Interieur ideeën, Woonaccessoires

Licht of donker vloerkleed


Een vloerkleed is altijd een goed idee in huis, vooral als je een harde vloer hebt, zoals een houten vloer, een gietvloer, een PVC vloer of vloertegels. Het toevoegen van een vloerkleed in een kamer kan het uiterlijk van de kamer volledig veranderen. De kleur van de vloer en de kleur van de vloerkleed werken samen om de focus van de kamer te bepalen. Ze stelen de show als de hoofdfocus van de kamer, of ze zorgen er juist voor dat de aandacht komt te liggen bij de andere elementen in de kamer. Veel mensen vragen zich dan ook af of ze een licht of juist een donker vloerkleed moeten nemen.

Licht of donker vloerkleed

Het vloerkleed als blikvanger

Als je het vloerkleed liever als een van de aandachtspunten van de ruimte wilt zien in plaats de rest, kies dan een kleur die de vloer contrasteert. Heb je dus een bijvoorbeeld een lichte vloer, zoals een lichtgrijze gietvloer, witte tegels of een white wash houten vloer, neem dan een donkere vloerkleed. Heb je een donkere vloer, zoals een zwart, donkergrijs of donkerbruin, dan zal een licht vloerkleed een betere optie zijn. Onderstaande voorbeelden met de zwarte vloerkleden bij Tapeso.nl op een lichte vloer laten het effect heel mooi zien.

Licht of donker vloerkleed

Licht of donker vloerkleed

Licht of donker vloerkleed

Licht of donker vloerkleed

De focus op de rest van de ruimte

Wanneer het vloerkleed en de vloer dezelfde kleuren hebben en samenvloeien, wordt de aandacht gevestigd op andere delen van de kamer. Als je bijvoorbeeld wilt dat de focus in je interieur op die ene mooie muur, een bepaalde meubelstuk zoals een tafel, een kast of een bank, of iets anders ligt, dan zorg je ervoor dat het contrast minimaal is tussen het vloerkleed en de vloer. Heb je dus een lichte vloer, neem dan ook een lichtgekleurd vloerkleed. En heb je een donkere vloer, neem dan een donker vloerkleed. Hieronder enkele mooie voorbeelden.

Licht of donker vloerkleed

Licht of donker vloerkleed

Licht of donker vloerkleed

Overweeg ook deze feiten en mythen bij de keuze van je vloerkleed:
Feit: diepe, rijke kleuren creëren intieme ruimtes.
Mythe: lichte kleuren helpen om kleine ruimtes groter te laten lijken. Het is niet waar dat kleine ruimtes witte of lichte kleurenschema’s nodig hebben.
Feit: warme kleuren zijn uitnodigend en gezellig.
Feit: koele kleuren komen het meest voor bij het creëren van een rustige sfeer, vooral in een ruimte vol natuurlijk licht.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam