Huis inrichting, Interieur ideeën

Tiny House Wikkelhouse


We hebben op Huis-inrichten.com al enorm veel hele kleine woningen laten zien. Allemaal mooie bewijzen dat klein wonen helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Natuurlijk is veel ruimte altijd wel fijn, maar je hebt het eigenlijk niet altijd nodig. Met die gedachte, zie we de laatste tijd een trend, die we heel erg bijzonder en inspirerend vinden, namelijk de Tiny House trend. Het idee is ontstaan bij mensen die van het nomaden leven houden, en niet perse op één vaste plek willen blijven wonen. Het flexibele karakter spreekt hen heel erg aan. En een klein mobiel huisje is daar de basis van. De Tiny House trend is overgewaaid vanuit de VS, maar inmiddels hebben wij in Nederland ook leveranciers die hierop inspelen. Vandaag willen we je kennis laten maken met Wikkelhouse!

Tiny House Wikkelhouse

Duurzaam wonen met golfkarton als basis

Wikkelhouse is een concept van Fiction Factory, een bedrijf die zich sinds 1989 richt bijzondere interieurbouw en meubelontwerp. Wikkelhouse is een nieuw project, een flexibel concept, die gebruikt kan worden als tijdelijke huisvesting, kantoor of vakantiehuis. Het bijzondere van Wikkelhouse, is dat de basis gemaakt is uit golfkarton. Door het gebruik van een gepatenteerde methode rond, met gebruik van milieuvriendelijke lijm, ontstaat een keiharde en isolerende sandwichstructuur. Op die manier worden warmte-isolatie en constructie op een duurzame manier geïntegreerd. Vervolgens wordt het waterdicht gemaakt met ademende folie en afgewerkt met houten panelen. Een basis van golfkarton klinkt misschien een beetje raar, maar de minimale levensduur van Wikkelhouse is minimaal 50 jaar, zonder dat je tekort komt aan wooncomfort. En door het gebruik van recyclebare materialen en het hergebruik van modules, is het maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw.

Tiny House Wikkelhouse

Tiny House Wikkelhouse

Tiny House Wikkelhouse

Je kunt zelf bepalen hoe groot je wikkelhouse wordt. Een segment van het huis is 1,2 meter breed, 4,5 meter lang, 3,5 meter hoog en heeft een binnenoppervlakte van 5 vierkante meter. Het heeft alles wat je nodig hebt om comfortabel te leven, inclusief een keuken, badkamer en veranda. Daarnaast ziet Wikkelhouse er ook gewoon super tof uit, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Per jaar worden er slechts twaalf geproduceerd en worden verkocht voor €25.000,- . Naast Nederland, wordt er ook geleverd aan België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Tiny House Wikkelhouse

Tiny House Wikkelhouse

Tiny House Wikkelhouse

Tiny House Wikkelhouse

Tiny House Wikkelhouse

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam