DIY, Interieur ideeën

10x Sierlijst muren


Last Updated on maart 28, 2024 by Redactie

Sierlijst muren bestaan al honderden jaren, en nog steeds zijn deze muren met prachtige decoratieve details erg populair. In karakteristieke woningen, zoals herenhuizen, zijn de originele sierlijst muren vaak gerestaureerd en bewaard gebleven, net als andere authentieke details, zoals glas in lood of ornamenten plafonds. Woon jij in een nieuwbouwwoning, en wil jij ook een mooie sierlijst muur maken in jouw hal, woonkamer, slaapkamer of kinderkamer? Op deze pagina vind je de mooiste inspiratie voorbeelden van mensen die een sierlijst muur hebben gemaakt in hun huis. Laat je inspireren door alle verhalen, leuke ideeën en praktische tips die jij kunt gebruiken bij het maken van jouw sierlijst muur. Kijk snel verder!

sierlijst muren

Hoewel kalen muren ook heel mooi kunnen zijn, en eigenlijk alle interieurs wel kalen muren bevatten, is het vaak ook een leuk idee om een muur te decoreren. Muurdecoratie en wanddecoratie zijn er in vele maten en soorten. Zo kan je kiezen voor lambrisering, houten wandbekleding of bijvoorbeeld behang. Een andere eeuwenoude manier om een muur luxer en chiquer te maken, is door het te bekleden met sierlijsten. Wil jij nou ook een mooie sierlijst muur maken? Het goede nieuws is dat je dit heel eenvoudig zelf kunt doen. Er zijn verschillende soorten sierlijsten verkrijgbaar. De meest gebruikte sierlijsten tegenwoordig zijn gemaakt van hout of van polyurethaan. Hieronder vind je de mooiste inspiratie voorbeelden van mensen die jou voor zijn gegaan met een mooie sierlijst muur in huis.

1. Sierlijst muur in de slaapkamer

Dit is de slaapkamer van Shelley, het gezicht achter de blog Crazy-wonderful.com. De hoofdmuur haar slaapkamer zag er altijd uit alsof er iets ontbrak. De drang om een grote foto of iets dergelijks boven het bed te hangen was er altijd, maar ze is blij dat ze het niet had gedaan. In plaats daarvan besloot ze een sierlijst muur te maken aan de grote muur waar haar bed tegenaan staat. Ze koos voor een heel eenvoudige stijl en schilderde het in exact dezelfde kleur als de muur. Ze vond het zo mooi geworden, dat ze besloot om ook de andere grote muur op dezelfde manier te bekleden als de eerste sierlijst muur. Lees er hier alles voer.

sierlijst muur slaapkamer

2. Sierlijst muur in de hal

Ook Rachel van Shadesofblueinteriors.com koos ervoor om een sierlijst muur te maken in haar huis. Dat deed ze in haar hal, wat niet zomaar een kleine smalle hal is, maar eigenlijk een volwaardige kamer. In haar handleiding laat zie niet alleen zien hoe je heel eenvoudig zo’n sierlijst muur kunt maken, maar geeft ze ook handige tips over bijvoorbeeld hoe je met scheve muren om kunt gaan. Klik hier voor meer informatie.

sierlijst muren hal

3. Sierlijst muur in de eethoek

Ook deze sierlijst muur vinden we super mooi, gecreëerd door Marlene van Mymindfulhome.co.uk. Op haar interieurblog deelt ze haar projecten, doe-het-zelf-tutorials, producten die ze heeft geprobeerd en haar favorieten met een visie op eenvoud, design en beter leven. Zo had ze een aantal jaren gelden ook laten zien hoe ze een super mooie sierlijst muur had gemaakt in haar eethoek. In haar handleiding beschrijft ze het totaalproject, van inspiratie tot ontwerp en uitvoering.

sierlijst muur eethoek

4. Lambrisering met sierlijsten

Gemma Louise deelde op haar blog Gemmalouise.co.uk haar inspirerende sierlijst muur project. In haar slaapkamer had ze een lambrisering gecreëerd die haar slaapkamer naar een hoger niveau tilt. Het is namelijk niet zomaar een lambrisering, het is een lambrisering met sierlijsten. Wil jij ook zo’n sierlijst muur in jouw huis? Klik dan hier voor meer informatie.

sierlijst muur lambrisering slaapkamer

5. Zwarte sierlijst muur

Dit is de stoere slaapkamer van Colleen, het gezicht achter Lemonthistle.com. Ze vonden het heerlijk om een donkere en humeurige slaapkamer te hebben in haar oude huis en de toegevoegde dimensie van de sierlijst muur in die kamer was iets dat ze nog een keer wilden doen… maar dan anders. Ze besloot in totaal acht vlakken te creëren, met vier grote en vier kleine vakken. Hoewel dit een hele klassieke look is, is het vooral ook een hele store sierlijst muur geworden. Colleen heeft namelijk de gehele muur zwart geverfd! Klik hier voor meer informatie.

zwarte sierlijst muur

6. Sierlijst muur in de badkamer

Als je het hebt over het maken van sierlijst muren, dan denk je misschien als eerst aan de woonkamer, de hal of de slaapkamer. Maar ook in de badkamer kan het een heel leuk idee zijn om een sierlijst muur te maken. Dat laat Shayna van Thewoodgraincottage.com zien in haar badkamer. Ze wilde wat extra karakter toevoegen in haar badkamer, vooral het zo’n kleine ruimte is. De sierlijsten zijn een essentieel onderdeel van haar plan. Op haar blog laat zien ze stap voor stap zien hoe ze dit project heeft gerealiseerd. Klik hier.

sierlijst muur in badkamer

7. Sierlijst muur in de kinderkamer

Sierlijst muren zijn ook erg leuk voor in de kinderkamer. Weet jij dus nog niet wat je wilt doen met de muren in de nieuwe kinderkamer? Dan zou dit wellicht een leuk idee kunnen zijn. Onderstaand project hebben we ook bij Shayna gevonden, die dezelfde stijl sierlijst muren heeft gecreëerd in de kinderkamer. En ook in deze ruimte laat ze zien dat sierlijsten prachtig kunnen zijn. Klik hier en lees er hier alles over.

sierlijst muur kinderkamer

8. Sierlijst muur in de woonkamer

Daar is dan de sierlijst muur in de woonkamer – de ruimte waar sierlijsten erg populair zijn. Het is de super mooie en leuke woonkamer van Leigh Anne. Op haar blog Houseologie.com laat deelt ze super inspirerende posts over hoe je van een huis een thuis kunt maken. En zo liet ze ook zien hoe ze de super mooie sierlijst muur in haar geweldige woonkamer heeft gecreëerd. De sierlijsten hebben dezelfde kleur gekregen als de muur en de vloer, en vormen een perfecte combinatie met de stoere rustieke houten balken aan het plafond.

sierlijst muur woonkamer

Bekijk ook:
Zo creëer je een mooie accentmuur
Betonlook muur creëren doe je zo!
Muur verven zonder strepen? 5x Tips!
Houten wandbekleding
Houten wanddecoratie
Lambrisering ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam