Badkamer inspiratie

8x Plissegordijnen in de badkamer


Ben je op zoek naar mooie en praktische raamdecoratie voor de badkamer? Plissegordijnen zijn altijd een goede keuze voor de badkamer. Niet alleen omdat ze er mooi uitzien, maar plissegordijnen bieden ook de nodige privacy, en zijn bestand tegen vocht. Lees hier wat de voordelen en nadelen zijn plissegordijnen en bekijk de mooiste inspiratie voorbeelden!

Een badkamer moet een rustige, praktische en privéomgeving zijn voor het hele gezin. Je hebt raambekleding nodig die dit mogelijk maakt. Daarom zijn plissegordijnen één van de beste keuzes voor badkamers. Ze bieden privacy terwijl ze natuurlijk licht binnenlaten. Bovendien zorgt de constructie voor extra isolatie om de warmte en de kou vast te houden, zodat je altijd comfortabel zit, ongeacht het seizoen. Ze zien er ook gewoon erg mooi uit in de badkamer, ongeacht de stijjl en het ontwerp. Plissegordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Laat je inspireren door onderstaande inspiratie voorbeelden.

1. Witte klassieke badkamer

Deze klassieke badkamer is volledig wit ingericht. Witte vloer, witte meubels, witte muren en prachtige witte lambrisering. Het klassieke witte bad op pootjes is bij de ramen geplaatst. Twee grote ramen die de witte badkamer nóg lichter maken. Als raamdecoratie is er gekozen voor bottom up top down plissegordijnen gordijnen, waarbij je zowel de boven- als onderkant kunt bedienen met de koord.

plissegordijnen witte klassieke badkamer

2. Luxe badkamer met grote ramen

Deze moderne is lekker ruim en licht, wat vooral te danken is aan de vele grote raampartijen. Grote ramen die van de vloer tot het plafond lopen. Je hebt een super mooi uitzicht vanuit de badkamer – Desondanks is fijne raamdecoratie wel gewenst. Er is gekozen voor witte plissegordijnen, die lichtdoorlatend zijn. Tegelijkertijd kunnen de gordijnen ook helemaal open, zodat je optimaal van het uitzicht kan genieten.

plissegordijnen badkamer grote ramen

3. Witte badkamer met grijze plissegordijnen

De ramen in deze badkamer zijn weliswaar minder groot dan bovenstaande moderne badkamer, maar ze zijn nog steeds belangrijk voor de lichtinval. Het is een volledige witte badkamer, met witte vloertegels en strakke witte wanden – Zelfs het bad is volledig wit geschilderd. De zwarte kozijnen bieden een stoer contrast, samen met de grijze plissegordijnen.

grijze plissegordijnen witte badkamer

4. Moderne badkamer met TV

Deze moderne badkamer is super luxe ingericht. Het is voorzien van moderne gemakken zoals een inloopdouche en een apart vrijstaand bad. Er is bovendien een TV aan de muur gemonteerd, zodat je comfortabel vanuit bad televisie kan kijken. Net als de eerste badkamer, is hier gekozen voor mooie bottom up top down plissegordijnen.

plissegordijnen luxe badkamer met tv

5. Badkamer met dakraam

Sommige mensen kiezen ervoor om de dakramen in de badkamer open te laten zonder enige vorm van raambekleding. De kans is namelijk veel kleiner dat je via de dakramen inkijk hebt. Wil je liever wel dakramen? Dan zijn plissegordijnen een uitstekende keuze. Deze traditionele landelijke badkamer is zowel voorzien van grote normale ramen als dakramen. En voor beide varianten is er gekozen voor mooie witte plissegordijnen. Om de plissegordijnen van de dakramen te bedienen, kan je een bijgeleverde stok gebruiken. Het is natuurlijk ook mogelijk om elektrische gordijnen te nemen.

plissegordijnen badkamer dakraam

6. Kleine badkamer met beige plissegordijnen

Deze badkamer is weliswaar erg klein, maar het is heel mooi, luxe en praktisch ingericht. Omdat het vrij smal is, zijn aan beide kanten smalle kasten op maat gemaakt. De kast aan de rechterkant, die afgewerkt is met een luxe marmeren blad, loopt helemaal door over het luxe marmeren bad bij het raam. En wat hier ook heel fijn is, is dat het raam heel groot is. Het grote raam zorgt ervoor dat de badkamer groter lijkt. Dankzij de mooie beige bottom up top down plissegordijnen kan je hier zonder inkijkers genieten van een lekker bad, zonder dat het helemaal raam is afgeschermd.

kleine badkamer beige plissegordijnen

7. Super grote badkamer met veel ramen

Deze badkamer is niet alleen super groot, ze hebben het ook heel bijzonder ingericht in een mooie chique klassieke stijl. Witte vloertegels zijn gecombineerd met blauwe muren. De badkamer is bovendien voorzien van heel veel ramen, die allen gedecoreerd zijn met witte plissegordijnen.

grote badkamer plissegordijnen

8. Olijfgroene plissegordijnen

Plissegordijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Neutrale kleuren zijn erg populair, zoals wit, grijs en beige. Maar ze zijn dus ook verkrijgbaar in hele andere kleuren – Van geel tot paars. In deze mooie badkamer hebben ze gekozen voor mooie olijfgroene plissegordijnen voor de twee grote ramen. Het olijfgroen staat prachtig bij de donkere meubels en de lichte beige muren.

olijfgroene plissegordijnen badkamer

Bekijk ook:
Plissegordijnen zijn mooi!
Dakraam in de badkamer
Jaloezieën, helemaal terug van weg geweest
Badkamer renoveren? 15 tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam