Tuininspiratie

10x Speelhuis in de tuin


Een speelhuis in de tuin is een heel goed idee als je te maken hebt met kleine kinderen. Kinderen zijn dol op hutten en bunkers, en met een speelhuis in de tuin kom je hen daarmee tegemoet. De kinderen zijn er niet alleen dol op, speelhuisjes kunnen er ook heel leuk uitzien, en dus ook mooi passen in jouw tuinontwerp. Jij blij, de kinderen blij – wat wil je nog meer?! Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, hebben wij de leukste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, inclusief originele ideeën en handige tips voor het maken van een speelhuis in de tuin. Succes!

speelhuis in de tuin

Een huisje met een tuin is voor uiteindelijk het doel voor heel veel gezinnen. Een tuin is niet alleen fijn, zodat je kunt tuinieren, zonnen, barbecuen, en van het buitenleven kan genieten. Een tuin is ook fijn voor kleine kinderen. Door een kindvriendelijke tuin in te richten, kunnen kinderen op een veilige manier in de buitenlucht spelen. Een kindvriendelijke tuin inrichten kan natuurlijk op verschillende manieren, maar je kunt een kind niet blijer maken met een speelhuis in de tuin. Of je nou een hele grote tuin of juist een kleine tuin hebt, er zijn altijd manieren ome en speelhuisje in de tuin te creëren. Laat je inspireren door onderstaande inspiratie voorbeelden.

1. Luxe speelhuis met een dakraam

We beginnen deze lijst met één van de mooiste speelhuisjes die we hebben gezien. Wellicht voor velen niet haalbaar, maar is het natuurlijk wel super leuk en inspirerend om te zien dat zo’n speelhuis in tuin in ieder geval mogelijk is. We hebben het gevonden bij Mandi van Vintagerevivals.com. Ze wilde een speelhuis maken in de tuin met een dakraam, zodat haar kinderen van de sterren konden genieten en hun eigen speciale stukje van het universum konden hebben. Uiteindelijk is het veel meer geworden dan alleen dat – het is een compleet huis geworden met een terras, ramen, hoogslaper, bureau, noem maar op. De vloer is zelfs betegeld met super leuke kleine hexagontegels! Klik hier voor meer foto’s.

luxe speelhuis in de tuin

2. Speelhuis op een boomstam

De dochter van Alli Ward, het gezicht achter de blog Madewithhappy.com, vroeg maandenlang om een boomhut in de tuin. Omdat een boomhut niet mogelijk was, besloot Alli een speelhuis te maken. Een paar jaar geleden moesten ze hun dennenboom in de hoek van hun tuin afkappen door ziekte Sinds het werd gekapt, was dat deel van de tuin een soort stortplaats geweest voor van alles en nog wat. Ze besloot dat de boomstam de perfecte plek zou zijn voor het maken van het speelhuis. Door het speelhuis op de boomstam te bouwen, is het dus tóch een soort boomhut geworden, die middels een trapje bereikt kan worden. Klik hier voor de volledige handleiding en meer foto’s.

speelhuis op boomstam in tuin

3. Modern speelhuis met verlichting

Deze moderne speelhuis, ontworpen door Austin Outdoor Design is voorzien van luxe latten van tijgerhout en zwevende trappen. De look komt samen met het elegante, moderne stalen frame. Het is leuk voor de kinderen en een prachtig kunstwerk voor in je tuin. In de avond vormt het speelhuis een echte blikvanger, dankzij de verlichting die van kleur kan veranderen. Klik hier voor meer foto’s.

modern speelhuis in de tuin

4. Speelhuis met golflaten wanden

Met zijn strakke lijnen, stalen fundering en wanden van golfplaten is dit eigentijdse speelhuis met hangstoel, ontworpen door Studio 30 Architects, bijna sculpturaal van schoonheid. Het biedt plezier voor de kinderen, samen met een esthetische aantrekkingskracht voor de achtertuin. Bovendien beschermen de golfplaten wanden het interieur tegen verschillende weersomstandigheden. Klik hier voor meer foto’s.

speelhuis in de tuin golfplaten wanden

5. Hoog speelhuis op poten

Zuid-Californische blogger Jessica Kraus (@houseinhabit) wilde iets creëren in de tuin haar vier jongens van 2-10 jaar bezig te houden voor de lange termijn. Nadat ze Pinterest had doorzocht voor inspiratie, wendde Jessica zich tot haar handige man Mike Krause, voor het ontwerpen en maken van een leuke hoge speelhuis op poten in de tuin. Voor nog geen 300 euro maakte Mike het ultieme speelhuis met behulp van golfplaten voor een dak en een rotbestendig wit roodhouten hek. Jessica moedigde de jongens aan om hun kunstwerken binnen op te hangen en binnen films te kijken.

hoog speelhuis in de tuin

6. Speelhuisje voor peuters

Je kunt een speelhuis maken, maar je kunt speelhuizen natuurlijk ook gewoon kopen. Speelhuizen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Hieronder zie je het speelhuisje van het merk WEKA – een klein speelhuisje van 120 x 120 cm en een hoogte van 150 cm – ideaal dus voor peuters. Het speelhuisje is gemaakt van 4 mm dikke onbehandelde planken. Je kunt het dus eenvoudig beitsen of verven in een kleur naar wens, zodat het mooi in jouw tuin past. Hier verkrijgbaar.

speelhuisje in de tuin voor peuters

7. Speelhuis met glijbaan en zandbak

Geef je kinderen de ultieme speelervaring in eigen tuin met dit houten speelhuisje met glijbaan! Gemaakt van massief grenenhout, staat dit speeltoestel niet alleen garant voor duurzaamheid, maar brengt het met zijn natuurlijke schoonheid en rustieke uitstraling ook charme naar je buitenruimte. Grenenhout, met zijn rechte nerven en karakteristieke noesten, vormt de basis voor een stevig en stabiel speeltoestel dat avontuurlijke spelletjes en onvergetelijke momenten belooft.

Dit multi-activiteitencentrum, compleet met een 90 cm hoog platform, biedt een veelheid aan spelopties: van een spannende afdaling van de golvende glijbaan tot creatief spel in de zandbak. De ladder nodigt uit tot klimmen en verkennen, terwijl het houten dak bescherming biedt tegen de zon, waardoor het de ideale plek is voor speelplezier op warme dagen. De omringende houten balustrades zorgen voor een veilige speelomgeving, zodat je met een gerust hart kunt toekijken hoe je kinderen de vrije loop laten aan hun fantasie. Hier verkrijgbaar.

vidaxl houten speelhuis met glijbaan en zandbak

8. Groot Speelhuis met glijbaan en schommel

Dit speeltoestel met glijbaan, vervaardigd uit robuust douglashout, is de duurzame keuze voor eindeloos buitenspeelplezier. Douglashout, bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, vereist weinig onderhoud, zelfs onder weersinvloeden, en is daarmee ideaal voor buitengebruik. Het solide frame en de “A”-vormige poten van de kinderschommel bieden een stevige en stabiele basis voor allerlei avonturen.

Als een waar multi-activiteitencentrum biedt dit speeltoestel een 90 cm hoog platform, een uitdagende klimwand, een golvende glijbaan, een enkele schommel en een zandbak. Kinderen kunnen hun hart ophalen en vriendjes uitnodigen voor onvergetelijke speelmomenten.

Met veiligheid hoog in het vaandel, zijn de houten balustrades specifiek ontworpen om kinderen tijdens het spelen te beschermen. Het houten dak biedt bovendien aangename schaduw op zonnige dagen, waardoor het de ideale speelplek is. Dit speeltoestel staat garant voor eindeloos plezier en is een bron van waardevolle herinneringen voor je kinderen en hun vriendjes. Hier verkrijgbaar.

speelhuis glijbaan schommel

9. Groot Speelhuis met glijbaan en schommel

Kinderen zijn dol op speelhuizen en hutten, maar ze vinden het ook helemaal geweldig om te spelen met zand. Herken jij dat van jouw kind? Dan is onderstaand speelhuis van Weka perfect, dat gecombineerd wordt met een externe zandbak. Daarnaast heeft he took een kleine schatkist, waar kleine spullen opgeborgen kunnen worden. Hier verkrijgbaar.

speelhuis met zandbak in de tuin

10. Groot Speelhuis met glijbaan en schommel

We zijn gestart met een luxe speelhuis, en we eindigen deze lijst ook met een luxe speelhuis. Kyal and Kara. de gezichten achter de super leuke en inspirerende blog Kyalandkara.com, hebben voor hun kinderen het ultieme speelhuis in hun tuin gemaakt. Het is een super luxe compleet speelhuis twee verdiepingen, inclsuief een klimmuur, winkeltje met afdak, glijbaan en zandbak. Dit is toch een droom voor ieder kind?! Wil je ook zo’n complete speelhuis maken in de tuin? Klik hier om er alles over te lezen.

compleet speelhuis de tuin bouwen
Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
Kleine tuin inrichten
Verbouwing van een kindvriendelijke tuin
35x Tuinhuis ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam