een strafrechtelijk onderzoek als er tóch wordt ingebroken.

huis beveiligen camera

Bekijk ook:
Beveilig je Smart Home fysiek én digitaal
Inbraak voorkomen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam