Huis inrichting

Wonen in een Tiny House


We leven in een wereld waarbij het vaak draait om meer, meer en nog eens meer. Mensen lijken nooit tevreden te zijn met wat ze hebben, en streven altijd naar meer. Een nieuwere telefoon, een mooiere auto, een groter huis… het is nooit genoeg. Wat mooi om te zien is, is dat er steeds meer tegenbewegingen en trends ontstaan, die zich richten op een minimalistisch leven. Een minimalistisch leven, waarbij je juist gelukkiger bent met minder materialistische dingen. Dingen maken namelijk niet gelukkig, ervaringen en belevingen wel. Één die trends is de tiny house trend!

Wonen in een Tiny House

Genoegen nemen met genoeg

Tiny House is een movement die in Amerika is ontstaan. Bij deze movement draait het om de filosofie dat je genoegen neemt met genoeg, en dat je leeft rondom het geen wat écht belangrijk is. Zoals de benaming al aangeeft, is een ‘Tiny House’ simpelweg een mini huis. Een hele kleine woning, die alleen ingericht is met dingen die nodig zijn. Een kleine woonkamer, een kleine slaapkamers, kleine badkamer, een kleine keuken, een toilet… Meer heb je eigenlijk niet nodig. Door te wonen in een Tiny House creëer je ruimte om te werken aan je relaties, om te genieten van de natuur, en ervaringen op te doen met mensen waar je om geeft.

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

Bungalow of chalet

Een Tiny House is eigenlijk simpelweg een kleine minimalistische woning. Dit kan bijvoorbeeld een bungalow of een chalet zijn. Let wel goed op de verschillende schimmige aanbieders, waarbij de conditie van de woningen niet helemaal duidelijk zijn. Een nieuwe of tweedehandse bungalow of chalet kopen bij stekelbos gebeurt op een transparantie manier, waarbij vooraf duidelijk is waar je naar kijkt en waar je het over hebt.

Wonen in een Tiny House

Speciale tiny houses

Daarnaast zijn er ook steeds meer partijen, die zich richten op het creëren van tiny houses, ook in Nederland. We hebben het hier bijvoorbeeld al eens gehad over Wikkelhouse. Een super leuk flexibel woonconcept, waarvan de basis gebouwd is met golfkarton.

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam