Badkamer inspiratie

Hammam badkamer


Een Hamman is een spa waar de mensen in Marokko op z’n minst een keer in de week naartoe gaan om te ontspannen. Er heerst een heerlijke relaxte sfeer in een Hammam. De ideale plek dus om helemaal tot rust te komen. Dit is ook de reden waarom veel mensen een Hammam badkamer willen hebben. Een badkamer thuis, met diezelfde heerlijke rustgevende, relaxte, serene Hammam sfeer. Vandaag willen we hier wat leuke ideeën en inspiratie over delen. De Hammam badkamer!

Hammam badkamer

Tadelakt of Beton ciré

Er zijn verschillende manieren om een Hammam badkamer te creëren. In een hammam wordt veelal tadelakt gebruikt voor de vloer en de muren. Tadelakt is een waterdichte glanspleister op basis van een natuurlijke hydraatkalk. Door het waterafstotende kenmerk, is dit uitermate geschikt voor een natte ruimte als een Hammam. Je zou Tadelakt dus ook prima kunnen gebruiken voor de Hammam badkamer. Het zorgt bovendien voor een heerlijke natuurlijke sfeer.

Hetzelfde effect zou je kunnen creëren met beton ciré, een zeer sterke watervaste ‘cementstuc’ en bijzonder geschikt voor badkamers.

Hammam stijl ideeën

Sommige mensen vinden alleen tadelakt of beton ciré wat aan de saaie kant. Om meer variatie in de Hammam badkamer te krijgen, zou je het kunnen combineren met mooie Marokkaanse tegels. Dit geeft een super mooi effect.

Wat ook een mooie combinatie vormt met tadelakt of Beton ciré is hout. Plaats een stoer houten krukje bijvoorbeeld in de badkamer, of een mooie houten spiegel. Je ziet soms ook weleens dat de badkamermeubels van hout zijn gemaakt en gecombineerd worden met de strakke muren en vloer.

Voor de ultieme Hammam sfeer in de badkamer, pas je ook de verlichting aan de Marokkaanse cultuur. Prachtige Marokkaanse hanglampen maken je Hammam badkamer helemaal af.

Hammam sfeer in badkamer

Hammam badkamer beton cire

Hammam badkamer stijl

Hammam badkamer tadelakt

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam