Keuken inspiratie

10x Olijfgroene keuken


Wil je een een keer wat anders dan een standaard witte, grijze of zwarte keuken? Op deze pagina laten we zien hoe mooi een olijfgroene keuken kan zijn. Bekijk de mooie inspiratie voorbeelden – van klassiek chique tot strakke moderne olijfgroene keukens – en laat ons weten welke jouw favoriet is!

olijfgroene keuken

Een groene keuken is waarschijnlijk niet het allereerst waar je aan denkt bij het uitzoeken van een kleur voor je nieuwe keuken. De meeste mensen gaan voor veilig, en kiezen voor een neutrale keukenkleur, zoals wit, grijs of zwart. Een keer wat anders? Groene keukens worden steeds populairder, waaronder mintgroen, mosgroen, maar ook olijfgroene keukens zien we steeds vaker voorbij komen.

Groen is zeer helend en staat bekend als de meest rustgevende kleur voor het menselijk oog. In de heraldiek staat groen voor groei en hoop. En wist je dat olijfgroen  een symbool voor vrede is? Buiten dat is het natuurlijk ook gewoon een hele mooie kleur, die je bovendien heel leuk met andere kleuren en verschillende materialen kunt combineren in de keuken.

Met een olijfgroene keuken, bedoelen we in eerste instantie met olijfgroene keukenkasten. Maar je kunt een kleur. natuurlijk ook op andere manieren terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een olijfgroene muur, wat met een olijfgroene muurverf of olijfgroene tegels kan. Om je een idee te geven van wat er mogelijk is, vind je hieronder de mooiste inspiratie voorbeelden en leuke ideeën!

1. Olijfgroene keuken met wit marmer keukenblad en gouden grepen

Deze super mooie olijfgroene keuken hebben we gevonden in de portfolio van Nivek Remas, als onderdeel van een heel bijzonder project in Canada. De ontwerpers van het interieur- en ontwerpbureau, Kevin Chan en Samer Shaath, besloten tijdens de lockdown in de Covid-19 Pandemie, een kantoor in te richten in één van hun huizen. Dit project omvat naast werkplekken, ook een vergaderkamer, een keuken en een eethoek. Zoals je kunt zien, is het niet zomaar een keuken geworden, het is een hele mooie en luxe keuken geworden met olijfgroene kasten, die afgewerkt zijn met een luxe wit carrara marmer keukenblad, keuken achterwand en gouden deurgrepen. Dit hebben ze bovendien gecombineerd met een geweldige olijfgroene muur.

olijfgroene keuken muur gouden grepen wit marmer keukenblad

Fotografie: Scott Norsworthy

2. Kleine klassieke olijfgroene keuken

Bij Zweedse makelaars Entrance Makleri kwamen we deze super leuke klassieke olijfgroene keuken tegen, een kleine open keuken, die ingericht is aan de woonkamer van een klein studio appartement. Wat leuk is om te weten, is dat de keuken voorheen petrol blauw was, wat ook een hele mooie kleur was. Maar de nieuwe bewoner besloot dus de keukenkasten te verven in olijfgroen. Het lichtgrijs marmer werkblad is behouden, en de olijfgroene keukenkasten zijn gecombineerd met subtiele ronde RVS deurgrepen. Ondanks dat het een kleine keuken is, heeft het tóch best wat opbergruimte, dankzij de hoge wandkasten aan de muur.

kleine olijfgroene keuken

3. Olijfgroene keuken met eiland

In dit super leuk ingericht appartement, met mooie zachte natuurlijk kleuren, zoals wit en beige, is er gekozen voor een prachtige olijfgroene keuken. Hier kan je dus heel goed zien, wat de kleur olijfgroen kan doen in een voor de rest neutraal interieur – de keuken is dé blikvanger geworden van het appartement. Naast lage keukenkasten aan de muur, is de keuken ook ingericht met een klein eiland voor extra opberg- en werkruimte. Hier zijn de olijfgroene kasten gecombineerd met een kraan en deurgrepen in chroom.

olijfgroene keuken met eiland

4. Strakke moderne olijfgroene keuken

Zoals gezegd, zijn naast klassieke olijfgroene keukens, strakke moderne keukens in olijfgroen ook heel mooi – zelfs in een interieur, dat gekenmerkt wordt door authentieke details. Dit appartement is voorzien van prachtige authentieke details, zoals de ornamenten aan het plafonds en de originele klassieke deuren. In plaats van een klassieke keuken, hebben de bewoners juist gekozen voor een strakke moderne olijfgroene keuken, gecombineerd met een RVS werkblad, RVS deurknoppen en bijpassende rondvormige afzuigkap. De keuken achterwand is bijna tot aan het plafond betegeld met witte metrotegels.

strakke moderne olijfgroene keuken

5. Landelijke olijfgroene keuken met houten werkblad

Ook deze olijfgroene keuken van IKEA ziet er super mooi uit. In plaats van een RVS of marmer werkblad, hebben ze hier gekozen voor een super mooi houten werkblad. Het houten werkblad geeft de keuken meteen een landelijke uitstraling, ondanks de klassieke gouden deurgrepen. Wat erg mooi is gedaan, dat het werkblad ook een opstaande rand heeft gekregen tegen de keuken achterwand. En bovenaan de keuken achterwand met witte metrotegels, is ook een houten rand gecreëerd.

landelijke olijfgroene keuken houten werkblad

6. Landelijke olijfgroene keuken met houten werkblad

Deze super mooie olijfgroene keuken is van Nordiska Kök – een prachtige combinatie van olijfgroene kastfronten met chromen grepen en kraan gecombineerd met een natuurgrijs stenen aanrechtblad dat het effect van het olijfgroen nog dramatischer maakt. De subtiele beige kleur op de muur laat de witte wandkasten nog beter tot hun recht komen. Deze wandkasten hebben transparante gegolfde glazen deuren, waardoor je de warme houten binnenkant heel mooi kunt zien. Het is ook super mooi waarop het lichtere palet aan de bovenkant het olijfgroen van de onderkasten in evenwicht houdt.

olijfgroene keuken Nordiska Kök

7. Olijfgroene keuken met donkerbruin werkblad

In deze keuken is er gekozen voor een witte houten vloer en een keuken achterwand die volledig bekleed is met gebroken witte houten wandbekleding. Hierdoor is het een heerlijke lichte landelijke keuken geworden, gecombineerd met gedempte olijfgroene kasten, die gecombineerd wordt met een donkerbruin werkblad. De witte keramische witte wasbak en de landelijke kranen staan er perfect bij. De keuken contrasteert prachtig met zowel de vloer als de wanden. De toevoeging van de groene planten versterkt de olijfgroene kleur nog meer.

olijfgroene keuken donkerbruin werkblad

8. Vintage olijfgroene keuken

Je hebt modern en je hebt klassiek, maar je ook vintage olijfgroene keukens kunnen super mooi zijn. Deze schitterende olijfgroene keuken is ontworpen door Louise Liljencrantz. De keuken kenmerkt zich met een hele gezellige en uitnodigende sfeer. Naast de lage keukenkasten, vind je aan de wand ook heel veel op maat gemaakte olijfgroene wandkasten tot aan het plafond. De spatwand is betegeld met witte metrotegels, waar een rvs stang is opgehangen om pannen en schalen aan op te hangen. Er is een vintage eethoek gecreëerd met een retro eettafel, met aan één kant vintage eetkamerstoelen en een stoere vintage eetbank tegen de muur. En rondom de eethoek vind je nog meer maatkasten met nog meer kastruimte, uitgevoerd in een lichtere groene kleurtint. Prachtig!

vintage olijfgroene keuken

Bekijk ook:
Olijfgroene bank
Smaragdgroen in interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam