Modern interieur, Woonkamer inspiratie

Moderne kindvriendelijke woonkamer met speelhoek


Een woonkamer kinderen in een huis met kinderen kan een groot verschil zijn dan in een huis zonder kinderen. Vooral als de kinderkamer eigenlijk niet groot genoeg is of niet geschikt is om er te spelen, is het tóch de woonkamer waar het meest gespeeld wordt. Als dat het geval is, is het belangrijk om een kindvriendelijke woonkamer in te richten.

eethoek-woonkamer-hanglampen

eethoek-woonkamer

Kindvriendelijke woonkamer inrichten

Een kindvriendelijke woonkamer houdt vooral in dat het veilig moet zijn. Veiligheid is het belangrijkst. Daarnaast zou het uiteraard ook wel zo fijn zijn dat er ruimte is voor de kinderen om te spelen.

Vandaag gaan we binnenkijken in onderstaande woonkamer, een mooi ingerichte moderne kindvriendelijke woonkamer. Het interieur is ontworpen en ingericht door AworkDesign Studio, die in 2016 het Explorer appartement heeft gerealiseerd, gelegen in Taiwan.

houten-bekleding-woonkamer

kindvriendelijke-woonkamer-inrichten

Open woonkamer

Het is een fijne ruime woonkamer met grote ramen. Vanuit de voordeur kom je eigenlijk direct terecht in de woonkamer. Ze hebben dit echter tóch enigszins afgescheiden met behulp van een roomdivider kast.

In dit eerste gedeelte is zowel de vloer, de muren als het plafond bekleed met stijlvol eiken hout. Als je verder de woonkamer in loopt, dan zie je dat het plafond strak en wit is, terwijl één muur ook met eiken hout is bekleed en de grote muur bewerkt is met grijs betonstuc. Door de gehele ruimte is er gekozen voor een sfeervolle houten vloer.

kindvriendelijke-woonkamer-tipi-tent

loungebank-woonkamer

moderne-kindvriendelijke-woonkamer-inrichting

moderne-kindvriendelijke-woonkamer-speelhoek

moderne-woonkamer-betonstuc-muur

roomdivider-hal-woonkamer

tipi-tent-woonkamer

Naast een mooi modern interieur, voorzien van moderne gemakken, was een belangrijke wens van de bewoners om een kindvriendelijke woonkamer in te richten voor de kinderen.

Open bibliotheek met krijtbord muur

In deze woonkamer vind je een zithoek met een comfortabele moderne loungebank, op maat gemaakte tv meubel en een eethoek. Maar daarnaast zijn er ook nog twee gedeeltes ingericht waar de kinderen kunnen spelen. Helemaal achterin is een soort open bibliotheek kamer gecreëerd met een grote op maat gemaakte boekenkast. De linkermuur is een krijtbord muur gemaakt, waar de kinderen kunnen tekenen.

open-bibliotheek-woonkamer-krijtbord-muur

open-bibliotheek-kindvriendelijke-woonkamer

Speelhoek in de woonkamer

In het begin van de woonkamer, wat eigenlijk de gang is naar de andere vertrekken in het appartement, is bovendien een extra speelhoek ingericht. Een super leuke speelhoek met een tipi tent, speelkleed en een inbouwkast voor het opbergen van al het speelgoed. Geweldig toch?

speelhoek-woonkamer-tipi-tent

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam