Keuken inspiratie

25x Groene keukens


Groene keukens zijn super hot! Witte keukens, zwarte keukens en grijze keukens zijn het meest populair. Daar hebben we hier ook heel veel mooie voorbeelden van laten zien. Maar als je een keer wat anders wilt dan de ‘standaard’ keukenkleuren, dan is een groene keuken zéker het overwegen waard. Groen?!? Dat is ook de eerste reactie die je zult horen als je tegen mensen zegt dat je een groene keuken hebt. Totdat ze jouw mooie groene keuken hebben gezien en verrast worden hoe mooi en eigentijds deze mooie kleur kan zijn. Hieronder laten we een aantal hele mooie tinten groen zien die je kunt kiezen voor je keuken, verschillende stijlen én we laten zien hoe je groen op een leuke manier kunt combineren in de keuken.

Tinten groen

Net als met alle kleuren, heb je natuurlijk heel veel tinten groen. Je hebt appeltjesgroen, wat niet als de ideale groene kleur wordt gezien voor een keuken, maar je hebt wel een aantal andere groentinten, die heel leuk zijn voor de keuken en waar je ook niet zo snel op uitgekeken raakt.

Olijfgroene keuken

Één van de mooiste groene tinten, die erg populair is in een interieur is olijfgroen. Olijfgroen zit tussen groen en bruin in, maar kleur technisch gezien is het een donkere schakering van geel. De naam van deze groen is natuurlijk te danken aan de groene olijf.

Olijfgroene keuken

Hier is gekozen voor een prachtige strakke olijfgroene keuken met een carrara wit marmeren werkblad en een chique gouden keuken achterwand.

olijfgroene keuken houten werkblad

Een Olijfgroene keuken met een houten werkblad.

moderne olijfgroene keuken

Dit is een hele strakke en moderne olijfgroene keuken.

Donkergroene keuken

Donkergroene keukens zijn ook erg populair. Er zijn natuurlijk verschillende donkere groene tinten. In de groene RAL kleuren heb je bijvoorbeeld mosgroen, wat ook heel mooi is als muurkleur. Daarnaast heb je ook Blauwgroen, Dennengroen of Zwartgroen, die allemaal vrij donker zijn.

mosgroene keuken devol kitchens

Dit is de donkere mosgroene keuken van DeVol Kitchen!

strakke moderne donkergroene keuken

Een strakke moderne donkergroene keuken met een strakke groene werkblad.

donkergroene moderne keuken

Strakke donkergroene keuken, groen keukenblad, witte gootsteen en een met witte wandtegels betegelde keuken achterwand.

Lichtgroene keuken

Wil je liever een lichte keuken, dan zijn er ook hele mooie en eigentijdse lichtgroene kleurtinten, die een hele andere uitstraling hebben dan donkergroene keukens. De meest bekende lichtgroene kleurtinten zijn mintgroen en pastelgroen.

grijs-groene-keuken-marmeren-keukenblad

Een mooie grijs groene keuken die gematcht is met een gouden kraan, gouden wasbak en een stoere industriële zwarte wandlamp boven het marmeren aanrecht.

Pastelgroene keuken

Pastelgroene keukenkasten en een marmeren werkblad en achterwand.

mintgroene ikea keuken

Je zou het niet zeggen, maar dit is de IKEA Method keuken, die afgewerkt is met onderdelen van Superfront!

Groene keuken stijlen

Naast de groene kleurtinten, is de stijl van de keuken ook een belangrijk aspect. Als je aan een groene keuken denkt, dan denk je wellicht als eerst aan een landelijke keuken, maar daarnaast heb je ook hele mooie strakke moderne groene keukens en chique klassieke groene keukens.

Landelijke groene keuken

De kleur groen wordt in het interieur vaak geassocieerd met de landelijke stijl. En groen en landelijk zijn ook een hele mooie combinatie. Deze keukenstijl kenmerkt zich met bepaalde rustieke en landelijke details, die terug kunnen komen in de kastdeuren, werkblad, kranen, gootstenen en het apparatuur. Daar zou je ook een keuken achterwand kunnen kiezen die helemaal bij een landelijke keuken past.

Landelijke groene keuken

Landelijke groene keuken

Mooie landelijke mosgroene keuken met een diepe witte gootsteen en een sfeervol houten werkblad.

landelijke groene keuken

Ondanks dat deze keuken erg strak is, heeft het dankzij de paneeldeuren een hele mooie landelijke uitstraling.

landelijke-mintgroene-keuken

Een landelijke mintgroene keuken met stijlvolle paneeldeuren, een marmeren werkblad en witte metrotegels aan de achterwand.

Moderne groene keuken

Een moderne keuken en een landelijke keuken zijns super verschillend. Bij een landelijke keuken heb je veel meer te maken met details, terwijl een moderne keuken juist super strak en minimalistisch is. Zo heeft een moderne keuken bijvoorbeeld greeploze deuren, terwijl een landelijke keuken vaak juist wel deurgrepen heeft.

strakke-moderne-groene-keuken

Een strakke moderne groene keuken met een combinatie van lage en hoge wandkasten.

Strakke moderne groene keuken

Moderne groene keuken met greeploze deuren en een stijlvolle gespikkelde keukenwand.

moderne groene keuken inspiratie

Veel strakker en moderner dan deze groene keuken is haast niet mogelijk!

Klassieke groene keuken

De klassieke keuken heeft veel overeenkomsten met de landelijke keuken. Bij een klassieke keuken heb je echter nóg mneer te maken met de kleine details, wat zich bijvoorbeeld uit in de materialen. Denk aan een natuurstenen werkblad, gedetailleerde deurgrepen, of bepaalde objecten die aan de keuken achterwand zijn opgehangen of gemonteerd.

groen-kookeiland

Wat een prachtige keuken met kookeiland. Niet alleen het groen, maar ook het marmeren werkblad, de stalen deur en de perfecte lamp boven het eiland.

klassieke-groene-keuken

Hier zie je dat koper super mooi staat met een grote klassieke groene keuken.

opvallende-groene-keuken

Dit is een opvallende groene keuken, die prachtig mooi staat met de klassieke visgraat houten vloer.

Groene keuken combineren

Wit en grijs kan je heel goed combineren. Grijs iets minder, maar ook groene keukens kan je heel leuk combineren met verschillende kleuren en materialen. Je kunt hele mooie kleur- en materiaalcombinaties maken met het werkblad, de deurgrepen en het keukenapparatuur. Daarnaast zijn er ook hele leuke ideeën voor de muren in de keuken.

Muren

De muurkleuren van de keuken hebben een grote impact op de sfeer en impact van de keuken. Dat geldt voor de ‘normale’ muren, maar de keuken achterwand speelt natuurlijk ook een hele belangrijke rol.

groene-moderne-lage-keukenkasten

Een moderne keuken met lage groene keukenkasten. De rauwe bakstenen muur maakt het nog stoerder!

groene-keuken

Een strakke moderne keuken met groene keukenkasten, een groen werkblad, gecombineerd met keuken achterwand dat met houten wandbekleding is bekleed.

Werkblad

Het werkblad is een belangrijk onderdeel, dat grote impact heeft op de uitstraling van de keuken. Het gaat hier bijvoorbeeld om het materiaal en de kleur, maar ook de dikte van het werkblad. Een dun werkblad kan heel mooi zijn bij een moderne keuken, maar bijvoorbeeld veel minder bij een klassieke keuken.

mooie-groene-keuken-marmeren-keukenblad

Mooie oud groene keuken met een marmeren keukenblad en achterwand.

groene=ikea-keuken

Deze groene keuken is van IKEA!

Deurgrepen

Veel strakke moderne keukens hebben greeploze deuren, maar je kunt ook kiezen voor kasten mét deurgrepen. De stijl van de deurgrepen hebben invloed op de uitstraling van de keuken, hetzelfde geldt ook voor de kleur. Kleuren deurgrepen zoals zwart, goud, koper en chroom passen heel mooi bij een groene keuken, ongeacht welke groene tint..

Klassieke groene keuken

Groene keuken met ronde deurknoppen

Groene keuken met ronde deurknoppen.

Apparatuur

Met het keukenapparatuur heb je veel minder kleurkeuze vergeleken met de kleuren van de keukenkasten. Maar het is wel iets waar rekening mee gehouden kan worden. Keukenapparatuur zoals het fornuis, de oven, de magnetron en de koelkast zijn vaak van RVS, die prima passen bij een groene keuken. Daarnaast kan je ook denken aan keukenapparatuur in het zwart, goud of wit. Ook deze kunnen erg mooi staan bij groen.

klassieke groene keuken rvs fornuis

Het grote roestvrijstalen fornuis past super mooi bij de donkergroene keukenkasten en het witte marmeren werkblad.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam