Woonkamer inspiratie

Vijf woonkamer trends die je in 2017 niet mag missen


Woontrends komen en gaan. Sommigen trends verdwijnen al na een jaar, terwijl anderen een paar jaar lang helemaal hot blijven. Ook voor 2017 zien we een aantal hele leuke trends, die we dit jaar steeds vaker terug gaan zien in de woonkamer. Het is super interessant om te zien hoe de trends door de interieurliefhebbers gevold worden. En tegenwoordig, door Pinterest, Facebook en Instagram, kan je heel leuk zien hoe het door iedereen opgepakt wordt. Vandaag willen we vijf woonkamer trends delen die je in 2017 niet mag missen!

vijf-woonkamer-trends-die-je-in-2017-niet-mag-missen

Denim Drift

Denim Drift is door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar 2017. En terecht, want wat is het een leuke en vooral veelzijdige kleur. Het is een stoere grijs blauwe kleur, die niet alleen mooi staan op de wanden, maar ook op hele leuke manieren via accessoires en meubels een plekje in je woonkamer kunnen krijgen.

Groen

Met groen bedoelen we niet de kleur groen. Met groen bedoelen we natuurlijk planten. Een interieur is niet compleet zonder planten. In 2015 niet, vorig jaar niet, en ook in 2017 zijn planten een absolute musthave in de woonkamer. Naast de vele voordelen van planten in huis, zien planten er ook gewoon super leuk uit als decoratie. Gewoon doen dus!

Vloerkleden

Een andere absolute musthave voor de woonkamer is een vloerkleed.
Vloerkleden spelen natuurlijk al veel langer een prominente rol in huis, dus daar zal ook geen verandering komen in 2017. Een vloerkleed biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Warme voeten, isolatie, geluidsdemping, het verbindt meubels met elkaar, noem maar op. Er zijn bovendien heel veel verschillende soorten vloerkleden. Voor welke woonkamerstijl is er wel een passende vloerkleed te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Goossens Wonen voor een uitgebreide collectie vloerkleden.

Velour

Een leuke woontrend waar we dit jaar erg enthousiast over zijn is Velour. Velour wordt al heel lang gebruikt in de wereld van interieur & design. Het mooie zachte materiaal was even uit beeld geweest, maar is nu helemaal hot. In de woonkamer kan je velour heel mooi terug laten komen door bijvoorbeeld velour gordijnen, een velour bankstel, een velour poef, velour kussens, noem maar op.

Ronde vormen

De laatste trend die we met jullie willen delen zijn ronde vormen. Ronde en ovalen vormen zagen we vorig jaar al regelmatig. En ook dit jaar spelen ze een belangrijke rol in het interieur. Ronde vormen hebben in het interieur een positiever effect op je gemoedstoestand dan scherpe hoeken. Iedereen voelt zich meer op z’n gemak in een ruimte vol ronde hoeken. Laat de ronde vormen terugkomen in je woonkamer door bijvoorbeeld een ronde salontafel, een rond vloerkleed, een ronde spiegel, ronde kussens, noem maar op. Wissel het natuurlijk wel af met rechthoekige vormen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam