Industrieel interieur

Spelen met zonlicht: ga voor lamellen


Heerlijk, het lentezonnetje in huis! Toch kan het ook vervelend zijn om de zon in je ogen te hebben, of in het tv-scherm. Nu ze nog zo laag staat, kan dat voor frustrerende momenten zorgen. Maar vind je het ook niet jammer dat je die dikke gordijnen moet sluiten om felle zonnestralen te weren? Dan is het meteen héél donker in huis. Gelukkig bestaat er een oplossing die het zonlicht helemaal onder controle houdt: lamellen!  Wij zetten de voordelen op een rijtje! 

spelen met zonlicht ga voor lamellen

Wat zijn lamellen?

In de volksmond worden lamellen wel eens jaloezieën genoemd. Horizontale lamellen zijn eigenlijk allemaal houten plankjes die via een touwsysteem aan elkaar hangen. Ze bestaan in PVC, aluminium en hout. Verticale lamellen zijn intussen een beetje passé, want ze zijn dan ook een stuk minder praktisch. 

witte lamellen

Totale controle

Hét grote voordeel van lamellen? Je hebt complete controle over het zonlicht dat binnenvalt. Bij gordijnen, zonwering of luiken is het nogal alles of niets, terwijl lamellen je de mogelijkheid geven te spelen met de hoeveelheid zonlicht die binnenvalt. Je kan ze volledig sluiten, maar je kan ook nog ruimte laten om de zon wat binnen te laten. Dat zorgt dan ook nog eens voor een prachtig lijnenspel als schaduw op de wand! En wil je volop daglicht? Dan kan je de lamellen ook gewoon optrekken en genieten van maximaal zonlicht in huis.

Eindeloze opties

Bij lamellen hoef je al lang niet meer te denken aan de verticale stroken die je vroeger zag hangen op kantoren. Ondertussen zijn het vooral horizontale lamellen die in huis worden toegepast. Ze zijn namelijk veel veelzijdiger en gemakkelijker te bedienen. 

Je kan de kleur en het materiaal helemaal naar jouw smaak personaliseren. Metallic aluminium zorgt voor een zakelijke moderne look, terwijl zware houten lamellen het perfect doen in een strak interieur met veel witte elementen. Heb je een landelijk interieur? Kies dan voor witte lamellen. 

zwarte houten lamellen

Strak resultaat

Nog zo’n voordeel is dat je lamellen op maat kan laten maken. Zo passen ze perfect bij de grootte van je ramen en ben je zeker van het meest strakke resultaat. Je kan ook kiezen voor verschillende kleuren en materialen, afhankelijk van de ruimte. Zo zijn houten lamellen ideaal voor leefruimtes, maar kan je in de badkamer bijvoorbeeld kiezen voor PVC lamellen met houtlook. Jij bepaalt welke lamellen het best passen én dus ook hoeveel zon er de ruimte mag komen binnenvallen! 

Bekijk ook:
Inspiratie voor houten jaloezieën
Jaloezieën, helemaal terug van weg geweest
Plissegordijnen zijn mooi!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam