Woonkamer inspiratie

Hoe bepaal je de ideale plek voor je TV


Bijna elk huis heeft een TV. Deze kan staan in de slaapkamer, op zolder,  in de woonkamer of op andere plekken binnen het huis. De kans is groot dat je na hebt gedacht over de plek waar je de televisie neerzet. Een televisie verplaats je namelijk niet zomaar en je wilt het beeld duidelijk kunnen zien. Bij een TV hoort natuurlijk ook een bijpassende zetel. Dan kun je een goedkope zetel kopen die hierbij past. Een zetel hoeft namelijk niet duur te zijn, maar je moet er wel lekker op kunnen zitten. Maar hoe bepaal je nu eigenlijk de ideale plek voor je TV?

tv plek bepalen

Lichtinval

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van je TV, is de lichtinval. De lichtinval is al het natuurlijke licht dat via de ramen naar binnen schijnt. Lichtspiegelingen op de TV kunnen heel irritant zijn. Vooral als je een donkere scène voorbij ziet komen op TV. Tijdens deze scènes zie je de lichtspiegelingen het meeste. Naast dat dit heel irritant is, is het ook slecht voor je ogen. Want je gaat namelijk met je ogen knijpen en dit is heel vermoeiend. Houd dus rekening met vanaf welke plek het licht het huis binnen schijnt. Mocht je geen goede plek kunnen vinden, dan is het slim om gordijnen te nemen.Met de juiste gordijnen zorg je voor minder lichtinval. Als je gordijnen hebt die licht doorschijnend zijn heb je alsnog last van lichtspiegelingen.

tv ophangen muur plek

De juiste afstand

Je krijgt door te turen naar je TV-scherm last van vermoeidheid. Dit turen kun je ook voorkomen, door op de juiste afstand van je TV te zitten. Het bovenste derde deel van het TV-scherm moet op ooghoogte hangen. De afstand naar de TV verschilt per grootte van de TV. Bij een televisie van 40 – 50 inch, moet je al snel rekenen dat je 250 centimeter van het beeldscherm af moet zitten. Hiermee voorkom je namelijk dat je te lang naar het beeldscherm staart en zo last krijgt van droge en geïrriteerde ogen. 250 centimeter overbruggen is niet heel lastig. De meeste banken zijn al aardig lang en meestal heb je ook nog een salon tafel tussen je bank en TV instaan. Anders kun je altijd nog je televisie laten installeren door een professional, deze meet dan de juist afstand van je TV naar de bank.

tv ophangen muur collage

Meten is weten

Om beter de ideale plek te kunnen bepalen, moet je de juiste afstanden in de gaten houden. Dit is de afstand vanaf de bank naar de TV en de plaatsing van de TV ten opzichte van het raam. Er zijn dus verschillende soorten afstanden waarmee je rekening moet houden. Het is verstandig om eerst te kijken hoe groot je TV is en daarna kun je de rest van afstanden bepalen. Er zijn verschillende soorten apps waarmee je kunt zien hoe een TV aan je muur staat of staat op een TV-meubel. Zo heb je gelijk een hoop minder kopzorgen en zie je meteen of de TV te groot of te klein is. Succes en alvast veel kijkplezier!

tv aan muur afstand

Bekijk ook:
TV ophangen? 5x Tips
10x Kabels wegwerken
10x Thuisbioscoop

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam