Huis inrichting

Je huis zelf verbouwen? Hier moet je op letten!


Veel mensen in Nederland hebben wel eens een verbouwing zelf gedaan. Van een kleine bijkeuken, garage of aanbouw tot een grote verbouwing van het hele huis. De een vond het fantastisch en de ander vond het een drama. Maar wanneer je beslist om die verbouwing echt te gaan doen dan heb je wel wat tips nodig!

Plan de verbouwing goed van tevoren

Wanneer je van tevoren goed plant, dan verloopt de verbouwing al stukken beter. Een planning heb je niet alleen nodig voor jezelf maar ook voor constructeurs, aannemers of leveranciers waarmee je wellicht gaat werken. Op deze manier weten anderen ook precies wat ze moeten doen en wanneer.

Ga je een geheel huis verbouwen? Begin dan altijd van buiten naar binnen. Een waterdicht dak is van belang, afwerking van muren en kozijnen is belangrijk en de rest van de basis elementen van een huis. Zodra dit in orde is kan je steeds meer naar binnen werken en tot in de details treden. Gebruik deze opzet voor de planning van de verbouwing op papier te zetten.

Doe het zelf: verbouwen

Zodra je de planning op papier hebt staan kan je achter elke taak of type werkzaamheden een persoon plaatsen. Ga je dit bijvoorbeeld zelf doen, met hulp van vrienden of laat je het door een professional doen? Verbouwen kan ontzettend moeilijk zijn en hulp van buitenaf is dan ook geen slecht idee. Besteedt grote of moeilijke klussen bijvoorbeeld uit aan een aannemer.

Het kostenplaatje

Nu je de planning dus hebt aangevuld met de personen of bedrijven die het gaan doen, kan je een kostenplaatje maken. Geef bij de werkzaamheden en de benodigde materialen aan hoeveel je denkt kwijt te zijn of hoeveel het maximaal mag gaan kosten. Hier speelt het budget dat je hebt een grote rol. Blijf altijd realistisch en zoek alles goed uit, want voordat je het weet ben je door het budget heen.

De start van de verbouwing

Na een goede voorbereiding en uitwerking kan het dan eindelijk gaan beginnen: je gaat verbouwen! Zodra je tussen het puin en de nieuwe vloerdelen staat besef je je pas echt waaraan je bent begonnen. Een mooie nieuwe uitdaging tot het creëren van je droomhuis of droominterieur. Als laatste tip willen wij je graag meegeven dat zodra je het verbouwen zelf gaat doen, of met hulp van vrienden, het altijd belangrijk is dat je op de veiligheid let. Niet alleen van jezelf maar ook van anderen zoals professionals. Je wilt niet dat er ongelukken gebeuren tijdens de verbouwing. Zorg daarom voor de juiste outfit zoals een goede werkbroek, werkschoenen en indien nodig zelfs een helm.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam