Uncategorized

Zorg in het najaar optimaal voor jouw tuin


Nu de zomer erop zit wordt het tijd om specifieke aandacht te besteden aan de tuin. Waar alles lang in bloei stond, moet deze nu voorbereid worden op de winter. Wij vertellen je hier welk onderhoud je pleegt om jouw tuin in deze periode in een mooie staat te houden. Goed gereedschap en materialen zijn daarbij cruciaal. Daarom gaan we hier ook in op de beste winkels om deze producten te kopen. We gaan daarbij in het bijzonder in op de mogelijkheden voor huis & tuin bij vidaXL.

tuin verzorgen herfst

Zo onderhoud je je jouw tuin in de herfst

Dan is het nu tijd voor onze vier tips die je een goede basis geven voor het onderhoud van jouw tuin. Daarmee kun je zelf heel veel werkzaamheden uitvoeren en kun je volgend voorjaar weer genieten van het langzaam weer tot leven komen van jouw buitenruimte.

  • Tijd om de staat van je tuin in je op te nemen: het begin van de herfst is de perfecte tijd om eens kritisch rond te kijken in de tuin. Kijk of er bijvoorbeeld schade is ontstaan in het gazon, waardoor je nieuw gras moet zaaien. Maak een plan met waar nieuwe planten moeten komen, of verander de complete indeling.
  • Harken, harken en nog eens harken: in de herfst komen de blaadjes naar beneden, dat is een gegeven. Daarom is de herfst een tijd waarin je elke week kunt gaan harken. Hoewel bladeren op de grond op zich geen probleem zijn, geven ze wel een onverzorgd uiterlijk aan jouw tuin en kunnen natte bladeren leiden tot glijpartijen. Bladeren op het gras kunnen op de lange termijn zorgen voor kale plekken en schade.
  • Het is tijd om te snoeien: oktober is in principe de beste maand om te gaan snoeien. Dat is omdat een heg tegen deze tijd alle bladeren wel heeft verloren. Tijd dus om de heggen te gaan bij werken, zodat deze de winter en lente goed doorkomen. Controleer de heg dan ook goed op zieke en afgebroken takken en verwijder deze.
  • Ga aan de slag met winterharde bollen: in september en oktober is het de tijd om winterharde bollen te gaan planten. Het meest bekende voorbeeld zijn waarschijnlijk de tulpenbollen. Andere mogelijke planten die in de herfst ‘de grond in gaan’ zijn borderplanten, rotstuinplanten en struiken met blote wortel.

gras maaien tuin herfst

Waar koop je de beste tuinspullen?

Goed, het is nu duidelijk wat je moet doen. De volgende stap is om voor deze klussen de juiste apparaten en materialen aan te schaffen. We raden je daarbij aan om dit zo veel mogelijk online te doen. Op het internet heb je met een paar keer klikken de mogelijkheid om prijzen te vergelijken. Daarnaast hoef je niet eens de deur uit, want de tuinspullen worden gewoon op de stoep afgeleverd.

Het is wel cruciaal dat je jouw tuinspullen koopt bij een betrouwbare webshop. Bij voorkeur kies je voor een webshop die zich heeft gespecialiseerd in het verkopen van spullen voor huis en tuin, omdat je dan voorzien kunt worden van een deskundig persoonlijk advies. Kijk of er een keurmerk aanwezig is. Verder wil je dus dat er een complete klantenservice aanwezig is.

Als je echt een goed beeld wilt krijgen van een webshop is het aan te bevelen om de referenties van individuele gebruikers te controleren. Een winkel kan er namelijk op papier nog zo goed uitzien – uit deze beoordelingen haal je de echte informatie over leveringen, klantenservice, de kwaliteit van producten en de aanbiedingen. Realiseer je dan ook dat de reputatie van een online winkel snel kan veranderen, dus controleer alleen de meest recente beoordelingen.

tuingereedschap kopen

Koop jouw tuinspullen bij vidaXL

Met de informatie in ons artikel kun jij vandaag nog aan de slag met jouw tuin. Zorg dat deze zo de winter doorkomt dat jij er in de lente weer snel van geniet. Hoewel het meeste werk in de lente en zomer is, kun je in september en oktober ook nog aan de slag met harken, snoeien en planten. Dit alles zorgt er weer voor dat jij de lente begint met frisse tuin, waar je daar weer minder tijd en aandacht aan hoeft te besteden.

Moet je nog op zoek naar het juiste gereedschap en de materialen om aan de slag te gaan in jouw tuin? We adviseren je om eens te kijken bij vidaXL. Deze webshop heeft een uitstekende reputatie op de Nederlandse markt. Het merk beschikt over een moderne en overzichtelijk webshop. vidaXL kenmerkt zich verder door de aanwezigheid van leuke promoties, waarvoor zelfs een aparte afdeling is. Ga daarom vandaag nog op zoek in deze online winkel en begin met het volgende project in jouw tuin.

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
Voortuin ideeën
15x Tuinafscheiding ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam