Interieur ideeën

Houten wanddecoratie


Houten wanddecoratie is super populair. En wij begrijpen wel waarom. Een interieur in een huis is niet compleet zonder wanddecoratie. Wanddecoratie heb je natuurlijk in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Schilderijen zijn natuurlijk één van de meest traditionele vormen van wanddecoratie, maar daarnaast kan je ook denken aan leuke fotolijsten, mooie posters, handige wandplanken, noem maar op. Genoeg mogelijkheden en ideeën dus om je muur te decoreren.

Vandaag willen we het hebben over houten wanddecoratie. Ook met houten wanddecoratie heb je enorm veel leuke ideeën. Naast de leukste inspiratie voorbeelden, hebben we ook een aantal hele leuke producten voor je op een rijtje gezet. Welke houten wanddecoratie zou jij thuis aan de muur willen hangen? Laat het ons weten!

Houten wanddecoratie

Warm en sfeervol

Waarom is houten wanddecoratie nou zo populair. Dit heeft vooral te maken met het materiaal hout. Hout is namelijk een natuurlijk product, die van nature heel veel warmte en sfeer uitstraalt. Het geeft je interieur dus ook een warme, sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Vandaar dat bijvoorbeeld een houten vloer of houten wandbekleding ook super gewild is.

Houten wanddecoratie is natuurlijk wel totaal iets anders, maar je kunt daarmee wel een soortgelijk doel hebben. Namelijk stijl en sfeer in huis. En het ophangen van houten wanddecoratie aan de muur is een hele eenvoudige en laagdrempelige manier om dat te doen.

houten-wandecoratie-driehoek

Kunst van hout.

Houten wandpaneel

Er zijn heel veel vormen van houten wanddecoratie. Één van de meest populaire vormen is de houten wandpaneel. Een houten wandpaneel is eigenlijk een kunstwerk, dat gemaakt is van hout. Deze wandpanelen zijn vaak vierkant of rechthoekig, maar kunnen ook rond zijn. Door de mooie sierlijke houtsnijwerken, hebben de wandpanelen een exotische Balinese uitstraling. Je ziet ze dan bijvoorbeeld vaak aan de muur bij massagesalons en beautysalons. Ze geven je interieur namelijk ook een bepaalde zen sfeer.

Sommige houten wandpanelen hebben een echte rustieke houtstraling. Daarnaast heb je ook varianten die afgewerkt zijn met een white wash of ash grey wash afwerking. Deze staan super mooi in landelijke interieurs, maar ook in een moderne woning kunnen deze houten wandpanelen heel leuk zijn.

Houten wandpaneel met snijwerk boven de bank.

Houten wandpaneel met snijwerk boven de bank.

Houten wandpaneel wit

Balinese houten wandpaneel is helemaal hot!

Houten wanddecoratie wereldkaart

De houten wanddecoratie wereldkaart is ook helemaal hot. Een houten wanddecoratie wereldkaart is wereldkaart, die volledig uit hout is gesneden met een speciale lasersnijder. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en houtsoorten. Eikenhout, walnoot hout en bamboe wereldkaarten zijn mooi, maar er zijn ook varianten verkrijgbaar die gemaakt zijn van populieren multiplex.

Je kunt ze overal in huis ophangen. De muur achter de bank is bijvoorbeeld een hele populaire plek, maar ook in de hal, de slaapkamer, babykamer of kinderkamer kunnen deze wereldkaarten van hout een heel leuk idee zijn. Ze zijn bovendien heel eenvoudig te monteren, middels hoogwaardig dubbelzijdig tape. Je hoeft dus niet te boren in je nieuwe strak gestuukte muur.

houten wanddecoratie wereldkaart

Houten wanddecoratie wereldkaarten zie je steeds vaker terugkomen. Leuk voor bijvoorbeeld aan de muur boven de bank.

Houten wanddecoratie ideeën

Naast houten wandpanelen en houten wereldkaarten, zijn er nog veel meer andere leuke houten wanddecoratie ideeën. Houten wandplanken, houten schilderijen, houten wanddecoratie met dieren, houten wanddecoratie met tekst, houten borden en wandborden, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hieronder zien jullie de leukste inspiratie voorbeelden.

houten-driehoek-planken

Geometrische houten wanddecoratie.

houten-fietsrek

Een minimalistische fietsenrek aan de muur.

houten-hoofdsteun-bed

Maak je eigen hoofdsteun van mooie houten planken.

houten-kist-nachtkastje

Een budget maar super leuk idee. Hang een oude houten kist aan de muur op in de slaapkamer en gebruik het als een nachtkastje.

houten-klok

houten-ladder-muur

Think out of the box. Een houten ladder aan de muur, die als wandplank wordt gebruikt.

houten-muurdecoratie-diy

Een mooi voorbeeld van een DIY houten wanddecoratie. Hier hebben ze een houten pallet aan de muur gemonteerd, die gedecoreerd is met mooie planten en kaarsjes.

houten-poppenhuis-kinderkamer

Poppenkasten zijn altijd leuk. Je kunt een houten poppenkast ook aan de muur monteren in de kinderkamer.

houten-tijdchriftenrek

Je kunt natuurlijk ook een houten tijdschriftenrek aan de muur monteren.

houten-vakken-muur

Houten vakken aan de muur. Mooi en functioneel.

houten-wandplanken

Houten wandplanken zijn natuurlijk ook een vorm van houten wanddecoratie. Hier is het gecombineerd met prachtige gouden plankdragers.

ronde-houten-plankje

Een minimalistisch, rond plankje voor aan de muur. Super leuk!

Houten wanddecoratie kopen

Bovenstaande ideeën laten zien dat er heel veel verschillende soorten houten wanddecoratie verkrijgbaar zijn. Wij hebben een aantal hele leuke producten voor je verzameld, van de houten wereldkaart tot hele stijlvolle houten wandplanken. Welke vind jij het leukst?

DIY Houten wanddecoratie maken

Ben je creatief en vind je DIY projecten leuk? Dan kan je ook je eigen houten wanddecoratie maken. Er zijn hele leuke tutorials te vinden op het internet, die je stap voor stap helpen bij het maken van je eigen houten wanddecoratie. Hieronder zie je de tutorial van Brittni Mehlhoff, de redacteu, art director en stylist van Paper & Stitch. Zij laat zien hoe je vrij eenvoudig een super leuke houten hanger kunt maken voor aan de muur!

DIY Houten wanddecoratie maken

Stap 1
Zaag twee stukken uit underlayment/multiplex. Een cirkel en een vierkant, met dezelfde breedte.

DIY Houten wanddecoratie maken

Stap 2
Teken rechte lijnen uit. De circel deel je door tweeën en de vierkant door vieren. Zaag deze stukken netjes uit.

DIY Houten wanddecoratie maken

Stap 3
Boor kleine gaaatjes in de elementen waarmee, je de verschillende stukken aan elkaar kunt binden. Dit kan je doen met dunne koperen draden.

DIY Houten wanddecoratie maken

Stap 4
De ene helft kan je onbewerkt laten, en de andere helft zou je heel leuk kunnen schilderen. Op die manier heb je twee houten wanddecoraties in één!

DIY Houten wanddecoratie maken

DIY Houten wanddecoratie maken

Bekijk hier de hele tutorial!

Bekijk ook:
30x Housewarming cadeau

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam