Badkamer inspiratie, Interieur ideeën

Sauna in huis


Kan je dat gevoel dat je het koud hebt in huis, en dat alles wat je probeert niet helpt? Het liefst wil je dan even naar de sauna gaan, waar je heerlijk op kunt warmen. Het nadeel is dat je eerst de deur uit moet, waardoor je tóch niet gaat. Op deze momenten verlang je ernaar om een sauna in huis te hebben. Waarom ook niet?!

Sauna in huis

Goed voor de gezondheid

Een sauna is niet alleen fijn tijdens die koude momenten, het is ook goed voor je gezondheid. Door de hoge lichaamstemperatuur in de sauna, gaan je huidporiën open staan, en kunnen de zweetklieren hun werk doen. Door het verlies van vocht in het lichaam, neemt het bloed in de aderen af. Daarmee verlaag je de bloeddruk.

Soorten sauna’s

Er zijn verschillende soorten saun’s. De meest bekende is de Finse en Zweedse sauna. Dat zijn de sauna’s die gebouwd zijn met hout. De droge warme lucht is kenmerkend voor deze sauna’s, waardoor het soms lastig is om te ademen in de sauna. Daarom wordt dagelijks gebruik afgeraden.
Dan heb je ook de stoomsauna, waar gebruik wordt gemaakt van een verdamper. Deze verdamper zorgt in tegenstelling tot een Finse/Zweedse sauna voor een hoge luchtvochtigheid. Tot slot heb je de sauna’s die werken op basis van infraroodlampen. Infraroodstralen dringen diep binnen in het lichaam.

Sauna in huis

Van een kleine sauna…

Sauna in huis

Tot een heerlijke luxe spa in huis!

Sauna plaatsen in huis

De meest populaire sauna voor in huis is de Finse en Zweedse sauna. Deze zijn kant en klaar te koop vanaf ongeveer €1000,-. Aan de prijs zal het dus zeker niet liggen. De uitdaging zit meer in de ruimte, waar de sauna geplaatst kan worden. Vaak kiezen mensen ervoor om de sauna in de badkamer of de kelder te plaatsen. Mocht je binnen in huis geen ruimte hebben, dan kan je ook een sauna in de tuin plaatsen. Wat ook een mogelijkheid is, is om een sauna op maat te maken. Op die manier kan je het mooi passend maken in elke ruimte.

Sauna in huis

Sauna in huis

Sauna in huis

Sauna in huis

Sauna in huis

Sauna in huis

Sauna in huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam