Huis inrichting, Woonaccessoires

Hulpmiddelen in huis voor ouderen


Ouderen willen het liefst in hun eigen huis blijven wonen. Soms is dat niet mogelijk en moeten ze gedwongen verhuizen naar een seniorenwoning of zelfs een bejaardentehuis. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om die stap zo lang mogelijk uit te te stellen. Er zijn namelijk hulpmiddelen verkrijgbaar voor ouderen ouderen, die hen helpen om zelfstandig te wonen. Vandaag willen we jullie kennis laten maken met een aantal van deze handige hulpmiddelen in huis voor ouderen.

Hulpmiddelen in de keuken

Bij zelfstandig wonen, hoort natuurlijk ook koken. Daarom bestaan er handige hulpmiddelen die je in de keuken kunt gebruiken. Denk aan ergonomisch bestek, keukengerei en openers, die ervoor zorgen dat je minder kracht hoeft te zetten. En een ergonomische snijplank is ook super handig, waarbij je slechts één hand nodig hebt om te snijden. Daarnaast kan je ook denken aan hulpmiddelen voor het eten en drinken.

Hulpmiddelen in huis voor ouderen

Antislip

Voor ouderen bestaat vaak het geval van uitglijden. Voor jongeren is uitglijden al pijnlijk, voor ouderen kan het fataal zijn. Met antislip producten kan je het risico zoveel mogelijk beperken. Er zijn heel veel antislip oplossingen die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, zoals antislip sokken of antislip (bad en douche))matten. Dit zijn eigenlijk allemaal aanraders voor ouderen.

Hulpmiddelen in huis voor ouderen

Drempelhulpen

Als je een rolstoel hebt, kunnen drempel super vervelend zijn. Gelukkig zijn daar drempelhulpen voor uitgevonden, dé oplossing om moeiteloos met een rolstoel, rollator of tripplestol over drempels te gaan.

Hulpmiddelen in huis voor ouderen

Liften

Een gelijkvloerse woning is natuurlijk het fijnst voor ouderen, maar woningen met meerdere verdiepingen hoeft ook geen ramp te zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk hele goede huisliften, waardoor traplopen niet meer nodig is. Hieronder zie je een mooie huislift via Triwatrapliften. Deze open huislift is zeer geschikt voor één verdieping met een hoogteverschil tot 3 meter.

Overige hulpmiddelen

En zo zijn er nog veel meer handige hulpmiddelen die ouderen kunnen helpen om zelfstandig te wonen. Denk aan handwringers, kalenderklokken, geheugensteuntjes, speciale sleutelhouders, helping hands, een lusschaar, noem maar op. Allemaal super handige spullen oor ouderen!

Hulpmiddelen in huis voor ouderen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam