Huis inrichting, Landelijk interieur

Duurzame Indigo atelierwoning


Wij zijn fan van stijlvolle minimalistische woningen, die midden in de natuur gelegen zijn. Dit soort natuurwoningen kom je vooral in het buitenland tegen, maar ook in Nederland komen ze voor. De Indigo atelierwoning is daar het perfecte voorbeeld van!

Duurzame Indigo atelierwoning

De bedoeling van dit project was oorspronkelijk om te onderzoeken hoe kleine, maar effectieve ‘op maat gemaakte’ gebouwen ons allemaal gezondere woonoplossingen zouden kunnen bieden, terwijl we toch rekening houden met individuele behoeften en stijlen. In plaats van een ‘one size fits all’-benadering van wonen te hanteren, gaf Woonpioniers prioriteit aan groene productiviteit, gemak en maatwerk in één keer.

Duurzame Indigo atelierwoning

Om deze doelen te bereiken, wilden de ontwerpers potentiële bewoners vanaf het begin daadwerkelijk uitnodigen in het ontwerpproces van hun huis. Dit zou een flexibiliteit binnen het standaardbouwraamwerk mogelijk maken dat rekening houdt met de context en levensstijl van elke persoon. Hoewel de Indigo atelierwoning een idee is dat op grote schaal kan worden geproduceerd, betekent dit geïndividualiseerde proces dat geen twee versies ooit precies hetzelfde zullen zijn!

Inspiratie door de natuur

Dit specifieke model, ontworpen in samenwerking met een creatieve professional genaamd Lia, werd speciaal aangepast om alleen de essentiële dingen te gebruiken om een ​​prachtige, natuurlijk geïnspireerde, minimalistische stijl te creëren. De inspiratie voor het creëren van deze esthetiek was het verlangen van Lia om haar natuursteenkunst te creëren tussen de bomen, waar ze de kalmte en schoonheid van het landschap om haar heen kan absorberen.

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Wonen en werken

Om een ​​onderscheid te maken tussen werk en vrije tijd, hebben ontwerpers een heldere ruimte gebouwd die de productiviteit op de begane grond bevordert, met grote ramen met een prachtig uitzicht op de natuur en veel natuurlijk licht. Daarboven is een ontspannende slaapkamer op de vliering gebouwd. In plaats van de twee kamers volledig van elkaar af te snijden, kozen de ontwerpers ervoor om ruimte te laten voor dezelfde pittoreske ramen om zonsopgang, daglicht en zonsondergang-aura’s de kamer binnen te dringen. Hiermee is een bijna spirituele ontwakende en opwindende ervaring voor de kunstenaar gecreëerd.

Duurzame woning

Naast de schoonheid van hoe personaliseerbaar een Indigo-woningis, zijn ze ook opvallend snel te bouwen. Ze zijn gemaakt van geprefabriceerde, biogebaseerde elementen, waardoor ze de perfecte balans zijn tussen “massaproductie” en milieuvriendelijkheid. Als zodanig kan een Indigo in één dag worden geïnstalleerd! Ze zijn echter niet alleen handig. De gebogen verbindingen die je opmerkt tussen de muur en het plafond zijn bestand tegen weersinvloeden, waardoor de structuur ongelooflijk sterk, veilig en duurzaam is.

Flexibele indeling

Omdat Indigo-woningen aan de binnenkant een open conceptlay-out aannemen en geen vier muren aan de buitenkant hebben, krijgen de bewoners de volledige vrijheid van interieurindeling. Dit maakt het huis nog beter aanpasbaar. De manier waarop de meeste binnenste structuren zijn geconcentreerd in het midden van het huis, inclusief de opslag in de trap, betekent dat het uitzicht buiten het huis (of het het natuurlijke boslandschap van Lia of de favoriete afgelegen weide of strand van iemand anders is) onbevangen is van ten minste een kant van het huis, en beide op de bovenste verdieping. Dit integreert iemands omgeving in de beleving van het interieur, ondanks het feit dat het gebouw niet echt een gebouw is dat fysieke en innerlijke omgevingen combineert.

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Duurzame Indigo atelierwoning

Fotografie: Henny Van Belkom | Vanbelkomproducties.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam