Tuininspiratie

Deze intieme tuin is zowel visueel als fysiek een verlengde van het huis


Een tuin is als buitenruimte super fijn. Daarnaast wordt de tuin ook heel vaak als verlengde van een huis gebruikt. Daar hebben we al een aantal mooie inspirerende voorbeelden van laten zien. De zonnige tuin met zwembad bijvoorbeeld of de moderne tuin die als verlengde van de keuken is ingericht. Vandaag willen we jullie inspireren met onderstaande tuin, een intieme tuin, die zowel visueel als fysiek het verlengde vormt van het huis. Geweldig!

Deze intieme tuin is zowel visueel als fysiek een verlengde van het huis

Het ontwerp van de tuin is onderdeel van een project die gerealiseerd is door architectenbureau Robson Rak. Samen met interieur- en ontwerpbureau Made by Cohen hebben ze een super leuke Victoriaanse woning ontworpen en ingericht, gelegen in de Australische stad Melbourne.

Glazen wand en deur

De karakteristieke Victoriaanse gevel is volledig in ere hersteld, terwijl er achterkant van de woning een moderne uitbouw is gerealiseerd. Daar is de leefruimte ingericht met de woonkamer en de moderne open keuken met eiland. De uitbouw heeft natuurlijk voor extra woonoppervlakte gezorgd, maar ook visueel is het een stuk ruimtelijker geworden. Dit is te danken aan de achterzijde, die volledig bestaat uit een glazen wand, ondersteund door stoere zwarte stalen kozijnen.

De glazen wand zorgt ervoor dat de woonkamer en keuken voorzien worden van natuurlijke lichtinval. Daarnaast is het super ruimtelijk geworden. Middels een grote deur, die helemaal tot aan het plafond loopt, heb je toegang tot de tuin.

Deze intieme tuin is zowel visueel als fysiek een verlengde van het huis

Onderhoudsvriendelijke tuin met groen

De tuin is niet heel groot, maar daardoor wel heel intiem. Dit is ook te danken door de stenen muren en de zwarte schuttingen aan de achterkant van de tuin. Er is gekozen voor een onderhoudsvriendelijk tuinontwerp met grote rechthoekige tegels op de vloer. Dit neemt niet weg dat er ook groen in de tuin te vinden is. Aan de achterkant is een vaste plantenbak gerealiseerd van beton, waar je een mix vindt van kleine planten en een mooie grote boom. En aan de rechterkant van de muur is een grote verticale plantenwand gecreëerd. Er is een stalen grid aan de schutting gemonteerd, waar heel veel mooie plantjes in geplaatst zijn in leuke terracotta potten.

Vaste zwevende houten bank

Aan de andere stenen muur is een vaste bank gebouwd. Een mooie zwevende vaste houten, die van de gevel helemaal doorloopt naar de achterkant van de tuin. Daarnaast is er ook zitplek gecreëerd met de mooie zwarte vlinderstoelen.

Fotografie: Shannon McGrath

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam