Interieur ideeën

12x Inloopkast maken


Inloopkast maken

Een inloopkast is één van de meest populaire woonwensen. Een plek in huis waar je jouw gehele kledingcollectie, schoenencollectie en accessoires kunt opbergen. Wie wilt dat nou niet? Tien jaar geleden bleef het voor velen bij een wens, maar tegenwoordig behoort een inloopkast tot de basis wensenpakket bij de inrichting van je huis of slaapkamer. Iedereen kan een inloopkast maken of laten maken. Het enige wat je nodig hebt is de ruimte, een budget en wat creativiteit. Is dat ook jouw ultieme woonwens, maar je hebt geen idee hoe je een inloopkast kan maken? Geen nood, want dat gaan we je hier laten zien. Laat je inspireren door 15x mooie inloopkast voorbeelden, ideeën en handige tips!

1. Scheidingswand in slaapkamer

Heb je geen aparte kamer meer over, waar je een inloopkast kunt inrichten, maar heb je wel genoeg ruimte in de slaapkamer? Dan kan je de inloopkast maken in de slaapkamer. Dat kan je natuurlijk op verschillende manieren doen, afhankelijk van de ruimte in de slaapkamer. Deze inloopkast is ontworpen door de interieurontwerpers van Northbourne. Voor een klant hebben zij een hele leuke inloopkast gemaakt in de master bedroom. De grote muur is over de hele breedte ingericht met een grote op maat gemaakte kledingkast met schuifdeuren. Om het echt een inloopkast gevoel te geven, hebben ze een scheidingswand geplaatst tussen de vaste kledingkast en de slaapkamer. In de inloopkast vind je een grote spiegel, en aan de slaapkamer kant is een mooie vakkenkast gecreëerd.

inloopkast maken scheidingswand slaapkamer

inloopkast maken scheidingswand slaapkamer

inloopkast maken scheidingswand slaapkamer

2. U-vormige inloopkast

Wil je een zo groot mogelijke inloopkast maken in de slaapkamer? Overweeg dan een u-vormige inloopkast. Op die manier maak je niet alleen gebruik van twee grote wanden, maar je kunt ook kleding en accessoires opbergen in de kast aan de korte muur. Deze inloopkast hebben we gevonden bij een Zweedse makelaar, waar een heel tof appartement te koop stond. Ze hebben een vaste wand geplaatst tussen de slaapkamer en de inloopkast. De ruimte is optimaal benut met kledingkasten met een u-opstelling. Net buiten de inloopkast zijn zelfs extra wandplanken gemonteerd, waar nog meer spullen opgeborgen kunnen worden.

U-vormige inloopkast maken slaapkamer

U-vormige inloopkast maken slaapkamer

U-vormige inloopkast maken slaapkamer

3. Glazen kledingkast

Deze inloopkast behoort tot één van onze favorieten. Het is ontworpen door interieurontwerpbureau Ample Design, die een luxe appartement in Bel-Air hebben ingericht. De slaapkamer is groot genoeg voor een volwaardige aparte inloopkast. Ze hebben echter besloten om een inloopkast te maken, die geïntegreerd is met de slaapkamer. Dit hebben ze gedaan met een grote glazen wand en stalen deuren. Zelfs de kledingkasten in de inloopkast zijn van glas. Hierdoor heb je vanuit de slaapkamer goed uitzicht op de stoere inloopkast. De zwarte stalen frames en kozijnen geven het geheel een stoer industrieel tintje.

glazen inloopkast maken

glazen inloopkast maken

4. Inloopkast maken op zolder

De zolder is een ruimte die niet altijd goed wordt benut. Dat is natuurlijk erg zonde, vooral omdat juist de zolder een ruimte is met heel veel potentie. Je kunt er een mooie master bedroom inrichten, een leuke speelkamer voor de kinderen of je kunt er een luxe inloopkast maken. De ontwerpers van A Small Studio gedaan hebben voor één van hun klanten uit Londen een luxe slaapkamer suite gemaakt, met een ruime leeshoek en een nog ruimere inloopkast. De schuine wanden waren nog wel een uitdaging, maar dit hebben ze perfect opgelost door volledig op maat gemaakte kaste te maken. De dakramen zorgen er bovendien voor dat het een heerlijke lichte slaapkamer suite is geworden.

Inloopkast maken op zolder

Inloopkast maken op zolder

Inloopkast maken op zolder

5. Inloopkast én werkplek

Dit is de inloopkast van blogger Stephanie Sterjovski. Stephanie woont in een klein appartement, maar een inloopkast mocht absoluut niet ontbreken. Tegelijkertijd had ze ook heel erg behoefte aan een goede werkplek, waar ze ongestoord en comfortabel kan werken. Ze besloot daarom om de inloopkast en werkplek te combineren. Dit heeft ze op een hele stijlvolle manier gedaan. De grote muur is volledig ingericht met de populaire PAX kasten van IKEA. Omdat het open kledingkasten zijn zonder deuren, heeft ze een mooi overzicht over haar hele indrukwekkende collectie. De werkplek is bij het raam ingericht, met een luxe glazen bureau.

Werkplek en inloopkast maken

Werkplek en inloopkast maken

Werkplek en inloopkast maken

6. Minimalistische inloopkast

Deze mooie minimalistische inloopkast hebben we gevonden bij Zweedse makelaar Entrance. Ook deze inloopkast is ingericht in de master bedroom. Dit hebben ze gedaan op een perfecte manier. Het is een open inloopkast, maar je zou er ook gewoon een deur kunnen plaatsen om het helemaal af te sluiten. Een schuifdeur zou bijvoorbeeld ook heel tof zijn. De inloopkast was al voorzien van een vaste kast, maar het is nu een echte inloopkast geworden, door zowel aan de linker- als de rechterkant kasten te plaatsen. Ook hier hebben ze gekozen voor de populaire IKEA Pax kasten. Vaak wordt er gekozen voor wit, maar hier hebben ze gekozen voor mooie contrasterende zwarte kasten. Stoer!

minimalistische inloopkast maken

minimalistische inloopkast maken

minimalistische inloopkast maken

7. Kledingroedes en open planken

Een inloopkast hoeft niet duur te zijn. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Dat bewijst ook Karin Ward, de Creative Director van Zweedse interieur en design label Linum Design. Zij heeft met een laag budget een hele mooie inloopkast op haar zolder ingericht. Het is een typische zolderverdieping met schuine wanden. De schuine wanden zijn over de gehele breedte ingericht met kledingroedes, waar kledingstukken aan gehangen kunnen worden. En ze besloot ook een schoenenwand te maken. De kleine buitenmuur is volledig ingericht met open wandplanken, waar de indrukwekkende schoenencollectie een plekje heeft gekregen.

inloopkast maken kledingroedes open planken

inloopkast maken kledingroedes open planken

8. Inloopkast maken in de hal

Een inloopkast kan je in principe overal maken in huis. Dit hoeft dus niet altijd een aparte kamer te zijn of in de slaapkamer. Als je bijvoorbeeld een geschikte ruimte hebt in de hal, dan kan je de inloopkast ook gewoon in de hal maken. In een Scandinavisch appartement hadden ze daar de perfecte hal voor. het is een t-vormige hal met heel veel ruimte. Aan de rechterkant is een smalle ruimte aanwezig, die groot genoeg is om aan één kant grote open PAX kasten te plaatsen. Open kasten waren de beste oplossing, omdat je niet heel veel ruimte hebt voor het openen en sluiten van de deuren. Er zijn wel gordijnen opgehangen, zodat je de inloopkast van de hal kan afsluiten.

Inloopkast maken in de hal

Inloopkast maken in de hal

Inloopkast maken in de hal

Inloopkast maken in de hal

9. Zwarte stalen frame look

Zwart staal is helemaal dé woontrend op dit moment. Naast zwarte stalen deuren en kozijnen, kom je steeds vaker wanden tegen met stoere zwarte stalen frames. Dit is mooi, maar ook erg duur. Voor een wand van 2×2 meter ben je al snel een paar duizend euro verder. Vind je stalen frames ook heel stoer, maar vind je het te duur? Dan zou je ook de stalen look kunnen creëren met hout. In deze slaapkamer besloten ze een hele stoere inloopkast te maken met een zwarte stalen frame look. Het lijkt op zwart staal, maar in feite is het gewoon zwart, die zwart is geverfd. Zie jij het verschil?

inloopkast maken zwarte stalen frame look

inloopkast maken zwarte stalen frame look

10. Hoogslaper

Denk je dat je de ruimte niet hebt in huis of in je slaapkamer voor het maken van een inloopkast? De kans is groot dat je het mis hebt. Een hoogslaper is dé perfecte oplossing voor een inloopkast in een klein appartement. Daarmee heb je namelijk ruimte onder je bed die je op verschillende manieren kunt inrichten. Een zithoek, een werkplek of een inloopkast dus. Hieronder zie je het perfecte voorbeeld van een hoogslaper met een inloopkast aan de onderkant. Aan de linkerkant zijn de IKEA Malm ladekasten geplaatst en aan de rechterkant vind je een stoere kledingrek op wielen. Told ya!

Inloopkast maken onder hoogslaper

Inloopkast maken onder hoogslaper

Inloopkast maken onder hoogslaper

11. Inloopkast maken in woonkamer

Vind je het raar om een inloopkast te maken in de woonkamer? Dat is het absoluut niet. Sterker zelfs, een inloopkast kan dé blikvanger worden in je woonkamer. In deze woonkamer hebben ze een hele mooie en luxe inloopkast gemaakt. Door een glazen wand te gebruiken, is de inloopkast niet alleen de blikvanger geworden, maar het heeft ook als voordeel dat de inloopkast natuurlijke lichtinval krijgt. Stoer of stoer?!

inloopkast maken woonkamer

inloopkast maken woonkamer

inloopkast maken woonkamer

12. Inloopkast maken achter bed

We hebben hierboven al verschillende inloopkasten laten zien, die allemaal erg mooi zijn. Wat we nog niet hebben laten zien is een inloopkast achter het bed, wat naar onze mening een heel goed idee is. Er zijn zoveel mooie voorbeelden te vinden, maar onderstaande inloopkast vinden we de mooiste van allemaal. Ze hebben een verhoogde inloopkast gemaakt, die je kan betreden met een klein trapje. Aan de onderkant zijn hele leuke ladekasten met bordeauxrode deuren en gouden deurknoppen geplaatst, en aan de bovenkant vind je een grote houten kast met verschillende open vakken en kledingroedes. Daarnaast hebben ze een gordijn opgehangen als een soort scheidingswand tussen de slaapkamer en de inloopkast.

Inloopkast maken achter bed

Inloopkast maken achter bed

Inloopkast maken achter bed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam