Keuken inspiratie, Landelijk interieur, Rustiek interieur

De landelijke houten keuken van Bianca


Houd je van landelijke keukens met houten keukenkasten? Dan zal je deze keuken helemaal leuk vinden! Deze keuken is ontworpen door Spaanse interieurontwerpster Gabriela Conde, die de woning van haar vriendin Bianca heeft ontworpen. Een kleine woning aan het strand met een woonoppervlak van slechts 60m2. Voorheen was de woning super donker, vol vochtigheid en erg deprimerend. Met behulp van Gabriela is de woning volledig verbouwd tot een super mooi en knus droomhuisje. En daar hoort natuurlijk ook een droomkeuken bij!

De landelijke houten keuken van Bianca

Een mooie en fijne keuken is natuurlijk altijd gewenst, maar voor Bianca is het veel meer dan alleen een keuken. De keuken is namelijk de plek in huis, waar ze het vaakst te vinden is. Naast dat ze kookt in de keuken, zit ze namelijk heel graag aan de grote eettafel met haar dochters. Daarom heeft ze ervoor gekozen om de grootste ruimte te nemen, om daar de keuken in te richten. Gabriela heeft er bovendien iets heel moois van gemaakt.

De landelijke houten keuken van Bianca

Landelijk rustiek interieur

Het interieurontwerp kan omschreven worden als landelijk rustiek. De interieurontwerpster koos voor een heerlijke frisse lichte basis, bestaande uit een wit geverfde houten vloer, witte houten wandpanelen, gecombineerd met een rieten plafond. Deze lichte basis is aangevuld met verschillende landelijke houten accenten en vrolijke kleuren zoals mintgroen en geel. Dit alles komt ook terug in de keuken.

De landelijke houten keuken van Bianca

Rustieke houten keukenkasten

Het eerste wat opvalt, is natuurlijk de keuken zelf. Stoere rustieke houten keukenkasten in landelijke stijl. Er is gekozen voor lage keukenkasten, gecombineerd met brede witte wandplanken over de gehele breedte van de keuken achterwand. De keuken achterwand is helemaal in lijn met de andere muren in de keuken. Zelfs de afzuigkap is met dezelfde witte houten planken bekleed. Passend bij de landelijke stijl, vind je er ook een diepe witte wastafel, landelijke kraan, en stoere vintage wandlampen.

De landelijke houten keuken van Bianca

Geen koelkast

Wat erg bijzonder is, is dat er geen koelkast in de keuken staat. Bianca vindt een koelkast namelijk een lelijk ding en niet passend bij de rest van de keuken. Daarom heeft ze de koelkast apart in de berging geplaatst, zodat het niet zichtbaar is. In de keukenkasten zijn wel gekoelde laden gecreëerd, zodat ze de meest gebruikte spullen wel bij de hand heeft. Zo kan het dus ook!

Loungeplek

Aan het einde van de keuken, vind je een soort inpandig balkon, waar verschillende loungeplekken zijn gecreëerd. Stoere houten loungebanken, afgewerkt met comfortabele mintgroene zit- en sierkkussens. Daar heb je bovendien middels openslaande deuren toegang tot een heerlijke, ruime en zonnige tuin!

Bron: Elmueble.com | Fotografie: Stella Rotger

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam