Interieur ideeën

Ronde ramen


De meeste ramen zijn rechthoekig of vierkant, maar zo nu en dan kom je ook woningen tegen met ronde ramen. Ronde ramen zag je voornamelijk in grote boten en woonboten. Ik vond dat altijd wel iets heel bijzonders en unieks hebben. Dus waarom zou je dat niet nemen voor een woning. Blijkbaar gebeurt dat ook regelmatig. Sterker zelfs, de vraag naar ronde ramen en kozijnen groeit heel erg. Er worden veel woningen gebouwd, die volledig door de bewoners worden ontworpen, en daarin mag je dus ook je eigen ramen uitkiezen. Vandaag willen we de mooiste inspiratie voorbeelden geven van ronde ramen in huis. Wat vinden jullie ervan?

Ronde ramen

Ronde kozijnen

Als je ronde ramen wilt, dan horen daar natuurlijk ook ronde kozijnen bij. Net als bij normale kozijnen, zijn er ook heel veel ronde kozijnen, in verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Ronde houten kozijnen zijn het populairst, maar je kunt ook denken aan kunststof kozijnen. En door de populariteit van staal in het interieur, worden stalen ronde kozijnen ook steeds populairder.

Veel ronde ramen zijn vaste ramen. Je kunt het dus niet openen. Echter zijn er ook genoeg mogelijkheden, waardoor je de ronde ramen wel kunt openen. Dit is natuurlijk altijd wel gewenst in een woning, ongeacht om welke ruimte het ook gaat. Tuimelramen of ronde valramen bijvoorbeeld. Altijd handig!

Ronde ramen

Ronde ramen

Ronde ramen

Ronde ramen

Ronde ramen

Ronde ramen

Ronde ramen

Raamdecoratie voor ronde ramen

Iets waar je ook over na moet denken als je ronde ramen in huis wilt, is de raamdecoratie. Daar moet je sowieso over nadenken, maar voor ronde ramen is de uitdaging net iets groter dan normale ramen. Gelukkig zijn daar wel genoeg mogelijkheden voor. Maatwerk is wel vereist, maar in principe is alles mogelijk. Ovengordijnen, shutters, jaloezieën, lamellen, noem maar op.

Ronde doorkijkjes

Naast ronde buitenramen, kan je ook denken aan ronde doorkijkjes binnen in huis. Het is een leuke en speelse manier om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Het zorgt zowel voor ruimtelijkheid als licht in beide ruimtes. Hieronder kunnen jullie een aantal mooie inspiratie voorbeelden zien.

Ronde doorkijkjes

Ronde doorkijkjes

Ronde doorkijkjes

Ronde doorkijkjes

Ronde doorkijkjes

Ronde doorkijkjes

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam