Badkamer inspiratie

PVC vloer in de badkamer


Houten vloeren zijn super populair. Houten vloeren zijn prachtig, ze hebben een warme sfeervolle en natuurlijke uitstraling, een houten vloer voelt zacht aan, beschadigingen kunnen hersteld worden… Allemaal redenen om een houten vloer in huis te nemen. Naast alle voordelen van een houten vloer, heeft het ook een belangrijk nadeel. Het is een natuurproduct, en dat betekent dat een houten vloer kan werken. Je zult daar dus in de verschillende seizoenen rekening mee moeten houden, in verband met vochtigheid en droogte. En in natte ruimtes zoals een badkamer, worden houten vloeren zelfs afgeraden. Gelukkig is er een heel mooi alternatief voor de badkamer, namelijk de PVC vloer!

PVC vloer in de badkamer

Sterker vloer

PVC, ook wel bekend als Polyvinylchloride. Het is gemaakt van een soort kunststof, bestaande uit de samenstelling van aardolie en voor keukenzout. Veel mensen verwarren PVC met Vinyl. Deze twee vloeren lijken weliswaar heel erg op elkaar, maar PVC is een stuk sterker dan Vinyl. Vinyl voelt ook zacht aan, terwijl PVC juist heel hard aanvoelt. Omdat het een hele sterke en duurzame vloer is, was een PVC vloer vooral heel erg populair in openbare ruimtes, zoals kantoren, restaurants en ziekenhuizen. Dit heeft uiteraard ook met de hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid te maken. Maar door de ontwikkeling in kwaliteit en uitstraling, is PVC de laatste jaren ook heel erg gewild in woningen.

PVC vloer in de badkamer

PVC vloer in de badkamer

Houtlook PVC

Een PVC vloer kan overal in huis worden toegepast. In de woonkamer, slaapkamer en keuken, maar het is dus ook een hele mooie optie voor de badkamervloer. Het is niet alleen sterk en duurzaam, het is namelijk ook vochtbestendig. Dus als je een grote liefhebber bent van houten vloeren, maar bang bent voor de risico’s van houten vloeren in vochtige ruimtes, dan is een PVC vloer een heel mooi alternatief. Er zijn tegenwoordig namelijk heel veel houtlook PVC vloeren verkrijgbaar, die je bijna niet van een echte houten vloer kunt onderscheiden.

PVC vloeren bestaan er in vele soorten, maten en kleuren. Laat je dus goed van tevoren informeren over de verschillende mogelijkheden en opties.

PVC vloer in de badkamer

PVC vloer in de badkamer

PVC vloer in de badkamer

PVC vloer in de badkamer

PVC vloer in de badkamer

PVC vloer in de badkamer

Bron: Laminaat en Parket

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam