Woonwinkel

8x Kringloop Rotterdam


Rotterdam heeft veel woonwinkels en vintage winkels waar je terecht voor hele mooie meubels en woonaccessoires. Maar soms is het veel leuker om spullen te kopen bij de kringloop. Het is niet alleen leuk om lekker rond te snuffelen om op zoek te gaan naar schatten voor je huis, door te kopen bij kringloopwinkels, draag je ook je steentje bij aan een beter milieu en sociale werkgelegenheid. Wij hebben de leukste kringloopwinkels van Rotterdam voor je op een rijtje gezet!

1. RataPlan

RataPlan heeft over heel het land kringloopwinkels, en natuurlijk hebben ze ook een vestiging in Rotterdam. De kringloopwinkel in Rotterdam vind je sinds 2015 aan de Aristotelesstraat op nummer 30. Het is een grote winkel met een totale winkeloppervlakte van 3000m2. Er is een grote meubelafdeling waar je lekker doorheen kunt snuffelen. Even tot rust komen kan in de gezellige koffiecorner. Daar kan je genieten van een uitgebreide brunch met een kopje koffie, glaasje verse jus d’orange, croissant, pistoletje inclusief beleg en een kopje soep. En dat voor slechts €3,-!

kringloop rotterdam rataplan

Kringloop RataPlan in Rotterdam

2. Nieuwe hoop

In de wijk Kralingen vind je kringloop Nieuwe hoop, gevestigd op de Oudedijk 94, in een mooi winkelpand. Met een winkeloppervlakte van 900m2 is het niet de grootste kringloopwinkel die je in Rotterdam vindt, maar je vindt er genoeg mooie en bruikbare spullen. Spullen die ze van de buurt ontvangen en mogen verkopen, zoals kleding, schoenen, meubels en woonaccessoires. Van de opbrengsten zorgt kringloop Nieuwe hoop voor werkgelegenheid, en helpen ze mensen die het moeilijk hebben. Naast de vestiging in Rotterdam, heeft Nieuwe hoop ook vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht.

kringloop rotterdam nieuwe hoop

Kringloop Rotterdam Nieuwe Hoop

3. Kringloopwinkel Rotterdam

Er is ook echt een kringloop die Kringloopwinkel Rotterdam heet. Kringloopwinkel Rotterdam is gevestigd op Gordelweg 243. Een gezellige kringloop met een winkeloppervlakte van 1000m2, waar je heel veel leuke vintage meubelen, woonaccessoires en curiosa vindt voor in huis. Stoere vintage kasten, vintage lampen, mooie platenspelers, servies, en nog veel meer. Op zoek naar boeken of platen? Ze hebben ook een grote collectie oude boeken en platen!

kringloop rotterdam kringloopwinkel rotterdam

Kingloopwinkel Rotterdam

4. Opnieuw & Co.

In de buurt Prins Alexander is kringloop Opnieuw & Co. gevestigd, aan de Koperstraat 31. Een grote kringloop met een winkeloppervlakte van maar liefst 2.200 m2. Je kunt er terecht voor een uitgebreid en afwisselend assortiment met tweedehandse spullen zoals meubels en kleding. Opnieuw & Co is een non-profit organisatie die als doelstelling heeft om sociale werkgelegenheid te creëren en het bieden van plekken aan studenten om te leren en ontwikkelen. Daarnaast dragen zij een steentje bij aan de strijd tegen armoede en milieuvervuiling. Naast de kringloop in Rotterdam, heeft Opnieuw & Co ook vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Ridderkerk.

kringloop rotterdam opnieuw co

Kringloop Opnieuw & Co in Rotterdam

5. Piekfijn

Piekfijn is een hele bekende en populaire kringloop in Rotterdam. Maar in het begin van dit jaar heeft gemeente Rotterdam de kringloopactiviteiten van de vier Piekfijn winkels in Rotterdam overgedragen aan landelijke kringloopketen Het Goed. De herkenbare Piekfijn logo’s nog steeds te vinden aan de voorkant van de winkelgevels, en ook kan je de vertrouwde service, duurzaamheid en werkgelegenheid verwachten, waar de kringloop voor staat. Ze hebben in totaal dus vier vestigingen in Rotterdam, namelijk aan de Mariniersweg 255, Wolphaertsbocht 246, Aluminiumstraat 6 en Middenbaan 218.

kringloop rotterdam piekfijn

6. Kringloopwinkel Afrikaanderplein

Kringloopwinkel Afrikaanderplein is misschien niet de grootste kringloop, maar het is een hele leuke. Het is gevestigd in een heel stoer pand in Rotterdam Zuid, aan Pretorialaan 47B. Een mega hoog zwart geschilderd plafond, een stoere bakstenen muur, industriële lampen… Het lijkt wel op een hippe winkel in plaats van een kringloop. Tóch is het een echte kringloopwinkel dat onderdeel is van Woord en Daad – een stichting die strijdt tegen armoede over heel de wereld.

kringloop rotterdam kringloopwinkel afrikaanderplein

7. Kringloopwinkel Werner

Marian Werner begon in 2013 met Kringloop Werner aan de Edo Bergsmaweg in Rotterdam Beverwaard. Ondanks dat ze slechts twee dagen in de week open waren, hadden ze goede klandizie. In 2016 moest kringloop Werner genoodzaakt verhuizen naar een andere locatie aan de Evenaar 8. Maar nog steeds maakt Marian haar klanten blij met mooie bruikbare gebruikte spullen. Elke dag komen er nieuwe spullen bij, van oud speelgoed tot meubels en woonaccessoires. Op haar website kan je zien wat er dagelijks binnenkomt.

kringloop rotterdam werner

Kringloop Werner in Rotterdam

8. Kringloopwinkel Gi-Cycle

Gi-Cycle is gevestigd aan de Katendrechtse Lagedijk 430 – 432. Deze kringloop staat bekend om hun lage prijzen. Hun motto is dan ook ‘de goedkoopste kringloopwinkel van Rotterdam’. Je vindt er altijd iets leuks en betaalbaars, of dat nou een vintage nachtkastje is of een mooie vaas, of zelfs een grote ijskast. Omdat zij gespecialiseerd zijn in het leegruimen van huizen, krijgen zij regelmatig hele goede en bruikbare spullen, die zij tegen een betaalbare prijs in de kringloopwinkel aanbieden.

kringloop rotterdam gi-cycle

Kringloop Gi-Cycle in Rotterdam

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam